Hoću da moja deca idu u školu

u ostvarivanju svojih prava čovek nema pravo činiti zlo drugome. razumeš sad.

Zanimljivo, nije te se ticalo kada su tuđa prava bila gažena, kada je drugim ljudima činjeno zlo

Nije te se ticalo kada je u istoj školi u koju ti idu deca postavljan SNS direktor a ne nastavnik koji je imao podršku 90% kolektiva

Nije te se ticalo kada su u istim tim školama ljude držali zaposlene po ugovorima i ucenjivali da se učlane u stranku i idu po mitinzima da bi ih zaposlili za stalno

Nije te se ticalo kada su nameštene tendere za radove na istim tim školama dobijale isključivo stranačke firme

Okretao si glavu, nije tvoj problem ili imaš poslovnu kombinaciju sa strankom pa ti odgovora.

Sad si se setio kada ti deca sede kući i ne idu u školu.
Hbg, to ti je licemerje i naknadna pamet, ne mogu reći da saosećam sa tvojim priblemom.

AV zapravo nama cini uslugu da lakse razmontiramo koruptivni sistem
Mislim da pojednostavljujes problem, korupcija je endemski problem, SNS je to samo usavrsio i sistematizovao koristeci iskustva iz drugih drzava,
sve to razmontirati i odvesti na neki "normalan" nivo nece biti lako i dug je to put, pre svega treba imati slobodne medije, ojacati institucije jer bez jakih institucija koje rade svoj posao strucno i porfesionalno inace ce sve biti uzalud, isto kao i 5 oktobar,
da bi se to promenilo treba promeniti svest naroda da ne bude nepotizma na svakom koraku, da svi rade sve "preko veze", da se postuju zakoni- ne da se bacaju sporeti u reke, ne postuju sigurnosna pravila u saobracaju itd...
A pocetna tacka je dijalog- a toga nema, cak i ovde na forumu je sve po sistemu "crveni" i "plavi" tj nema dijaloga vec prepucavanje koje nece dovesti do nicega- jer tu je jedna od osnovnih problema- sto sve dolazi na "mi" ili "oni", i upravo to daje mnogo prostora da politicari manipulisu narodom, tj zato stvaraju umetne krize- "mi" smo u opasnosti, moramo se ujediniti naravno pod palicom "vodje" (nekad je to bio Milosevic sad je AV) i dok god se mentalitet ne pocne menjati tesko da ce biti bolje.

Sad si se setio kada ti deca sede kući i ne idu u školu.
па кад мањина блокира већини

кад учитељице шаљу поѕиве родитељима да дођу да блокирају ...

ни пред једном школом није било више од 60ак

дакле...
Hbg, to ti je licemerje i naknadna pamet, ne mogu reći da saosećam sa tvojim priblemom.
па оно горе наведнео моје је лицемерје а ово твоје је прескакање чињеница...

da bi se to promenilo treba promeniti svest naroda da ne bude nepotizma na svakom koraku, da svi rade sve "preko veze", da se postuju zakoni- ne da se bacaju sporeti u reke, ne postuju sigurnosna pravila u saobracaju itd...
ja sam pitao nekoga vec jel se riba cisti od glave i od repa, i kako bi je ti cistio, i zasto uopste od repa, ako kazes da je endemska, umesto plandemijska valjda?
i dok god se mentalitet ne pocne menjati tesko da ce biti bolje.
av je prvi izneo ideju o preumljavanju... ja mislim da ti sa ovom replikom meni gresis debelo, a sa prethodnim replikama si mi dao nadu da cemo se razumeti
SNS je to samo usavrsio i sistematizovao koristeci iskustva iz drugih drzava,
ovo se slazemo
sve to razmontirati i odvesti na neki "normalan" nivo nece biti lako i dug je to put,
pa je i ne kazem da je lako
pre svega treba imati slobodne medije,
pa jel scenaristi, snimatelji, struka po struka staju uz studente, nemoguce da su svi korumpirani, oslobadjaju se ljudi ucena i straha, samo to ide postepeno
ojacati institucije jer bez jakih institucija koje rade svoj posao strucno i porfesionalno inace ce sve biti uzalud, isto kao i 5 oktobar,
izvyci pouke, ali ja nesto ne vidim od tebe da izvlacis, osim sto se generalno slazemo, fale nam institucije, jer ih je neko sistematski unistavao dok je jacao svoj mafijaski sistem

Mi roditelji moramo biti svesni da ćemo posle imati problema sa učenjem naše dece.
Ovo je sasvim legitimno razmisljanje- i sasvim je normalno da roditelji zele da im deca idu u skolu, i tu se saosecam- no opet cinjenica jeste da ovi sto strajkaju takodje imaju legitimne razloge zasto to rade.
Rekao bih da je manje zlo da deca izgube vreme koje su trebali provesti na skolovanju, nego da im se upropasti buducnost, a ova vlast definitivno nije dobra vlast
Strajk i blokada skola je mozda iritantna, ali to ne znaci da oni nisu u pravu.
A studenti jesu u pravu, kao sto su bili i '68.
I takodje ako je blokada skola mozda iritantna- to ne znaci da treba dati podrsku SNS-u.

Zaista je simpatično i tužno kada se danas, ovi koji podržavaju režim, bune protiv štrajka u školama rečima
"Politici nije mesto u školama"

Pa gde ste bili 12 godina limeri oni najgori, gde ste bili dok je politika razarala škole i školstvo na način nezabeležen u istoriji.

Nisu vam smetali politički poslušnici, psihopate i manijaci koje je režim postavljao da vode škole, ali vam smetaju nastavnici kada su konačno rekli DOSTA

Ovo je sasvim legitimno razmisljanje- i sasvim je normalno da roditelji zele da im deca idu u skolu, i tu se saosecam- no opet cinjenica jeste da ovi sto strajkaju takodje imaju legitimne razloge zasto to rade.
Rekao bih da je manje zlo da deca izgube vreme koje su trebali provesti na skolovanju, nego da im se upropasti buducnost, a ova vlast definitivno nije dobra vlast
Strajk i blokada skola je mozda iritantna, ali to ne znaci da oni nisu u pravu.
A studenti jesu u pravu, kao sto su bili i '68.
I takodje ako je blokada skola mozda iritantna- to ne znaci da treba dati podrsku SNS-u.
још једно оправдавње пленумаша сада и међу учитељима

а ко ће вас поватати кад никове мењате попут чарапа...

Немој да кукаш после што ти не одговарам на поруке
samo kazem sa kim bih mogao da se razumem, a sa kim ne
recmo da uzmemo makija, kako se sa njim razumem?
mislim da opet imamo sukob generacija, ti hoces da podrzimo profesionalne politicare, a znamo da su polovina korumpirani,a ja akzem da su jedino resenje mladi, koje rezim jos nije ucenio i korumpirao, vidis da medju njihovim zahtevima nema govora o izborima

Mi roditelji moramo biti svesni da ćemo posle imati problema sa učenjem naše dece.

Ma jok, što, šta se brineš kada su polupismeni na najodgovornijim pozicijama u zemlji.

imaš onog republičkog tužioca, 11 godina studirao, 6,5 prosek ocene

premijer ti je čovek koji nije mogao gimnaziju da upiše regularno, upisao preko veze u mestu sa manjinskim srpskim življem po kvoti na nacionalnoj osnovi

Питајте људе што су трпели па нису хтели да изађу на улице. Студената је и тада било. Али шта сте очекивали ? Да они предводе протесте 2009 ?
Svako u kuci, na ulici, ili malobrojnom skolom koja radi, definise sebe kao licnost i posebno intelektualca.

Back