ХОЛАНЂАНИ ???

Poslednja izmena:
Нисам ја крив што поједини на овом пдф не могу да верују какве је то стока у ЕУ...:

Skandal

U holandskom udžbeniku objavljena izmišljena priča o tome kako su srpski vojnici albanskom dečaku urezali krst na grudi

10d105s0d5s.jpg

BEOGRAD - Holandska vlada jedina koči približavanje Srbije Evropskoj uniji, ali holandski izdavači su otišli korak dalje pa svoje gimnazijalce na časovima maternjeg jezika i književnosti podučavaju kako su Srbi zločinci i mučitelji dece! Naime, u udžbenik za drugi razred uvršten je odlomak iz knjige "Žigosan" proalbanskog pisca iz SAD Alise Med, u kom je predstavljena izmišljena priča o tome kako srpski vojnici albanskom dečaku urezuju na grudi krst sa četiri ocila!
Autorka piše u prvom licu, a tekst počinje tezom kako su srpski vojnici okupirali Kosovo! Mali Albanac Adem igra fudbal sa izvesnim Gregorom (Grigorijem) kada nailaze dva srpska vojnika. Počinju grubo da ga ispituju gde mu je brat, guraju ga, stavljaju mu pod grlo pušku, kojom mu podižu glavu da ih gleda u oči...
Gurnu ga puškom, on pada, vojnik mu staje čizmom na desnu ruku i on oseća kako mu lome kosti. Adem se plaši da će ga ubiti, a oni mu nožićem pokidaju majicu i prete da će ga uštrojiti.
"Stali su mi na obe ruke. 'Znaš li ti šta je srpski krst?', upitaše me. Niži od dvojice vojnika se saže i poče da me reže po grudima. Nacrtao je jedan veliki pravoslavni krst sa ćiriličnim slovom S u svakom uglu. To je bio simbol za 'Samo sloga Srbina spasava'. Ja sam za čitav život bio žigosan", kaže dečak iz bolesne mašte Alise Med.

Posle odlomka slede pitanja vezana za tekst, na koja je jedna učenica Srpkinja odbila da odgovori. O ovom je obavestila majku, koja je uzbunila čitavu srpsku dijasporu u Holandiji. Oglasila se i Srpska pravoslavna crkva u Roterdamu saopštenjem da "skaredni" tekst "Žigosan" kod dece "nedvosmisleno budi i širi mržnju prema srpskom narodu i seje seme zla".
"Veoma smo povređeni i postajemo nespokojni saznavši čemu se podučavaju mlade holandske generacije. Smatramo i doživljavamo ovu indoktrinaciju kao grubu povredu našeg ličnog i nacionalnog dostojanstva. Nismo zaslužili da budemo žigosani i satanizovani, ni pojedinačno, ni kao narod", poručuje sveštenstvo SPC iz Holandije.
Saopštenje u ime svih Srba okupljenih pod okriljem SPC u Holandiji potpisali su protojerej Vojislav Bilbija, jerej Radoslav Pantović, đakon Goran Kovačević i ipođakoni Vaso Klać i Dejan Radošević.

Srbi u Holandiji su organizovali i peticiju upućenu holandskom ministru prosvete protiv ovakve sadržine udžbenika. Kako nezvanično saznajemo, Ambasada Srbije će uputiti pismo holandskom ministru prosvete u kojem će tražiti povlačenje teksta iz udžbenika, a njegovu kopiju poslati i holandskom ministru spoljnih poslova.

http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-01-07-2009/skandal

О чему ти бре причаш?
Погледај линк па се јави за даљу дискусију, овако си смешан. :roll:

Meni ne trebaju linkovi, nagledao sam se ja dovoljno, meni dosta...Zato tvrdim pustimo te nevine zrtve jedne parade ludila nek pocivaju u miru... Barem su to zasluzili....ONI nisu imali tu privilegiju kao mi danas !

Poslednja izmena:
interesujeme jedna sitnica...
cesto se u zadnje vreme vecina tekstova boji, a ne razumem zasto
jel u pitanju neka nova moda sa kojom ja nisam upoznat ili postavljac misli da ce tako privuci forumase.
ps.nadam se da se mitke nece ljutiti na ovom of-u

Иначе у вези писца ове књиге а и велике америчке "љубави" према Србији и Србима и књиге "Жигосан" (Gebrandmаrkt), чији је аутор Alice Mead) Алис, или Елис Мид.

Америчка књижевница студирала је у својој земљи литературу, уметност и образовање. Њено интересовање за догађаје на Балкану започело је након што је понудила кров над главом избеглици са наших подручја. Претпоставља се да је то био косовски Албанац, јер она већ 1994. године почиње озбиљно да се бави овом тематиком. Већ годину дана касније Мидова је написала и сама издала књигу "Пут на Косово", а почела је да пише и за "Илирију", америчко-албански часопис. Упоредо са писањем, она је направила видео-репортажу под назловом "Косово и смрт Југославије". Овај филм користила је за пропаганду по америчким амбасадама и Министарству спољних послова.
Елис Мид је, такође, преузела улогу албанског мисионара у Америци, организујући разне акције помоћи за "угрожено" становништво Космета. Након њеног пута 1996. године у јужну српску провинцију, годину дана касније објављује дело "Жигосан", коју је америчко библиотекарско друштво прогласило најбољом књигом за омладину у својој земљи за 1997. годину. Ова књига је својевремено на северно-америчком континенту доживела мношто позитивних рецензија, поготово у средњошколским установама.

Што Србе, то ми није јасно?

Зна се да су их одувек Руси побеђивали....а можда због тога што Србију на западу зову ''Русија у малом'' па пошто Русима не могу ништа, паћеници се острвили на нас нејаке.
Храбро, нема шта.

Srbe krive za pocetak 1. svetskog rata, raspade se AU, skupa s njom i Nemci dobise po njusci, a Vatikan jer je Srbija ta koja stoji kao brana sirenju njihovog uticaja na istok, u 2. svetskom ratu zbog Srbije su odgodili Barbarosu za 6 nedelja, 6 dragocenih nedelja koje su ih kasnije zbog ruske zime skupo kostale, ima tu nesto, nije to samo moja paranoja, sve se to lako nasluti kad zivis dovoljno dugo u Nemackoj.

Vatikan opet nije mogao da preboli rusenje nacisticke Nemacke i NDH s kojima su imali bolje odnose nego bilo s kim pre ili posle.

Njihovi stavovi 90-tih jasno su pokazivali sta misle i nameravaju.

Mnogi krive USA za sve, ali istina je da su i Ameri progutali prljavu nemacku politiku, ispocetka su stajali iza SFRJ.

МРЖЊА и АНИМОЗИТЕТ ПРЕМА СРБИМА и СРБИЈИ од стране Холанђана и Холандије више је него видљив уназад доста година. Врхунац те
мржње УНЕЛИ СУ ЧАК И У СРЕДЊОШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ..
лажно оптужујући Србе да су неком Шиптару УРЕЗАЛИ ПРАВОСЛАВНИ
КРСТ НА ГРУДИМА....размишљам и никако не могу да откријем ШТА ЈЕ РАЗЛОГ таквој мржњи,одакле потиче... и шта је крајњи циљ томе што непрекидно киње и вређају нашу земљу и наш народ?

Не видим такве разлоге ни у њиховој историји? Све то ми уопште није јасно?
Ако погледамо мапу Холандије(Низоземске) видећемо да су у скоро истој
позицији као 'рвати у бившој СФРЈ, видим имају и исту заставу (црвено,бело,
плаво).

Mapa Holandije

цитат:

Oko polovina teritorije Holandije se nalazi ispod jednog metra nadmorske visine, a oko četvrtine je ispod nivoa mora. Ove površine se od poplava brane sistemom kanala čija je ukupna dužina veća od 3.000 kilometara. Najviši vrh Holandije Velserberg (322,5 metara) nalazi se na krajnjem jugu zemlje. Najviši vrh Kraljevine Holandije je na karipskom ostrvu Saba i visok je 877 metara.

Sa 484 stanovnika po kilometru kvadratnom, Holandija je jedna od najgušće naseljenih zemalja na svetu
(uporedi: Srbija 106,
Kina 135,
Monako 16.923,
Namibija 2,4) [1].

Juna 2006. broj stanovnika Holandije bio je 16.336.000, od kojih polovina živi u najgušće naseljenom zapadu zemlje.

Stanovništvo Holandije: Holanđani čine 80,6% populacije. Najviše došljaka potiče iz Nemačke (2,4%) i Belgije (0,7%), zatim iz bivših kolonija Indonezije (2,4%) i Surinama (2%), i najzad Maroka (2%) i Turske (2,2%).

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Како у историји никако нисам могао да пронађем разлоге за непрекидан напад и мржњу на Србе и Србију - помислио сам да није можда у питању чињеница да ће њихова земља убрзо нестати са географске карте Земље подизањем нивоа мора и да они једноставно морају да се повуку на копно - па можда овде траже просторе за нова насељавања и зато тако безочно нас нападају и заједно са Немцима ЖЕЛЕ ДА НАС УНИШТЕ И РАСЕЛЕ СА ОВИХ ПРОСТОРА ???

А какво је ваше мишљење? Имате ли ви неки други логичан одговор?

Holandija je bas lepa zemlja (ako izuzmemo pederluk, bolesti i perverzije) Holandija je stvarno lepa zemlja, bio sam nedavno u Holandiji, prosao sam Amsterdam, Roterdam, Den Hag i neke manje gradove i sela u Holandiji, niko nije nista lose rekao ili postupio prema nekome ako kaze da je iz Srbije, Holandija je bas lepa zemlja i ljudi su bas neoubicajeno veseli, nasmejani, uvek dobro raspolozeni (ali su i prilicno ruzni hehe). ;)

interesujeme jedna sitnica...
cesto se u zadnje vreme vecina tekstova boji, a ne razumem zasto
jel u pitanju neka nova moda sa kojom ja nisam upoznat ili postavljac misli da ce tako privuci forumase.
ps.nadam se da se mitke nece ljutiti na ovom of-u

Не љутим се, наравно, али, ево да ти одговорим:

1. мрзим монотонију црно-белог у свему а поготово у ономе што треба
да посматрам визуелно а то је у овом случају екран и страница
на пдф политика.

2. бојење текстова ради занимљивости и разбијања једноличности колико
знам није забрањено - а и постоје те опције на самом прозору пдф-а
ако их ти не користиш то не значи да нећу ја. :bye:

Da, zaboravio sam da kazem da kada sam bio u Den Hagu ispred Haskog "suda" sam se slikao sa majcom sa likom Karadzica i Mladica... :D Ispred one fontane haha.

Лепо је што си се тако сликао... подржавам... али НИЈЕ МИ ЈАСНО зашто њихова власт већ годинама стално из дана у дан ШАЉЕ ПОРУКЕ МРЖЊЕ НА НАС... стварно ми је то велика енигма.

Da, zaboravio sam da kazem da kada sam bio u Den Hagu ispred Haskog "suda" sam se slikao sa majcom sa likom Karadzica i Mladica... :D Ispred one fontane haha.

Лепо је што си се тако сликао... подржавам... али НИЈЕ МИ ЈАСНО зашто њихова власт већ годинама стално из дана у дан ШАЉЕ ПОРУКЕ МРЖЊЕ НА НАС... стварно ми је то велика енигма.

Mozda zato sto volite velicati ratne zlocince?

Srbe krive za pocetak 1. svetskog rata, raspade se AU, skupa s njom i Nemci dobise po njusci, a Vatikan jer je Srbija ta koja stoji kao brana sirenju njihovog uticaja na istok, u 2. svetskom ratu zbog Srbije su odgodili Barbarosu za 6 nedelja, 6 dragocenih nedelja koje su ih kasnije zbog ruske zime skupo kostale, ima tu nesto...

Не заборави и бој на Косову 1389.

Наравно да "има ту нешто", ко то не види или је слеп или је малициозан.

Да поновим још једном речи некога ко ВИДИ: "А новом светском поретку сметају Срби (и Руси) јер "су симбол исказивања непокорности светској "елити" која влада институцијама ЕУ без моралних скрупула. Они (Срби и Руси) су и доказали да су "велики играчи" у историји, о чему сведоче и велика догађања око наших народа, који нису изгубили веру, част, дух и љубав." (Нарочницкаја, на трибини "Између Истока и Запада").

Ево погледајте само шта су урадили ове године у фебруару... ја стварно мислим да то што раде Холанђани није нормално:

20.02.2009. Zabrana uvoza pošiljke cveća pristiglog iz Holandije

holandija.jpg
Republički fitosanitarni inspektor Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je, dana 12.02.2009. godine doneo rešenje o zabrani uvoza pošiljke rezanog cveća iz Holandije i naredio vraćanje pošiljke na osnovu izvršenog pregleda dokumentacije, identifikacije, pregleda pošiljke i uzetih uzoraka, kao i determinacije štetnog organizma, u skladu sa Zakonom o zaštiti bilja.
Tokom redovne kontrole zdravstvene ispravnosti pošiljaka biljaka prilikom uvoza u Republiku Srbiju na graničnom prelazu Horgoš, fitosanitarnom inspektoru prijavljena je za pregled pošiljka od strane špedicije Ivašped. Nakon izvršenog pregleda uzetih uzoraka od strane ovlašćene institucije, Institut za zaštitu bilja i životnu sredinu u Beogradu, potvrđeno je prisustvo karantinski štetnog organizma sa A1 liste Benisia tabaci familija Aleyrodidae, tako da je pošiljka vraćena inostranom pošiljaocu.

Back