ХОЛАНЂАНИ ???

МРЖЊА и АНИМОЗИТЕТ ПРЕМА СРБИМА и СРБИЈИ од стране Холанђана и Холандије више је него видљив уназад доста година. Врхунац те
мржње УНЕЛИ СУ ЧАК И У СРЕДЊОШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ..
лажно оптужујући Србе да су неком Шиптару УРЕЗАЛИ ПРАВОСЛАВНИ
КРСТ НА ГРУДИМА....размишљам и никако не могу да откријем ШТА ЈЕ РАЗЛОГ таквој мржњи,одакле потиче... и шта је крајњи циљ томе што непрекидно киње и вређају нашу земљу и наш народ?

Не видим такве разлоге ни у њиховој историји? Све то ми уопште није јасно?
Ако погледамо мапу Холандије(Низоземске) видећемо да су у скоро истој
позицији као 'рвати у бившој СФРЈ, видим имају и исту заставу (црвено,бело,
плаво).

Poslednja izmena:
МРЖЊА и АНИМОЗИТЕТ ПРЕМА СРБИМА и СРБИЈИ од стране Холанђана и Холандије више је него видљив уназад доста година. Врхунац те
мржње УНЕЛИ СУ ЧАК И У СРЕДЊОШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ..
лажно оптужујући Србе да су неком Шиптару УРЕЗАЛИ ПРАВОСЛАВНИ
КРСТ НА ГРУДИМА....размишљам и никако не могу да откријем ШТА ЈЕ РАЗЛОГ таквој мржњи,одакле потиче... и шта је крајњи циљ томе што непрекидно киње и вређају нашу земљу и наш народ?

Не видим такве разлоге ни у њиховој историји? Све то ми уопште није јасно?
Ако погледамо мапу Холандије(Низоземске) видећемо да су у скоро истој
позицији као 'рвати у бившој СФРЈ, видим имају и исту заставу (црвено,бело,
плаво).

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Како у историји никако нисам могао да пронађем разлоге за непрекидан напад и мржњу на Србе и Србију - помислио сам да није можда у питању чињеница да ће њихова земља убрзо нестати са географске карте Земље подизањем нивоа мора и да они једноставно морају да се повуку на копно - па можда овде траже просторе за нова насељавања и зато тако безочно нас нападају и заједно са Немцима ЖЕЛЕ ДА НАС УНИШТЕ И РАСЕЛЕ СА ОВИХ ПРОСТОРА ???

А какво је ваше мишљење? Имате ли ви неки други логичан одговор?

Холандија је један од главних финансијера одређених политичких партија и разних "агенција" и нво, тај ланац иде све до одређеног "затвореног круга новинара", који присуствују одређеним разговорима са њима. Они су направили мрежу и паре се дистрибуирају тим ланцем.Паре се из Холандије сливају у разне агенције које су задужене за одређене ствари које треба да спроводе у нашој земљи, те паре се дистрибуирају за "одређене сврхе". На тај начин тај круг људи се све више богати, и постају све моћнији у земљи (њихове делатности којима се баве јачају) (знам поуздано).

Pozdrav i tebi, ali ja nisam ni mislio na Drazu.

To je onda oksimoron, mislim prvi antifasista na tlu Srbije (ili Kraljevine svejedno) a Hrvat, cija je republika bila fasisticka sa cime se slagalo vecina stanovnika Hrvatske nacionalnosti, a meni se ipak cini da je u istoriji ostalo zapamceno da je Draza podigao prvi ustanak odmah nakon kapitulacije zvanicne vlade Kraljevine tako da ne mozes reci PRVI a ne misliti automatski na Drazu, to me buni!?
Pozdrav :cool:

To je onda oksimoron, mislim prvi antifasista na tlu Srbije (ili Kraljevine svejedno) a Hrvat, cija je republika bila fasisticka sa cime se slagalo vecina stanovnika Hrvatske nacionalnosti, a meni se ipak cini da je u istoriji ostalo zapamceno da je Draza podigao prvi ustanak odmah nakon kapitulacije zvanicne vlade Kraljevine tako da ne mozes reci PRVI a ne misliti automatski na Drazu, to me buni!?

Znas, badava ako nesto govoris a isto to i ne radis...

O tome se radi...

Znas, badava ako nesto govoris a isto to i ne radis...

O tome se radi...

Mozda, ali je ZVANICNO on bio prvi borac protiv fasizma i podrzavan je od vlade i saveznika do, bese, 1943?
Njegova borba protiv ustasa je mnogo znacajnija, negde sam citao da je predratna Hrvatska bila etnicki sastavljena od 2,2 milje Hrvata i oko 1,5 milje Srba, da nije bilo cetnika mislim da bi sad baratali mnogo vecom cifrom pobijenih od 750-800 hiljada u Jasenovcu, par stotina hiljada je pokatoliceno i samo nekoliko stotina hiljada je prezivelo ali su bar preziveli a da su cekali samo partizane tesko da bi prezivelo toliko! ;)

Boze sacuvaj, samo istinu govorim.

Ајде кад истину говориш, објасни ми зашто су Сукарно и Тито били блиски пријатељи? И друго, ко је муж холандске краљице? И треће, колико Холандеза је протерао Сукарно из Индонезије? Можда ту негде лежи разлог за државну освету?

Mozda, ali je ZVANICNO on bio prvi borac protiv fasizma i podrzavan je od vlade i saveznika do, bese, 1943?
Njegova borba protiv ustasa je mnogo znacajnija, negde sam citao da je predratna Hrvatska bila etnicki sastavljena od 2,2 milje Hrvata i oko 1,5 milje Srba, da nije bilo cetnika mislim da bi sad baratali mnogo vecom cifrom pobijenih od 750-800 hiljada u Jasenovcu, par stotina hiljada je pokatoliceno i samo nekoliko stotina hiljada je prezivelo ali su bar preziveli a da su cekali samo partizane tesko da bi prezivelo toliko! ;)

Ma, da su oni napadali fasiste bar 10% koliko su napadali partizane bilo bi JOS manje pobijenih Srba, a da su napadali samo FASISTE bilo bi JOS manje pobijenih Srba...

Zar ne?

Poslednja izmena:
Ајде кад истину говориш, објасни ми зашто су Сукарно и Тито били блиски пријатељи? И друго, ко је муж холандске краљице? И треће, колико Холандеза је протерао Сукарно из Индонезије? Можда ту негде лежи разлог за државну освету?

Pojma nemam, bio sam zauzet brojanjem dijamanata i zlatnih poluga u Titovim bunkerima.

Back