Hitno potrebna nulta negativna krvna grupa za ranjenu decu

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Potrebna nulta negativna krvna grupa za povređene u pucnjavi na Vračaru​

Traži se nulta negativna krvna grupa za decu ranjenu tokom današnje pucnjave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Poruku su poslali roditelji dece koji idu u ovu školu roditeljima u drugim školama. Apel se odnosi na sve građane koji su u mogućnosti da odu u Institut za transfuziju krvi u Beogradu kako bi pomogli ugroženoj deci, javio je Danas.

Nakon apela koji se proširio društvenim mrežama i medijima da je potrebna 0 negativna krvna grupa zbog operacije devojčice koja je teško ranjena tokom krvavog pira u osnovnoj školi na Vračaru, veliki broj građana se odazvao pozivu i došao ispred Instituta za Transfuziju krvi u Beogradu.

Kako je rečeno oko 70 ljudi se već nalazi na čekanju, a veliki broj građana čeka trenutno ispred centra koji insistiraju da daju krv.
Kako su javili sada ima dovoljno i ne treba više... Još jednom smo pokazali da kada treba imamo veliko srce.

Pa ovako je bilo. Došla sam oko 15h u institut sv sava na vračaru. Čekalo je oko 50 ljudi. Iako je bila gužva relativno je brzo išlo. Prijava, uzimabje hemoglobina, pregled lekara. Već sam oko 17.30 došla na red. Davanje krvi max 10 min. Ono što mi se nije svidelo, umesto da bude neka fina muzika i relax u sobi gde ima 10tak kreveta gde se daje krv, sve vreme se na velikom tvu puštale ove informacije o događaju. Ljudi su stoga malo napeti, par njih su se i blago onesvestili.. Ja sam se šalila pomalo 😁 da opustim stvar. Posle nam dali čokoladicu i malu plazmicu, sok i voda sendviči im nestali. Ja kažem e a ja baš došla po sendvič, jbg 🤣... Već u 18h nije bilo gužve.

Sve u svemu, bespotrebna gužva danas. Ali oni koji su na ljisu pratili šta sam pisala o mom poslednjem pokušaju davanja krvi jesenas će ukapirali da sam ovog puta uspela :mrgreen:

Back