Ево неких трикова које сам кроз живот открио а који можда могу некоме овде да промене живот на боље.
Прво што се тиче исхране, одавно сам из исте избацио хлеб. Та намерница је потпуно непотребна. Узети комад хране и уз њега парче хлеба, јесте обична навика којој смо научени. И треба се те навике ослободити.
Друго. Слаткиши. Ради се о дрогама, у буквалном смислу. И са њих се треба скинути. Бели шећер, тачније концентрована фруктоза коју он садржи, јесте главни кривац за гојазност и болести савременог човека.
Треће.
Користити масти уместо уља.
Четврто. Број оброка у току дана.
Већ дуже време, последњих неколико година, храним се само два пута дневно. Наиме, у Старој Грчкој и Риму, људи су јели само једном дневно и функционисали. Постојала је само вечера.
Ја нисам то хтео дословно пратити, али сам као што рекох избацио доручак.
Први оброк у току дана је тек негде у 13h, а други у 19h.
Треће. Блендер.
Та справа је незамењива. Пре сваког оброка измиксам поврће...(купус, цвекла, краставце, шта год), у количини једног пуног блендера од литар и по. И то на екс попијем. Тек затим прелазим на спремљену храну, наравно без хлеба.
Четврто.
Теретана.
Сваког дана тренирам по једну мишићну партију у теретани, неких 40 минута.
Без форсирања, без превеликих тежина, без жеље за масом и слично, што сам одавно превазишао. Једноставно ради здравља.
Пето.
После буђења, попијем пола литра воде у коју сам растворио кашичицу Зеолит праха. Не знам да ли то стварно детоксикује организам или не, али ето то годинама радим.
Узгред, још један савет за који многи можда нису чули. Ради се о нагнутости кревета.
Наиме, кревет у водоравном положају није исправан. Кревет треба бити уздигнут, узглавље једно десетак степени више.
Стари народи су то знали и примењивали али се то знање загубило .
Ево како је изгледао кревет у старом Египту.
Укуцајте у гугл "inclined bed therapy".