Hoćete kiseliti kupus ove sezone?

mario80

Stara legenda
Poruka
88.214
Juče kupih glavicu u maxiju 35 din kg ili tako nešto. Prošle godine u ovo vreme kilo svežeg kupusa bilo 150 din.

Već danas je 57 din kg.
https://cenoteka.rs/p/kupus-mladi-1kg/

1000012335.jpg

U Univerexportu na Banjici glavica kiselog kupusa 900 i nešto dinara, nepune 3 kile.

Ako je svež oko 40 din kilo, to izađe 10 puta skuplje.

Šta rade s tim kiselim po tim cenama?

Volim kiseli kupus u svim mu oblicima ali neću ga ove godine stavljati.
Sledeće.

Prošle godine sam stavila, doduše preko volje i poslušala par koleginica, njihove savete da dodam te kukuruz za boju, te ren za konzervans te lovor...bacila sam sve sa burencetom.

Mi smo ranije imali u podrumu pravo bure od drveta.
Svake godine su mi kupovali nove gumene čizmice i uđem u bure i tancam po kupusu dok ga tata riba na onoj drvenoj dasci sa sečivom.

Samo kupus i so.
Više nikada nisam osetila takav mu ukus, miris i boju.

Kasnije ga je mama stavljala u manjem burencetu, plastičnom, sabijala ga je tako što bi napunila flašu vodom i udarala odozgo.

Isto samo kupus i so i bio je ok.
Ne znam šta mi bi da isprobavam nešto drugo ali mi nije uspelo.

Sa terase u podrum ti je već 2/3 bureta prazno pa nije cim.

Ništa lepše nego kada čekićem otvorim rupu pa izvučem glavicu 🤩

Šta čekićem razvaljuješ? :D

Ok u pravu si, nije cim ali meni još uvek jeste i zato neću da bacam pare, iskustvo.

Tako sam i najavila da ću da se bacim na baštovanstvo, da sama sređujem dvorište, baštu, ljudi počeli da me bombarduju pelcerima, savetima...pokupujem i alat i trimer i čuda al' ništa od toga nisam ni raspakovala.

Čak sam se skoro zakačila sa dogogodišnjom prijateljicom kad je počela da me smara kako i da li se primio pelcer neke cvećke što mi je dala, a mene mrzelo i da ga samo zabodem u zemlju.
Ne volim presing ni od koga, radim kad mi se radi.

Zato sve i ostavljam za sledeću godinu kad se sastavim, prethodnih par mi je bilo izuzetno stresno, raspala sam se, sad se polako sastavljam.
Ima vremena i za baštu i za kiseli kupus.

Back