Hocu da napravim web site

• Začetnik teme Začetnik teme AleX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
netrebas znati nista od svega ovog sto pricaju dovoljno je da zakupis hosting i domenu uz svaki hosting dode i cpanel ja naprimer hostujem sajtove kod http://www.bethost.net/ i uz svaki hosting paket dobijem control panel koji sluzi za administraciju a u njemu bude fantastiko kojim jednim klikom mozes instalirati gomilu gotovih rjesenja naprimer hoces forum phpbb ili drugi, samo kliknes i gotovo je,postoji gomila gotovih rjesenja za sajt u fantastiku naprimer wordpress,jomla...itd samo kliknes i vec je instalirano tako da ti smaranje sa html,php,asp je suvisno

Puno vas je napisalo dosta postova ali malo vas je pomoglo/uputilo coveka.

Da bi bio u stanju da napravis sajt potrebno je da bar poznajes html(preporucujem da kupis knjigu)...Pozeljno bi bilo da se upoznas i sa cssom (takodje knjigu :) )

Neko je rekao da moras da poznajes bar 50% phpa da bi mogao da napravis sajt :eek:
To je jako velika glupost...PHP je ogroman jezik i nemoguce je definisati njegov obim tako da se nemoze izraziti nivo poznavanja u procentima.

Da se moze definisati php covek koji poznaje 50% phpa bi bio neki veliki profesionalac koji bi bio u stanju da pravi profesionalne sajtove,pise skripte,nalazi propuste u postojecim i tako dalje.

Ti prve dvije godine nemoj ni pomisljati na php ...Prvo savladaj html,css i mysql sto nije tesko ali ce ti takodje trebati dosta vremena da bi se usavrsio i bezproblema ih koristio .

Postoji i laksi nacin da napravis sajt...Mozes da koristis gotove CMSove...Ako bas imas veliku zelju da imas svoj sajt mozes da skines joomlu i samo ju instaliras...

Sto se tice foruma to je jako lako ...Samo instaliras jednu od free forum skripti i to je to .

Evo ti 3 free fs (najpopularnije ,najlepse i recimo najsigurnije )

phpbb
www.phpbb.com

smf
http://www.simplemachines.org/

mybb
www.mybboard.net

Nadam se da sam ti bar malo pomogao ;)

netrebas znati nista od svega ovog sto pricaju dovoljno je da zakupis hosting i domenu uz svaki hosting dode i cpanel ja naprimer hostujem sajtove kod http://www.bethost.net/ i uz svaki hosting paket dobijem control panel koji sluzi za administraciju a u njemu bude fantastiko kojim jednim klikom mozes instalirati gomilu gotovih rjesenja naprimer hoces forum phpbb ili drugi, samo kliknes i gotovo je,postoji gomila gotovih rjesenja za sajt u fantastiku naprimer wordpress,jomla...itd samo kliknes i vec je instalirano tako da ti smaranje sa html,php,asp je suvisno

Izvini molim te ,a sta si naucio koristeci fantastico ?

izvinite za dupli post.

Poslednja izmena:
pa covjek je rekao da hoce da napravi sajt a ne da uci,mislim danas ti svi koriste CMS jomlu,wp,drupal,mabo rjetko ko vise da pravi nesto svoje

To sto ti znas ljude koji sajtove baziraju samo na opensource CMS-ovima ne znaci da smo mi koji pravimo sve originalno otisli u penziju. Neko mora da pravi i te CMS-ove i dodatke za njih, je l?

Zapravo, istina je negde na sredini. Vecina klijenata ce zahtevati da sajt bude uradjen u opensource CMS-u da bi i posle tebe neko drugi mogao da ga odrzava i unapredjuje. S druge strane, klijenti gotovo uvek traze nesto specificno, pa se razni postojeci dodaci za opensource CMS moraju doradjivati.

Sve je kao što čovek kaže.
Kupiš mehanizam za forum - kupujući hosting.
Ostaje da (nađeš i) platiš nekog, 15 minuta vremena da ti pokaže kako se to koristi.

Opcija uradi sam je za nekog ko ima godine da troši za to, ili ne zna za efikasnije načine.

PS
Pre nego što kreneš, istraži strategije kojima se može stići do aktivnog foruma. Može se ispostaviti da ti se više isplati da koristiš već razrađene forume. (Jer to je naj"teži" deo).

Back