Histericne zene

Gerda

La Femme
Moderator
Poruka
50.256
Casto, precesto cujem, procitam da su neke zene neuroticne, histericne, psiho itd...
..pa me eto zanima kakve su to zene, sta vam rade ili mozda, sta im to radite kad tako lako pohisterisu?:lol:

drama kraljice :)
Mislim da se misli na one žene sto oko sitnica i nebitnih stvari prave problem, i tako u krug.
Ili pak one preosetljive što živo svataju lično, oa se tvrdoglavo i iracionalno počnu raspravljati. Ima toga još.
Generalno na ovim prostorima, svaka žena ima manje ili više histerije u sebi, to je generalno odlika juzne Evrope, Latino Amerike itd Severne zene su odmerenije, ne reaguju emotivno na nebitne stvari.
Ima i onaj naziv opasne Latino Amerikanke.

Mene iskreno to nervira, mozda jer sam odrastao okruzen takvima.

Mit koji šire same žene da neebane žene histerišu, je samo to, mit.
Histerija je stanje u koje ljudi sami sebe uvode često svesno da odglume ludilo i spremnost na krajnje postupke koji bi im pomogli, kada su uplašeni ili besni.... obično ih šok vrati u stvarnost, znači šamarčina.

Mit koji šire same žene da neebane žene histerišu, je samo to, mit.
Histerija je stanje u koje ljudi sami sebe uvode često svesno da odglume ludilo i spremnost na krajnje postupke koji bi im pomogli, kada su uplašeni ili besni.... obično ih šok vrati u stvarnost, znači šamarčina.
Za ovakve postoje posebne ustanove.

Nejasno je da li mislite na histeriju kao mentalni poremećaj ili ono žensko dramatizovanje nebitnih stvari?!
Kod bolesnih ljudi histerija je tjelesna i mentalna burna reakcija, dok se isti taj termin upotrebljava kod manipulativnih radnji žena kao što su cilj za dobiti nešto željeno, pretjerana razmaženost i bezobrazluk, te nesposobnosti da se kontroliše nakupljen bijes.

Ja sam mislila da histerija više ne postoji kao dijagnoza
Naravno da postoji i da je jedan od mentalnih poremećaja.
Nekada davno sam poznavala komšinicu koja je bolovala od histerije.
Živjela je u zajednici sa sinom, snahom i unučetom. U momentima kada je htjela da ostvari neku svoju zamisao, a sin i snaha se nisu slagali s tim bacala bi se na pod , koprcala i čak joj je pjena izlazila na usta. Oni bi se uplašili i zvali hitnu pomoć. Dali bi joj inekciju za smirenje i tako xx puta.
Jednom je druga komšinica, koja je slučajno prisustvovala toj sceni, a bila je ljekar posavjetovala te mlade ljude da ne zovu hitnu pomoć, već da je samo ignorišu u smislu da uopšte ne obraćaju pažnju na nju kada se baci na pod, nego da samo nastave da se normalno ponašaju i čak je prekorače kada je na podu.
To je urodilo plodom. Prorijedili su se ti čudni napadi i na kraju prestali.

Naravno da postoji i da je jedan od mentalnih poremećaja.
Currently, most physicians do not accept hysteria as a medical diagnosis. Today, psychiatrists may use the term to refer to behavior in which patients "imitate physical or psychological disorders of a kind that draws medical and nursing attention to them", usually as a self-deception rather than an attempt to defraud. The blanket diagnosis of hysteria has been fragmented into myriad medical categories such as epilepsy, histrionic personality disorder, conversion disorders, dissociative disorders, or other medical conditions.

Casto, precesto cujem, procitam da su neke zene neuroticne, histericne, psiho itd...
..pa me eto zanima kakve su to zene, sta vam rade ili mozda, sta im to radite kad tako lako pohisterisu?:lol:
Što si ovo što nisi ono. Što nisi vako nego onako pa zabaguju i polude. To ide inače iz kuće i nasledno je. Nekada se gledalo ko je iz kakve porodice pa je uz ludače išao ogroman miraz. Danas se to uvaljuje na foru.

Neurotično. Bivša cura. Ako tanjir bude decimeter ulevo ili udesno. Ako ostane koja kap vode na pločicama nakon tuširanja. Histerija da mi se čarape osećaju a ja ih skinem, prinesem nosu i ne osetim ništa. 😁
Pokušala da mi zabrani da ponekad odigram svoj klada listić od svojih para i to digitalno bez spavanja u kladionici... Ne voooolim kockanje.

Vrlo brzo postala bivša.

Back