Jel stvarno veruješ da je ovima što su izginuli za džaba super ideja ova Putinova vojna
Добра већина њих, можда практично сви, су доброљољци / професионалци са уговором. Они се боре за своју земљу, без обзира шта ми можемо да мислимо о томе.
Друга ствар је што верујеш вестима које казују о неким великим руским губицима.
Мислиш да Руси имају план "догодине у Паризу" ?
Не бих рекао.
Руси још једном одговарају на агресију Натоа.
Мислиш да су Совјетске ракете на Куби 1962. биле хир из Москве? Па, нису. То је био одговор на распоређене Нато ракете дугог домета у Турској 1961.
Како је ствар решена? Договорило се обострано повлачење ракета. То што је једно повлачење испраћено медијски а друго не, то не мења чињенице.
Тако и сада... После 8 година замајавања, Руси су кренули да физички обезбеде своје интересе. Овај пут, не на далекој Куби, него преко пута.
Осам година замајавања (2014-2022), прављења да се преговара о миру и решењу, а у ствари наоружавање Украјинаца за рат, што су Оланд и Меркелова сами од себе признали (објављено на западу) чини да сада опет имамо исту ситуацију.
Овај пут, воље за преговоре није било, него је наступио рат. Рат јесте суров, ја сам против свега тога, али барем разумем интересе обе стране. Моје мишљење о њима не утиче на количину разумевања планова и мотива.
Ратује се зато што Руси немају такве могућности, као Совјети некад, да се распореде на Куби. Због ароганције запада, уверености да Руси само што се нису разбежали сваки на своју страну. Та прича се пушта већ три године... па ти види колико је тачна.