Hladan tuš: Merc nije dobio podršku da bude novi nemački kancelar

Ne zbam jeli uvidjate da situacija nalikuje na onu 1932/ 33. Nije se mogao ikako izabrati premijer, došlo je do ustavne krize, pitanje jeli ustav prekršen, kriza. Doduše nije danas kriza kao tada ali nešto se valja...

Kmeeeeeee kmeeeeeeeee :hahaha:

Ostade Mercu pozicija sanak pusti

:hahaha:

Ilija Mask radi svoj posao. Svaka mu čast!

JOS JEDAN STRASAN PORAZ SOROSEVACA GLOBALISTA :maramica:

@De Sisti @Strigoi @kapetanmark i ostali bojovnici Dinka Gruhonjica na aparatima :klap:
sta bi, gospodo?
niko da se oglasi, da kaze nesto? :mazi:

Ovako nešto je bilo i u američkom Kongresu. Samo tamo su glasali više puta dok nije izabran predsednik Kongresa. Možda za Njemačku neuobičajeno ali na zapadu generalno sasvim moguće. Tih par poslanika nešto traži i onda im daš na pregovorima.

cuj mozda ?

JESI TI UPUCEN ? OVO JE PRVI PUT U MODENROJ ISTORIJI OD 1949 !
ostade merc upamecn kao PRVI KOJI JE POPUSIO NA PRVOM GLASANJU U PARLAMENTU

sta bi, gospodo?
niko da se oglasi, da kaze nesto? :mazi:
Bilo je malo nade za Njemačku, sad je i ona nestala

Ukratko.... :D

5gp.gif

:mazi:

kakva "nada"? sta lupetas?!
ti za koje ti mislis da su "nada"
su na izborina osvojili 20% (plava opcija)

Pogledajte prilog 1724413

kamo srece da takve "nade" za Nemacku nema! :mazi:
Koliko treba da ti dodje iz dupeta u glavu da bez politike koju zastupa AfD nema spasa za Nemačku? Daj izadji jednom iz prvog razreda O.Š.

Опаска за РФ канцелара Немачке је била иронија

Чекај, ти заиста мислиш да је неизбор мерца некакав слом демократије?
Па, напротив, ово је доказ да демократија тамо ФУНКЦИОНИШЕ, те да посланик не служи само да на команду звонцем кликне тастер за гласање
Не мислим. Мислим да је ово слом било какве империјалне амбиције Немачке и Еуропске уније да уређује свет, а да није у стању да уреди своје огромне унутрашње проблеме.
"Немој да се гађаш камењем када живиш у кући од стакла".
За нас је веома добро да се о "свом јаду забаве" и да нас пусте на миру. Да није уцењеног АВ, ово би била сјајна прилика за нас да се еманципујемо да самостално доносимо одлуке, јер притисак неминовно опада са опадањем њихове реалне моћи у свету. На жалост, не само да немамо државотворну политику која би то могла да искористи, него се вуку реликти њихове апсолутне моћи на овим просторима преко њихових измећара, а не стварним могућностима оних које те притиске врше.

Не мислим. Мислим да је ово слом било какве империјалне амбиције Немачке и Еуропске уније да уређује свет, а да није у стању да уреди своје огромне унутрашње проблеме.
"Немој да се гађаш камењем када живиш у кући од стакла".
Лакоћа избора владе није одраз војнополитичкоекономске снаге државе. Јер да јесте, сматрали би да је Северна Кореја снажнија држава од Белгије која, беше, 2 године није имала влада.
Ово са Немачком је било питање избора владе у тесној поставци парламента. Кажу "први пут од 1949. канцелар није изабран из првог пута". Па, ето за све постоји први пут.
Мислим да изводиш пренаглашене глобалне закључке зато што се догодио један од могућих сценарија у демократији.
То је као кад би из ситуације где ти се пробушила гума, ти извео закључак да је Мишелин у кризи.
За нас је веома добро да се о "свом јаду забаве" и да нас пусте на миру. Да није уцењеног АВ, ово би била сјајна прилика за нас да се еманципујемо да самостално доносимо одлуке, јер притисак неминовно опада са опадањем њихове реалне моћи у свету. На жалост, не само да немамо државотворну политику која би то могла да искористи, него се вуку реликти њихове апсолутне моћи на овим просторима преко њихових измећара, а не стварним могућностима оних које те притиске врше.
Поштено да ти кажем, овај део ме подсећа на наратив Вечерњих Новости из 90их у смислу да нас неко "стално малтетира", "нека нас оставе на миру", "шта хоће та ЕУ од нас више", "што нас не пусте да урадимо како ми знамо"... итд.
Немој ми рећи да нас Немачка спречава да усвојимо добре законе и доследно их спроводимо у пракси.
Тешко да је Немачка крива зато што пропадају гранитне коцке на Тргу Републике, зато што загађујемо реке, черупамо шуме, што држава јаше привреду, за све наше глупости. То су нереалне приче.
Види, Србија је потпуно слободна да води своју унутрашњу политику, ма колико то изгледало парадоксално.
То јесте домен наше суверености.
Ми и сад можемо слободно рећи: "Ок, не занима нас ЕУ, не свиђа нам се модел по којем се управљање државом усклађује са директивама Брисела. Изградићемо сопствени модел". Иако волимо да ласкамо сопственој памети мислећи да смо способни да се тако изградимо као балканска Швајцарска, стварност нас увек отрезни чињеницама које говоре да би тај доследан "неутралн пут" Србију претворио у европску Кубу.

Лакоћа избора владе није одраз војнополитичкоекономске снаге државе. Јер да јесте, сматрали би да је Северна Кореја снажнија држава од Белгије која, беше, 2 године није имала влада.
Ово са Немачком је било питање избора владе у тесној поставци парламента. Кажу "први пут од 1949. канцелар није изабран из првог пута". Па, ето за све постоји први пут.
Мислим да изводиш пренаглашене глобалне закључке зато што се догодио један од могућих сценарија у демократији.
То је као кад би из ситуације где ти се пробушила гума, ти извео закључак да је Мишелин у кризи.

Поштено да ти кажем, овај део ме подсећа на наратив Вечерњих Новости из 90их у смислу да нас неко "стално малтетира", "нека нас оставе на миру", "шта хоће та ЕУ од нас више", "што нас не пусте да урадимо како ми знамо"... итд.
Немој ми рећи да нас Немачка спречава да усвојимо добре законе и доследно их спроводимо у пракси.
Тешко да је Немачка крива зато што пропадају гранитне коцке на Тргу Републике, зато што загађујемо реке, черупамо шуме, што држава јаше привреду, за све наше глупости. То су нереалне приче.
Види, Србија је потпуно слободна да води своју унутрашњу политику, ма колико то изгледало парадоксално.
То јесте домен наше суверености.
Ми и сад можемо слободно рећи: "Ок, не занима нас ЕУ, не свиђа нам се модел по којем се управљање државом усклађује са директивама Брисела. Изградићемо сопствени модел". Иако волимо да ласкамо сопственој памети мислећи да смо способни да се тако изградимо као балканска Швајцарска, стварност нас увек отрезни чињеницама које говоре да би тај доследан "неутралн пут" Србију претворио у европску Кубу.
Еуропску унију је пре свега занимало бомбардовање Србије и на томе засновано силом отимање КиМ. Занима их наше званично признање тога. Занима их увођење санкција Русији.
Коцке на Тргу републике и хоботница која стоји иза тога их не занима.

Еуропску унију је пре свега занимало бомбардовање Србије и на томе засновано силом отимање КиМ.
Па, ако би пратио дипломатске активности током 1998, видео би да то и није било тако.
Занима их наше званично признање тога.
Занима их да некако уредимо односе који омогућавају да нешто функционише (онако како би функционисало унутар једне државе, унутар федерације или између две државе), без претњи ратом.
Занима их увођење санкција Русији.
Зато што их политика Русије угрожава, шта је проблем?
Коцке на Тргу републике и хоботница која стоји иза тога их не занима.
Тачно, то њих не занима, другачије нисам ни тврдио.
То сам навео као пример колико ми "можемо сами да се уредимо".

Back