HLEB NAŠ...

Goscica:
smeh:
Espanol:
Goscica:
Danas opet mesila onaj MOJ hleb.Ovaj put sam stavila jos vise i mekinja i susama i smenki suncokreta.Ma ne da je ispao lebac ljudi, nego sta da vam pricam... :lol: Mozda uskoro padne i fotka (kupila data kabl, ali ima nekih problema, no, sredicemo uskoro!)
Baš lepo. A saksije? :lol: :lol: :lol:
A recept? :wink:
:twisted: Pa pogledaj na Šta ste danas jeli :roll:
Ma ne čitam zaključane teme... :roll:

'Lebe nas......
Kada sam pravi put pravio saksijasti hleb, pravio sam po receptu, ali avaj, gladna gomila :D :D ga je slistila za tili cas i zalila se sto nema jos, tj. sto nisam napravio duplu meru .

Naravno za duplu meru treba i veca saksija, odem u Garden centar u kupim pogolemu saksiju "brez rupu od dozdol". Ispostujem sve po receptu samo x2 i dodam biber (mleveni).....hmmmm svima se dopalo
Izvinjavam se za modifikaciju.

Informisao sam 'od kude' mi recept za 'leb i svi se mnogo zahvaljuju Espanolu

Stonehenge

stone, na sirevima imas od gigule preporuku za "sirni namaz", odlicno za uz vruc 'leba!
a moze i domaca mast, ko voli!

za kavijar ce svako da se uhvati,pa posle da pljucka kad niko ne vidi ali da moze da prica da je jeo/la. vruc 'leba sa mascu i alevom papikom, nekima je ispod casti da jedu.

Gde bre sramota da se kaze da Volem 'leb, mas' aleva paprika i tucana ljuta paprika, a jos ako se i ispeku one pogace na ringli onako tanke, pa se preseku na pola i malo istrlja belog luka dok su vrele hmmmmmmm

sanja:
stone, na sirevima imas od gigule preporuku za "sirni namaz", odlicno za uz vruc 'leba!

za kavijar ce svako da se uhvati,pa posle da pljucka kad niko ne vidi ali da moze da prica da je jeo/la. vruc 'leba sa mascu i alevom papikom, nekima je ispod casti da jedu.
Šta ćeš lepše od vrućeg leba sa mašću i paprikom. Ne pravim pitanje ni kad je s vrha sitno seckan crni luk! :lol:

Espanol:
sanja:

Šta ćeš lepše od vrućeg leba sa mašću i paprikom. Ne pravim pitanje ni kad je s vrha sitno seckan crni luk! :lol:

dodatke tipa seckan luk, aleva, so... ostavljam blanko pa po zelji!

Ma ima komsinici da iscupam palmu koju cuva preko zime u hodniku, ne da je saksija.......
:D :D :D :D :D :evil:
posle cu joj vrnem, nece palma da lipse za tri sata :shock: :shock: :shock:
pa lepo zamolimo mog komsiju pekara.....
i onda njupamo

stone

Kad sam rekla "idući put", računala sam na sebe...
Što se veličine saksije tiče, budući da svi volimo susam koji se posipa odozgore i koru - nekako više volim manje saksije pa više komada... Našla sam neke baš lepe, veličine jednog finog komada hleba, a masti ima kol'ko volete! :lol:
Ako se naš drug "kameni" preporučuje - nemam ništa protiv da skoknemo i do njega. :wink:
A nešto mi se javlja da se niko neće buniti da dupliramo ugođaj... :wink: :lol:

smeh:
Kad sam rekla "idući put", računala sam na sebe...
Što se veličine saksije tiče, budući da svi volimo susam koji se posipa odozgore i koru - nekako više volim manje saksije pa više komada... Našla sam neke baš lepe, veličine jednog finog komada hleba, a masti ima kol'ko volete! :lol:
Ako se naš drug "kameni" preporučuje - nemam ništa protiv da skoknemo i do njega. :wink:
A nešto mi se javlja da se niko neće buniti da dupliramo ugođaj... :wink: :lol:
Potvrđujem da je Smeh oplevila pijace u preku sa malim saksijama. A Kamenko je viđen u varijanti "palma", to još ni ja nisam probao! :lol: :lol: :lol:

Espanol:
Khmmmmmmmm, ne mogu a da ne primetim da se "izvesne" članice još ne hvale nabavkom saksija. :roll: :wink:
Zato sam danas napravila makovicepo drugi put.Ovaj put su ispale još bolje jer sam pravila manje, a i zasecala sam ih skalpelom :shock: Ne postoji nijedan oštriji nož u mojoj kuhinji koji bi to uradio, prošli put je bila muka prava i to u samom finišu.Ja u znoju, a oko mene gomila noževa, a ni jedan ne može da napravi tako oštar rez :x Ovaj put me ništa nije moglo iznenaditi tako da je radio skalpel... :lol: Stižu i fotke...jednog dana... :roll:

Goscica:
Espanol:
Khmmmmmmmm, ne mogu a da ne primetim da se "izvesne" članice još ne hvale nabavkom saksija. :roll: :wink:
Zato sam danas napravila makovicepo drugi put.Ovaj put su ispale još bolje jer sam pravila manje, a i zasecala sam ih skalpelom :shock: Ne postoji nijedan oštriji nož u mojoj kuhinji koji bi to uradio, prošli put je bila muka prava i to u samom finišu.Ja u znoju, a oko mene gomila noževa, a ni jedan ne može da napravi tako oštar rez :x Ovaj put me ništa nije moglo iznenaditi tako da je radio skalpel... :lol: Stižu i fotke...jednog dana... :roll:
E, super! Doduše niko nije ni sumnjao u tvoju dosetrljivost... nego, probaj da umesto maka staviš susam... ili u kombinaciji (pouzdano znam da ga voliš :wink: ). Super je i tako! :lol:

smeh:
Goscica:
Espanol:
E, super! Doduše niko nije ni sumnjao u tvoju dosetrljivost... nego, probaj da umesto maka staviš susam... ili u kombinaciji (pouzdano znam da ga voliš :wink: ). Super je i tako! :lol:
E pa čitaš mi misli! Sledeći put će biti 10 kom sa susamom, 10 sa makom! :wink:

Od šefa sam ukrala ideju da projaru pečem u plehu sa rupom, ostalo je moje.

PROJARA
Potrebno je:300 gr.starijeg belog sira,3 jaja,3 šoljice palente
2 šoljice oštrog brašna,1,5 - 2 šoljice zejtina,2 šoljice mleka,
2 šoljice kisele vode,1 prašak za pecivo.
Sir izgnječiti sa viljuškom i dodati sve ostale sastojke.
Izmešati sipati u podmazan pleh i peći dok ne porumeni na 220 stepeni.Malo prohladjenu seći. Oblik pleha po želji.

projara.jpg

Back