ХИТНО ЗАБРАНИТИ НКПЈ !

Upravo sam ti naveo saopstenje.O vasoj revolucionarnosti necu da pricam,vi ste prosto izlapeli mentoli.
Vi bolje da se vise ne reklamirate,bruka ste bre ziva za rev.pokret.Samo trunete u prostorijama u Nemanjinoj i nos odatle ne promolite.Vi ne priznajete raspad SFRJ,SSSR.Da li si ti svestan koliko to kretenski zvuci.Da li ti bre uopste poznajes istorijski materijalizam?

Momci iz KKE-a su vas pre par godina tukli jer ste pokusali da im upadnete u prostorije(pitaj grcke anarhiste),a izgleda da treba malo i ovde u Srbiji da dobijte preko pi.cke,jer sam gotovo siguran,da medju vama ima likova koji saradjuju sa kapitalistima.

Druga stvar, na vasem sajtu sam video gomilu saopstenja iz Blica,Glasa ...:roll:To objasnjava neke stvari.Zato prekinite da se krijte po misjim rupama nego kada je neka akcija saradjute sa drugim levicarima.

Kao sto rekoh,za razliku od nekih anarhista ja sam se vise peglao sa ultra-desnicarima nego vi internet hooligani.8)

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SINDIKALNE KONFEDERACIJE «ANARHO-SINDIKALISTIČKA INICIJATIVA»

Povodom događanja na Kosovu i Metohiji 17. marta

Događanja na Kosovu i u Srbiji, čiji smo svedoci bili u proteklom periodu, jasno pokazuju svu nemoć države i njene religije - nacionalizma. Najčešći izgovor buržoazija za ratove na balkanskom prostoru, taj stari lek za prazan stomak, nacionalizam, izduvao se poput probušenog balona i više nije u stanju da mobiliše mase. To je razlog zbog kog smo na ulicama najmnogoljudnijeg grada na eks-jugoslovenskom prostoru u jednom trenutku videli čak 10 hiljada ljudi, uglavnom bogobojažljivih nesrećnika, neosvešćene omladine, reakcionarne studentarije i pijanih navijača.

Nedavni sukobi, inicirani od strane kosovske, a oberučke prihvaćeni od srpske buržoazije, imali su za cilj jedino skretanje pažnje sa socijalnih pitanja, onih pitanja zaista bitnih za radništvo i seljaštvo; upravo zato se može reći da su dve vladajuće klike radile u potpunom saglasju. Takozvano «nacionalno pitanje», ma šta ta neprecizna floskula značila, je svoj strmoglavi pad ka istorijskoj deponiji krunisala odgovarajućom krunom – spaljivanjima i varvarskim divljanjem. Na obe, samo naoko suprotstavljene, strane. Takođe, nema sumnje da su svoje prste u protekle događaje upetljale i različite obaveštajne službe, jer se uz nacionalne sukobe na lokalnom nivou lakše održava globalna kapitalistička diktatura. Ti događaji su iskorišćeni kao vreme za predah buržoazijama koje se nalaze pod sve jačim pritiskom obespravljenih, gladnih i gnevnih ljudi. Nastavak socijalnih sukobljavljanja će neumitno, na obe strane, proizvesti pokret osvešćenog radništva i seljaštva koje će biti u stanju da pravilno izoluje svoje prave neprijatelje – gazde i političare, i revolucijom uspostavi drugačiji društveni sistem. Društvo slobodarskog komunizma, društvo politike i demokratije bez partija i političara, društvo solidarnosti, ravnopravnosti i samostvarenja – Anarhiju. Jer, utopija nije nešto neostvarivo – već ono što još uvek nije ostvareno.

Bez obzira na sve mahinacije vladajućih slojeva na ovom području – u čemu po bezobrazluku posebno prednjači srpska oligarhija, manipulišući decom i osuđujući napade na džamije, napade koji su isprovocirani upravo njenom šovinističkom politikom – radništvo je shvatilo pravu prirodu proteklih događaja, i uskratilo je svoju podršku ratnim huškačima. Jer radnička deca, koja samo mogu da sanjaju o novim cipelama i o tri obroka dnevno, daleko su bitnija od kuknjave nad spaljenim simbolima tame srednjovekovlja. Posle kafe bez kofeina, zaslađivača bez šećera, u domaćoj izvedbi smo nastavili tu tužnu komediju kapitalističkog društva. Primitivna srpska buržoazija, ovaj put, pokušava da nam proda koncept nacionalizma bez nasilja. Time otuđujući samu bit nacionalističke ideje. Ta farsa bi trebalo da prođe nezapažena od strane nas, eksploatisanih, da za svoj rezultat nema žrtvovanje kosovskom mitu naivnog življa sa Kosovu.

Organizovana kriminalna grupa, kanonski nepriznata Srpska pravoslavna crkva, organizacija čiji rukovodioci ukrašavaju i blagosiljaju skupove srpskih gazda/lopova, organizacija koja postoji zbog toga da bi olakšala postojanje vlasti i izrabljivanja, organizacija koja u naše, moderno doba, nastavlja tradiciju plemenskih vračeva i drugih, umu suprotstavljenih, šarlatana, sasvim u skladu sa svojom politikom gledanja u drob, uspela je da i iz ove tragedije izađe sa dobrom zaradom. Iskoristivši patnje naroda sa Kosova, koji se našao priklješten između interesa kosovske i srpske buržoazije, popovi su dobili državnu apanažu – i sada će se od harača koji država otima od radništva jedan deo odvajati i za tovljenje crKvene bande na Kosovu.

Dojučerašnja vlast, liberal-fašisti iz različitih partija i partijica koje štuju kult pogubljenog kriminalca Zorana Đinđića, koristeći tragediju kojoj su i sami velikim delom kumovali, pokušavaju da za svoj koncept tranzicionog fašizma pridobiju stanovništvo kladeći se na, svima sem buržoaziji očigledno, mrtvog konja nacionalizma. Doduše oni to rade na jedan, ako je to ikako moguće, još bizarniji način. Oni u prvi red, a u skladu sa «nacionalnim interesima», ističu potrebu za što bržim integracijama u instrumente totalitarne kapitalističke diktature – NATO i ostale vojne superstrukture. Isti onaj NATO koji je, pre samo nekoliko godina, bombardovao radnike, radnice, seljanke i seljake sa naših prostora. Isti onaj NATO čija je ključna osovina – SAD - isključena sa spiska država koje su tužene tokom vladavine ratnog zločinca, američkog špijuna i anti-radničkog manipulanta Slobodana Miloševića.

Shvatajući da se desničarskim konceptom centralizacije jedino može udaljiti od rešenja sukoba na Kosovu, Vlada Srbije je počela da rida za decentralizacijom Kosova. No, i ovaj put oni nemaju snage, želje i interesa da ovaj sukob reše do kraja – decentralizacija o kojoj oni govore za cilj će imati samo stvaranje manjih nacionalnih zajednica – ponovo baziranih na hijerarhijskom, paradržavnom, ustrojstvu. Takva decentralizacija neće omogućiti istinsku slobodu žitelja Kosova. Potrebno je otići do kraja sa decentralizacijom da bi se odškrinula vrata slobode. Balkanska konfederacija – konfederacija različitih geografskih sturktura – od mesnih zajednica do konfederacije balkanskih okruga – jedino je trajno rešenje za sukobe i krvavu Balkansku istoriju, i jedino će takva struktura, bazirana na direktno-demokratskom upravljanju odozdo na gore, obezbediti budućnost za seljaštvo i radništvo Balkana.

Radikalni liberali, nevladine organizacije i para-slobodarske organizacije su krenule sa bledom, ispraznom i tužno glupom pacifističkom kampanjom za buržaoskim mirom. Mir, mir, kao vrane kriče oni. Mir kažu, ne shvatajući da je do mira jedino moguće doći ratom. Klasnim ratom, koji će uništiti one koji eksploatišu, terorišu i dehumanizuju celokupno svetsko čovečanstvo. One koji su na vlasti i koji pljačkaju i tiranišu radništvo i seljaštvo svuda, i u Srbiji, i na Kosovu, i u Albaniji, i u SAD, i u Britaniji, i u Francuskoj, i u Španiji, i u Kini, i na Kubi, i u Nemačkoj, i u Australiji, i u Nigeriji, i u Brazilu, i u Meksiku i u svim drugim zemljama sveta.

Potrebno je krenuti u rat koji će, ovaj put istinski, završti sa svim ratovima. Potrebno je ostvariti globalnu slobodarsku revoluciju!

NE RATU MEĐU NARODIMA, NE MIRU MEĐU KLASAMA!

ŽIVELA BALKANSKA KONFEDERACIJA! ŽIVELA MEĐUNARODNA SOCIJALNA REVOLUCIJA!

Vi desnicari ste ih vec popili u Novom Sadu.Mozda vam nije bilo dosta?

Bio sam tamo sa vama,samo sto si ti to ne znas coravko...Tvoja je jedina uloga da razbijas komunisticki pokret(posto si inace ***** i sakrivao si se iza nekih navijaca Vojvodine).

Nisam te video ni na jednoj Antifa svirci zato ne kenjaj...

A ovo da ces TI anarhista da me bijes,sam se slatko nasmejao.:lol:

Ma kada ti B92 objavi 50,pomnozi to sa 10 i dobices 500...:roll: Mislim prosle godine ih je bilo na kolarcu oko 200,a pretprosle u prostorijama partije 100,sto znaci da brojka varira.

evo njihovog sajta...

http://www.nkpj.co.nr/
Što niste održali u Ruskom Domu, ako vas već Putinko toliko podržava:arrow::idea:
Bio sam tamo sa vama,samo sto si ti to ne znas coravko...Tvoja je jedina uloga da razbijas komunisticki pokret(posto si inace ***** i sakrivao si se iza nekih navijaca Vojvodine).

Nisam te video ni na jednoj Antifa svirci zato ne kenjaj...

A ovo da ces TI anarhista da me bijes,sam se slatko nasmejao.
Stvarno je glupo što se svađate:roll:

Evo malo materijala za opismenjavanje.
Ala si pismen,svaki TVOJ post su tri recenice....:-D

I ne odgovori mi,sa sakojim to levicarima na Kosovu vi hocete u borbu za prava radnicke klase?:confused: Vi ste bre reakcionarna banda finasirana od kapitalistickih organizacija sa podrskom koja u svetskim okvirima moze u svakoj drzavi da stane u jedan autobus.

Kada se prave demonstracije u Grckoj ili Italiji,vi obavezno idete u masu gde je najvise pristalica KKE-a ili CPR-a...Kada bi vi samostalno mogli da napravite skup,to bi bilo super,nego se sakrivate iza komunista.Ako me budes ljutio sledeci put na Antifa dogadjima necu da te branim nego cu sa drugim kako kazes "kvazi komunistima" i navijacima da te ugazim ko *****.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SINDIKALNE KONFEDERACIJE «ANARHO-SINDIKALISTIČKA INICIJATIVA»

Povodom događanja na Kosovu i Metohiji 17. marta

Mir, mir, kao vrane kriče oni. Mir kažu, ne shvatajući da je do mira jedino moguće doći ratom. Klasnim ratom, koji će uništiti one koji eksploatišu, terorišu i dehumanizuju celokupno svetsko čovečanstvo. One koji su na vlasti i koji pljačkaju i tiranišu radništvo i seljaštvo svuda, i u Srbiji, i na Kosovu, i u Albaniji, i u SAD, i u Britaniji, i u Francuskoj, i u Španiji, i u Kini, i na Kubi, i u Nemačkoj, i u Australiji, i u Nigeriji, i u Brazilu, i u Meksiku i u svim drugim zemljama sveta.

Potrebno je krenuti u rat koji će, ovaj put istinski, završti sa svim ratovima. Potrebno je ostvariti globalnu slobodarsku revoluciju!

NE RATU MEĐU NARODIMA, NE MIRU MEĐU KLASAMA!

ŽIVELA BALKANSKA KONFEDERACIJA! ŽIVELA MEĐUNARODNA SOCIJALNA REVOLUCIJA!

Сада ми је јасно зашто онај Петровић из ДС, министар правде - зида нове затворе... а требало би и лударе, или можда ако преместе ЗОО-врт да вас позатварамо у оне кавезе......

nije, bas je do jaja ,malo razbijaju ovu popodnevnu subotnju mononiju jos samo da krenu da spominju majke i snajke i milina :-)
Ma ne volim, ima ih malo a tuku se ko petlovi:-(
A i znamo da oni prvo kao i fasoši idu velikim rečima i pretnjama a posle sledi
exile2a.jpg

:cry:

@ zox
@ SSSR

Уколико вас двојица желите да онанишете о марксизму - отворите своју тему и тамо се до миле воље препуцавајте.
Ова тема гласи: ХИТНО ЗАБРАНИТИ НКПЈ ! И ако немате ништа на тему - сиктер!

zox:
Pa NKPJ tacnije SKOJ,jer ovi prvi su suvise matori,nikada nije bila ni na jednoj AntiFa demonstraciji,samo posecuje pank svirke i to je cela aktivnost doticne organizacije,a sada posto mi pretis navijacima,a poznato je da su kod nas navijaci mahom ultra desnicari to potvrdjuje moje stavove.

Navijaci Vojvodine(dobrim delom su levicari) i oni su takodje bili na Antifa skupu u NS-u ako si zaboravio.Zato ne trabunjaj o necemu sto nemas pojma.:mrgreen:

Samo jos nesto da dodam za kraj i palim sa foruma,jer radnicka klasa radi i vikendom...

Dakle nemam nista protiv anarhista i njihovog poimanja ideologije.Svako ima svoj nacin borbe za resavnje problema,a oni su odabrali revoluciju.Naravno to i nije tako lose,ali zavisi od vremena i mesta kada se ona sprovodi.Posto ja od te revolucije anarhista nisam video nista,jer zna se sta revolucija podrazumeva,zanima me samo zasto oni takve stvari odlazu?

Mi u krajnjoj liniji svi levicari imamo zajednicki zadatak,a to je ukidanje drzave.Komunisticka internacionala u kojoj ucestvuje i NKPJ,saglasna je da se ucestvuje u parlamentarnom zivotu ako je komunistima pruzena prilika za tako nesto.Pitanje o revoluciji se razmatra onda kada dolazi do ukidanja partije,necovecnog postupanja,ukidanja slobode govora i promovisanje programa.Tako da,dokle god kapitalisti i desnicari dozvoljavaju nama da se integrisemo u drustvo i politicki delujemo,nece biti nikakvih problema,a ni nasilja.Nasiljem se samo odgovara na nasilje i tacka!

Za razliku od nas "rekacinonara" anarhisti nikada nisu bili spremni na saradnju koju smo im ponudili,a ko nece da sardjuje,neka trune u svojoj slaboj popularnosti zajedno sa malobrojnim pristalicama.Ne kazem da NKPJ ima nesto mnogo clanova,ali relativno prerasta u masovnu delujuci u Vojvodini ,Beogradu,Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.Rezultati izbora su fantasticni kada se ima u vidu medijska blokada,represija,burzoaski izborni sistem koji nam kako-tako omogucava da delujemo.

Medjutim za sve nas dolaze bolja vremena !

Do konacne pobede,za radnicku klasu, za komunizam!!!

VIVA LA CHE!

The Lithuanians have endured a harsh and cruel history, suffering under many occupants. Various powers have wanted to ban the language, schools and traditions, deported the people, shot and pillaged. But in some way the Lithuanians have risen again every time, with their ancient language and their traditions intact.

The Soviet power banned all religious practises and wanted to completely erase all memories of the past. All literature from free Lithuania was banned, as well as newspapers and songs. Not mentioning the Bibles! Those who dared to keep a Lithuanian flag were foolhardy and could be very sure to be sitting in KGB’s cellar the next day, looking forward to ten years imprisonment. Children were taught not to sing nationalistic songs, as they could easily get the whole family deported to one of the innumerable death camps along the Trans-Siberian Railway.

korskullen-oversikt.jpg

Amerika je direktno odgovorna za zrtve u l i ii sv. ratu koje iznose par miliona ljudi.E sad ajmo dalje...

da, sram je bilo...samo ne znam na koji nadrealan način? ili stvarno veruješ komnističkim pisanijama, žao mi te je..ko je potpisao pakt sa Hitlerom i pritom anektirao i izvršavao invaziju na baltičko područje. a za prvi svetski rat je toliko komično i glupo da je neverovatno. pa sam Vudro Vilson je bio prijatelj sa Pupinom i posredno sa Acom Karadjordjevićem i on je i izdejstvovao Jugoslaviju na Acino moljakanje. a ko je istupio iz rata zaokupljen unutrašnjim borbama?

Zahvaljujuci ratovima u latinskoj americi koje je USA zakuvala indirektno je stradalo jos 10-15 miliona

Panama, Bolivija, Nikaragva, Kuba - manje od milion (i to dosta). činjenice.

Onda rat na korejskom poluostrvu isto par miliona...

a ko je bio ustvari protivnik u tom ratu? mala koreja možda lol?? pa to je borba slonova gde uvek trava nayebe. nisi čitao o sssr trupama koje su pomagale u koreji i vijetnamu?

Onda umesanost u rat sa islamskim zemljama,Vijetnam...ma bre ni ja vise ne znam u kojim sve ratovima nije ucestvovala USA i njeni Evropski sateliti.Kada se sve to sabere sa vremenskih nepogodama,bolestinama i globalnim zagadjenjima zahvaljujuci kapitalistimu,broj covece nije ni 400...

Brežnjevo milionče u Avganistanu?? ma jok, sve to lažu čak i ruski izvori, i Solženjicin je niko i ništa (iako hvali Putina a u isto vreme najotovrenije govori o Staljinovih 20ak miliona)

BROJ JE BRE 500 -600 MILIONA...8) USA i evropski kapitalisti su odgovorni za ceo biljni i zivotinjski svet koji je izumr'o(za celu floru i faunu).

dada. Tzar Bomba, najveća bomba ikad napravljena 100.000 hirošima. pomerila je zemljinu osu (proveravaj ako ne veruješ). 80% reka u Kini ne smeš da DODIRNEŠ.

Ne vidim da se nesto zale u Volgogradu(bivsem Staljingradu),jer traze da se gradu vrati staro ime pod Staljinom.A podaci na RTS-u su falsifikovani,jer ipak sam ja siguran da je Duma usvojila cifru od 600 000,a ti to vidi sa njima.Posalji pismo Dumi i zali se.

i Amerika smanjuje Vijetnamske žrtve (ali ne toliko, ovo je sramno) you get the point?.
http://www.abc.net.au/news/stories/2007/10/31/2077902.htm

Zvanična Rusija tvrdi da je samo 1937-1938 svakog dana streljano po hiljadu ljudi. Putin nije uopšte naivan shvata on to, ali isto tako shvata da se većian izjednačava sa agresorom (aka naša sećanja na 'zlatna vremena' golog otoka, pljuc) zato i govori da je Staljin bio zao, ali sposoban.

podsećaš me na onog lika 'ja sam čekao 60 godina i otac i majka po 70 i baba ideda 90...znači 300 godina' :) .) zlo

@ zox
@ SSSR

Уколико вас двојица желите да онанишете о марксизму - отворите своју тему и тамо се до миле воље препуцавајте.
Ова тема гласи: ХИТНО ЗАБРАНИТИ НКПЈ ! И ако немате ништа на тему - сиктер!
Mito, sam si kriv, otvorio si im poligon i šta sad? Ništa, oni će se svađati, Svetolik i ja ćemo se smejati, a ti ćeš da šiziš.

NKPJ slavi Oktobarsku revoluciju 31. oktobar 2007. | 21:55 | Izvor: B92 Beograd -- Svečanom akademijom večeras je u Beogradu obeleženo 90 godina od ruske Oktobarske revolucije.

U prisustvu svega 50-tak ljudi, svečanost je organizovala Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ). Iako pionira sa kapicama i marama odavno nema, novi komunisti ubeđeni su da njihovo vreme tek dolazi.

Intoniranjem internacionale, bivše jugoslovenske himne "Hej sloveni" i sovjetske himne, počela je svečanost povodom 90 godina od sovjetske oktobarske revolucije. Uz folklor, pesmu i govore kakvi se nisu čiuli gotovo dvadeset godina, članovi partije proslavili su devet decenija od najvećeg trijumfa u istoriji komunizma,

Novi komunisti veruju da budućnost pripada upravo njima i da je situacija u kojoj se nalaze poslednjih 15-tak godina - trenutan zastoj.

Vladimir Davidović, kao jedan od najmlađih članova partije kaže da je svesan da glasačko telo komunista polako izumire, ali veruje da će mladi, kako je rekao, “shvatiti da jedino komunisti imaju sta da im ponude”

"Svi ovi mostovi po kojima se vozimo napravljeni su u tom peroidu, sve ove fabrike koje gospoda kapitalisti prodaju napravljene su u nase vreme, svi domovi zdravlja, bolnice putevi napravljeni su u naše vreme, a pogledajmo šta je napravio naš kapitalizam danas. Ništa. Samo zna da prodaje, a da pravi malo teže", navodi Davidović.

Jedan predstavnik kubanske ambasade, nekoliko mladih anarhista i jedan ruski državljanin bili su u publici na svečanosti.

Oktobarska revolucija je prva marksističko-komunistička revolucija u istoriji. Predvodio ju je Vladimir Ilič Lenjin, a zvanično se obeležava 7. novembra, na dan kada su revolucionari zauzeli carski Zimski dvorac, centar valsti dotadašnjeg vladara Rusije cara Nikolaja Drugog.

Iako su tekovine oktobarske revolucije danas potpuno zapostavljene, u svetu i dalje postoji oko 1,5 milijardi ljudi koji i dalje žive u komunizmu, od čega je najveći broj u Kini.

Док Путин најављује расписивање референдума за уклањање балсамованог леша Лењина и измештање на гробље где му је и место, док Путин одаје почаст невиним жртвама Стаљина и стаљинизма - ОВДАШЊИ БОЛЕСНИЦИ СЛАВЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛОЧИНЦЕ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА УНАЗАД 2000 ГОДИНА - па ово је невероватно!!!
Треба их забранити!

Много причаш и то са таквим жаром као да си 100% у праву.
Онај мали је будала што смо сви видели али ништа лоше није рекао када је констатовао да садашња '' богом дана демократска'' камарила распродаје оно што су ''лоши'' комунисти правили!!

Marksov predgovor za »Prilog kritici političke ekonomije«
U društvenoj proizvodnji svoga života ljudi stupaju u odredjene, nužne odnose, nezavisne od njihove volje, odnose proizvodnje, koji odgovaraju odredjenom stupnju razvitka njihovih materijalnih proizvodnih snaga. Celokupnost tih odnosa proizvodnje sačinjava ekonomsku strukturu društva, realnu osnovu, na kojoj se diže pravna i politička nadgradnja i kojoj odgovaraju odredjeni oblici društvene svesti.

Način proizvodnje materijalnog života uslovljava proces socijalnog, političkog i duhovnog života uopšte. Ne odredjuje svest ljudi njihovo biće, već obrnuto, njihovo društveno biće odredjuje njihovu svest. Na izvesnom stupnju svoga razvitka dolaze materijalne proizvodne snage društva u protivrečje s postojećim odnosima proizvodnje, ili, što je samo pravni izraz za to, sa odnosima svojine u čijem su se okviru dotle kretale. Iz oblika razvijanja proizvodnih snaga ti se odnosi pretvaraju u njihove okove.

Tada nastupa epoha socijalne revolucije. S promenom ekonomske osnove vrši se sporije ili brže prevrat čitave ogromne nadgradnje. Pri posmatranju ovakvih prevrata mora se uvek razlikovati materijalni prevrat u ekonomskim uslovima proizvodnje, koji se dade konstatovati s tačnošću fizičkih nauka, od pravnih, političkih, religioznih, umetničkih ili filozofskih, ukratko, od ideoloških oblika u kojima ljudi postaju svesni toga sukoba i borbom ga rešavaju.

Ko god što neku individuu ne ocenjujemo po onome šta ona o sebi misli da jeste, tako ni o ovakvoj prevratnoj epohi ne možemo stvarati sud iz njene svesti, već naprotiv moramo tu svest da objašnjavamo iz protivrečnosti materijalnog života, iz postojećeg sukoba medju društvenim proizvodnim snagama i odnosima proizvodnje. Nikada neka društvena formacija ne propada pre no što budu razvijene sve proizvodne snage za koje je ona dovoljno prostrana, i nikad novi, viši odnosi proizvodnje ne nastupaju pre no što se materijalni uslovi njihove egzistencije nisu već rodili u krilu samog starog društva.

Stoga čovečanstvo postavlja sebi uvek samo one zadatke koje može da reši, jer kad tačnije posmatramo, uvek ćemo naći da se sam zadatak radja samo tamo gde materijalni uslovi za njegovo rešenja već postoje ili se bar nalaze u procesu svoga nastajanja. U opštim linijama mogu se azijatski, antički, feudalni i moderni buržoaski načini proizvodnje označiti kao progresivne epohe ekonomske društvene formacije.

Buržoaski odnosi proizvodnje jesu poslednji antagonistički oblik društvenog procesa proizvodnje, ne antagonistički u smislu individualnog antagonizma, nego antagonizma koji potiče iz društvenih životnih uslova individua, ali u isti mah proizvodne snage koje se razvijaju u krilu buržoaskog društva stvaraju materijalne uslove za rešenje toga antagonizma. Zato se sa tom društvenom formacijom završava predistorija ljudskog društva''

Да те питам нешто.Да ли твој посао зависи од понуде и потражње радне снаге на тржишту и да ли ти од тога зависи плата?

@ArnodLayne

Ti ovde govoris o nekim nadrealnim nacinima ucesca USA i ostalih zapadnih kapitalista,a fakti su da su te hostaplerske zemlje direktno odgovorne za svaki rat koji se vodio.Kroz celu istoriju ne postoji nijedna bitka ili rat,gde neka evropska kapitalisticka zemlja nije ucestvovala.Naravno tu ne racunam samo kapitalisticke zemlje,nego i stare imperije zasnovane na nadmocnosti jednog monarha.To ustrojsvo nejednakosti,bila je glavna meta svih komunista koji su se upravo i borili protiv tih nedemokratskjih rezima.Komunizam i socijalizam kao ideologije su uspostavljeni da bi vrsili teror nad ekspoatatorima,da bi dekolonijalizovali,ubijali ljude koji su sprovodili represiju kroz hriscansvo,islam ostale religije koje bi se pokazale kao ugnjetacke u nekim oblicima i naravno da bi donele slobodu narodu.

Ajde navedi mi neki rat u kome nisu evropske kraljevine ili kapitalisticke zemlje ucestvovale?Naravno Amerika je tu bez premca.Ne postoji nijedan sukob gde takozvani SVETSKI POLICAJAC NIJE UMESAO SVOJE PRSTE...

Svaka zrtva od strane SSSR-a,morala je da se dogodi,jer komunisti NIKADA nijedan rat nisu izazvali.Najlogicnije je kada te neko napada, da moras da se branis i povedes pobunu u nekoj zemlji.Tako da ti lesevi nisu zrtve,nego mrtva stoka koja je dobila ono sto je trazila.
Rat na korejskom poluostrvu je vodio i SSSR,ali zasto?Pa eto zato sto se tamo neki Amerikanac opet setio da zamuti vodu i pridobije rezime drugih zemalja na svoju stranu.E pa nece moci!Ako se USA umesala, umesace se i komunisti na suprotnoj strani.
Jel si zaboravio na spanski gradjanski rat i nase dobrovoljce koji su ucestvovali?Nisi 100%,jer te ljude je pokrenula solidarnost da se bore protiv Frankovog fasizma,KOJI JE PODRZAVALA KAPITALISTICKA KLIKA, A ONA JE DIREKTNO ODGOVORNA ZA SVE ZRTVE.

Dalje spominjes Avganistan?!:confused: Pa kako te bre nije sramota,kada i sam znas gde su americke trupe smestene danas.Sta kao invazija SSSR-a na ekstremne islamiste nije opravdana,a americka invazija jeste?!Bolje bi bilo da se pokrijes usima,jer je tvoja USA i dalje u Iraku,a sprema se da napadne i Iran.Ko ce da bude odgovoran za te zrtve,mozda komunisti?! :lol:

Kina ti je samo izgovor za zagadjenost.Ja i ne govorim da je tamo ekoloski raj,ali kada bi uporedili zagadjenost kapitalistickih zemalja(evropskih,a pre svega USA) sa onim kineskim,dosli bi do podataka da kina sve to mora da radi da bi mogla da se utrkuje sa zapadnim sljamom oko naoruzanja i razvijenosti industrije.Po cemu u svakoj evropskoj zemlji mora da nicu nuklerane elektrane i da se prave atomske bombe,a u Kini i Indiji ne?!Da nije mozda zbog toga,da bi vas kapitalisticki sljam bio nadmocniji i kao takav da zvecka oruzjem i preti kada neko nece da savije kicmu?!Niko od komunista ili nesvrstanih ne bi zagadjivao zivotnu sredinu,ali je prinudjen da se koristi svim sredstvima u samoodbrani.
Cuj atomska bomba i industrijalizacija koju su komunisti sproveli nije ekoloska,a sve je to poteklo iz kapitalizma.:evil:

Putin je bio covek KGB-a,pa i ne cudi sto ima simpatija prema Staljinu.No njegov je cilj da pomiri sve ruske patriote i prave nacionaliste sa komunistima,A PROTIV MONARHISTA,LIBERALA,KONZERVATIVACA I OSTALOG DRUSTVENOG TALOGA CIJA JE BROJNOST DANAS U RUSIJI MIZERNA.

Ti se ovde bavis reakcijom,a ne razlozima za te zrtve.Muka mi je od te vase kolonijalne politike i opravdavanja za tako necim.Dok god budete bili nasrtljivi i sprovodili svoju imerijalisticku politiku,svakim danom ima da ginete sve vise i vise.

SMRT AMERICI,SMRT EVROPSKOJ UNIJI!

Back