smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Iskreno se nadam da nećeGoscica:He he, onda ne moras da meces ruzmarin, povuci ce smek iz saxijice!![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskreno se nadam da nećeGoscica:He he, onda ne moras da meces ruzmarin, povuci ce smek iz saxijice!![]()

Ma bice super, ne brini! :wink:smeh:Iskreno se nadam da nećeGoscica:He he, onda ne moras da meces ruzmarin, povuci ce smek iz saxijice!![]()
![]()
Potrudite se malo dame. Razletite se malo i po vašarima. Osim saksija ima i ŽENIKA!Goscica:Sefe, sta nam uradi sa ovim saxijama!!!![]()
So namerno nisam pisao zato što hleb povuče lepi šmek od luka i ruzmarina, a znam da i mnogi ovde hukću na so kao NEZDRAV dodatak. U poverenju, ja stavim malo, i uopšte volim tu nezdravu SO!
Oa vašari se ne održavaju onda kad nama trebaju saksije! :xEspanol:Potrudite se malo dame. Razletite se malo i po vašarima. Osim saksija ima i ŽENIKA!Goscica:Sefe, sta nam uradi sa ovim saxijama!!!![]()
So namerno nisam pisao zato što hleb povuče lepi šmek od luka i ruzmarina, a znam da i mnogi ovde hukću na so kao NEZDRAV dodatak. U poverenju, ja stavim malo, i uopšte volim tu nezdravu SO!
![]()
![]()
![]()
Espanol:Potrudite se malo dame. Razletite se malo i po vašarima. Osim saksija ima i ŽENIKA!Goscica:Sefe, sta nam uradi sa ovim saxijama!!!![]()
![]()
![]()
![]()

Pa neki drugovi (i drugarice članovi) tvrde da jeste. Mene mnogo boleeeeeeeee!(Radovan III).LepaJeka:Espanol:Potrudite se malo dame. Razletite se malo i po vašarima. Osim saksija ima i ŽENIKA!Goscica:Sefe, sta nam uradi sa ovim saxijama!!!![]()
![]()
![]()
![]()
E onda odlicno, posto sam i ja stavila so! I jos nesto: so uposte nije nezdrava![]()
Ova gornja je dobra, cekam da se ohladi pa da proverim i ukus...mljac
To je zbog glazirane posude, u običnoj glinenoj saksiji nema šanse da se desi tako nešto. Rezervna varijanta (bolja) je tanki pleh dobro namazan. Bez obzira na prvi put, nećeš biti razočarana ukusom.LepaJeka:Aaaaa, izvadila sam iz rerne ovaj hleb i donja korica izgleda OCAJNO! Kao da je mokra; to ustvari uopste nije korica zato sto nije hrskava, ma kakvi hrskava, ona bre ne postoji uopste!![]()
![]()
Ova gornja je dobra, cekam da se ohladi pa da proverim i ukus...mljac
![]()
Kako je ostalima spalo?
A sto se tice soli, ona ja stetna za ljude koji vec imaju neke zdravstvene probleme, ali nema sanse da sama so izaziva neku bolest, to je totalna glupost.

Nešto nema izveštaja od Goščice?smeh:... uredno prijavljujem da je hleb iz saksije fenomenalan!
Napomena je da ipak treba soli (stavila sam, ali trebalo ja malo više) i da se saksija doooobro namasti i pospe brašnom (meni se malo zalepilo).
Problem je što Espanol vrlo suptilno radi protiv naše udaje...Već na prvi pogled, svaki potencijalni će odustati - kad sračuna koliko mu treba za hranu tako ugojene osobe! :wink:
Drago mi je, biće još interesantnih. I smehu je uspelo, samo nam se Goščica još ne javlja. :wink:stonehenge:Espanol mnogo hvala za ovakav divan recept.
Preko vikenda pokusaj uspeo i svi bili zadovoljni
Stonehenge
Pa rekla sam da treba ovih dana da kupim saxije,pravim sigurno!I javljam!Espanol:Drago mi je, biće još interesantnih. I smehu je uspelo, samo nam se Goščica još ne javlja. :wink:stonehenge:Espanol mnogo hvala za ovakav divan recept.
Preko vikenda pokusaj uspeo i svi bili zadovoljni
Stonehenge
Baš lepo zvuči.Espanol:Dobio sam nekoliko (sasvim opravdanih) kritika da se malo bavimo pecivima. Evo, momentalno se popravljam. Za početak izvolite na...
PERECE
Materijal za 20 pereca:
- 500 gr. brašna
- 25gr. kvasca
- 1/2 kašičice soli
- nepune 1/ 4 litre mlakog mleka
- 50 gr. butera
- 1 jaje + 1 žumance
- krupna so
Priprema
Brašno prosejati u posudu, u sredini napraviti rupu i sa malo mleka i malo brašna napraviti kvas, prekriti sa malo brašna i pustiti da raste 15 minuta. Dodati buter, jaje, so i ostatak mleka i zamesiti gipko testo. Kad počne da se odvaja od posude i ispušta mehurove, pokriti ga i pustiti da raste 30- 40 minuta. Premesiti ga ponovo i razdeliti na 20 jednakih komada, koji se između dlanova razvaljaju u valjke debljine palca. Saviti u oblik perece i slagati na podmazan pleh. Pustiti da rastu još 15 minuta, premazati ih razmućenim žumancetom i posuti krupnom solju. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni peći na srednjoj pregradi 10- 12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Jel' fotka u delovima... sa pojedinim fazama izrade?Espanol:Fotka otišla pre teksta. Dokle da ponavljam da tehnika kilavi!![]()

[/quote]miamilanche:Ali za one netalentovane za oblikovanje, koji ne znaju kako se "oblikuju perece", mogao bi postaviti slike kako to izgleda u pojedinim fazama... nešto kao strip-recept. Može... naivno pitam ja? :wink:![]()