Hoće li NIS završiti kao Bambi?

Zasto toliko mrzis Bambi?
Odvratan je sve prave od govana. Uzmi crvenku pa mi javi. Nebo i zemlja. Jednom se zeznuo kupio bambi napolitanke božeee užasa namirisan karton.

1000011294.jpg

Odvratan je sve prave od govana. Uzmi crvenku pa mi javi. Nebo i zemlja. Jednom se zeznuo kupio bambi napolitanke božeee užasa namirisan karton.

Pogledajte prilog 1805864
Meni je najbolji Banini
i slatki i slani program koji je za one koji vole rešije grickalice

Nekada su imali (SFRJ period) onaj fantastični i djavo i po skup kolač sa bademovim filom... eeeee....
ali avaj - pravili ga bez licence...

Sa druge strane samo Banini ima patentno pravo na čoko-keks "Domaċica"
Ko rukom su oduvali KRAŠ pa sad moraju da pišu "Krašovo domaće tralala"

Inače Soko Štark i Kraš su totalno sjebali svoje proizvode
Krašova bajadera ni za K.. nije
Ma ni približno onoj SFRJ bajaderi

A Soko Štark tek malo bolji od urnisanog Takova

Zatim rum štangle Zvečevo
Tako smo se obradovali kada smo ih ponovo videli
A onda - zbunjenost... I razočarenje...

Poslednja izmena:
@mario80

Eurocrem

Danas bez Gandoline licence totalno sjeban loj, šećer, mleko u prahu i neka melasa nalik kakau kako bi Rodoljub Drašković imao za vilu Swislion, čista partizanśtina u modernom ruhu a Vuk nek jede eurogovna kad sledeći put pomene partizane i komunistički lopovluk.

U SFRJ se mazao na dupe od Vardara pa do Triglava
Bio planiran i za izvoz ali avaj nije moglo ni domaće tržiśte da se zadovolji.
Tito odobrio hitno povećanje proizvodnog kapaciteta i rad u tri smene a zatim i VIKENDOM śto je u SFRJ bilo samo za dežurne civilne službe.
Dogovor sa Gandolom je glasio - Gandola izvozi za Zapadnu Evropu a Takovo za Istočnu.

Eurocrem je dodeljen Takovu jer Jaffa iz Crvenke nije mogla da preuzme i ovaj teret na sebe.

Jaffa Cakes i Munchmallow kakvi bili takvi i ostali
A dodati su i novi ukusi za munchmallow gde posle onog sa jagodom ne osećaš sa narandžom, nugat ni običan. Munch sa jagodom krasi bela čokolada.

Poslednja izmena:
Veruj mi. Bambi je danas drastično ozbiljnija kuća nego pre požara. Firma u kojoj radim sarađuje sa njima. Dobavljač im je.
Pa cim ih je neko spolja uzeo pod svoje, promenio im tehnologiju/masine za nove, verovatno uveo automatizaciju - naravno da su bolji. Ako su se jos oslobodili ono sto je preostalo od samoupravljaca, doveli mlade i sveze u znanju ljude, malo poradio na marketingu i poslovnosti to mora da bolje da radi. Naravoucenije, potpalite svoju fabriku ako zelite da je popravite :D

Ozbiljno, mi Srbi smo navikli na Bambi a koriste ga i ostali Balkanci, nisu cak ni Italijani gadljivi - govorim o ljudima koji su se iselili na ovaj kontinent. Pa sem nasih balkanskih prodavnica, uglavnom srpske, Plazmu i one kocke koje proizvodi Bambi vidjam i po prodavnicama koje drze Italijani. U jednoj od njih cak jedna pored druge stoje pozarevacka Plazma i originalni italijanski Plasmon. I da ne lazem, italijanska kutija je bolje dizajnirana, a rekoh i keks im je bolji - no ja iz patriotskih razloga uzmem Plazmu (pogotovo sto je duplo jeftiniji :D ).

Malo ozbiljnosti (ako se opet ne pojavi mario), konditorska industrija je nesto najbolje sto je napravljeno u prethodnim drzavama i preostalo u balkanskim zemljama, pre svega mislim na Srbiju i Hrvatsku. Te firme su prve privatizovane i nisu unistene, naprotiv novi vlasnici su ulagali u njih jer imaju i proizvode (dobre proizvode) i trziste.

Pa tako iz Srbije imate i Soko Stark, Bambi, Jaffu i Pionir (Swisslion ne bih u to uracunao, on jesu upropastio jedan Bamat i Takovo), to su odlicne firme i danas, unapredile su svoju proizvodju, mnogi ljudi zaradjuju hleba u tim firmama a i poprilicno izvoze. Nije vazno da je to dijsapora uglavnom ali $ je $. Hrvati imaju Kras, Kanditt (ili kako se vec sad zove). Sve to kompanije su uglavnom nastale jos pre II svetskog rata i eto opstale su.

Malo ozbiljnosti (ako se opet ne pojavi mario), konditorska industrija je nesto najbolje sto je napravljeno u prethodnim drzavama i preostalo u balkanskim zemljama, pre svega mislim na Srbiju i Hrvatsku. Te firme su prve privatizovane i nisu unistene, naprotiv novi vlasnici su ulagali u njih jer imaju i proizvode (dobre proizvode) i trziste.

Pa tako iz Srbije imate i Soko Stark, Bambi, Jaffu i Pionir (Swisslion ne bih u to uracunao, on jesu upropastio jedan Bamat i Takovo), to su odlicne firme i danas, unapredile su svoju proizvodju, mnogi ljudi zaradjuju hleba u tim firmama a i poprilicno izvoze. Nije vazno da je to dijsapora uglavnom ali $ je $. Hrvati imaju Kras, Kanditt (ili kako se vec sad zove). Sve to kompanije su uglavnom nastale jos pre II svetskog rata i eto opstale su.
Dosta ljudi zaradjuje hleb u pomenutim kompanijama ali nakon privatizacije mnogo njih manje nego pre jer se primenila metoda cedjenja pa ko koliko izdrži "svi rade sve".

Tehnolozi mogu i ne moraju da kažu ali ako se krajnji konzumenti slažu "da to nije više to" i ako više ne kupujemo proizvode tih proizvodjača onda bi oni morali malo da se počešu i po glavi a ne samo po alavom dupetu - čim se ne kupuje zarada je manja.

To što su firme nastale pre rata ili tokom SFRJ industrijalizacije nema nikakvih dodirnih tačaka sa proizvodima danas. Ja ne kupujem ime nego čokoladu.

Eto umesto Eurocrema koji mi na pamet više ne pada da stavim u usta iako je zbog min8malno promenjene ambalaže lom u mozgu ipak kupiću Linoladu.
U or o vreme suvse ljudi smejali a sad svi mudroseri ćute i kupuju.
Linolada je najbolja.

Recimo Delhauze robna marka Premia napravila jebkremić gde su uspešno zavarali jezik ali ne i debelo crevo.... Proverite... Samo nemojte da kažete da vas nisam upozorio.

A razliku od Linolade koja je top Podravkin džem od šipurka koji je bio industrijski standard u onoj državi sad je postala splačina. Pojavili su se mnogo kvalitetniji pa kome treba razredjen za palačinke a kom3e gušći za na leba.

Back