Ne umeju Srbi sa bombama....
Dobiju moji specijalci zadatak da naprave defanzivno minsko polje, a ja bio na lekarskom pregledu , i ja se vracam oko 13h, sta cu pre da se vracam nego max sto moze, kad gledam kako su formirali od mina usmerenog dejstva pojas oko zgrade i kasarne, ono usmereno da ubija nas 250m, a onog ko zagazi u polje 30m...
Pitam ja polovinu spec , sto ovako pogresno usmereno minsko polje...oni kazu rekao nam porucnik....ja spontano , kazite vi porucniku da ima popodne i sutra da procita iz prirucnika kako se formiraju minska polja usmerenog dejstva...
Necu da mi budete u jedinici , ubicete me , a treba da me salju sa vama u opasna okruzenja..
Naravno , odmah se iz pakosti i ruganja pozale porucniku on upada besan i kaze , danas popodne i sutra nemas slobodno nego da ucis kako se postavljaju minska polja usmerenog dejstva...ja ga gledam, i kazem, moracete vi da obnovite to gradivo , i nemojte vise da mi ucite vojsku pogresnim znanjima....ostace zbunjeni...
Tako da ako nisu imali nekog kao ja u kasarni , velika je sansa da su vojnici naucili pogresno baratanje sa minama, bilo protivtenkovskim ili usmerenim, a da ne govorim za pastetice i druge pesadijske mine...
Odakle meni znanja, pa procitao sve PS sve prirucnike , narocito one gde su me slali da radim sa opremom, a slali me da demontiram bojeve mine...ebiga sta ces, procitas sve, tacno da imas dva oficira koji se znoje usred mraza u januaru , a leze na livadi sa tobom, ali prpa, ti okreces i pravis poteze, a oni su tu po PS ali zort...ja cimnem odose i oni ...