Hiperboreja

Pošto se ovde spominje promena klime inastanak leda, nešto mi pade na pamet.
Grenland je dobio ime tako što je to ranije bila teritorija bez leda i zime.Samo ime je izvedeno od reči zelena zemlja(green lend).Ovo mi je dozvolilo da povežem ove dve priče te da se zapitam da ti hiperi ne potiču odatle?

Pošto se ovde spominje promena klime inastanak leda, nešto mi pade na pamet.
Grenland je dobio ime tako što je to ranije bila teritorija bez leda i zime.Samo ime je izvedeno od reči zelena zemlja(green lend).Ovo mi je dozvolilo da povežem ove dve priče te da se zapitam da ti hiperi ne potiču odatle?

razmišljanje u dobrom pravcu, barem po meni :ok:

ima dosta takvih primera, takvim kojima se nešto može tumačiti, ali pazi, ili čak krivo konstruisati..
npr, ja konstatujem da jedino da naša reč NAROD ima veze sa rečju koju severnjaci izgovaraju kao NORT, NORD... po meni, to može biti putokaz da smo došli sa severa, jer, nekada bogovi, prirodne pojave, strane sveta, su bili mnogo bliži, barem etimološki nego danas...
jer, po meni, svaki narod,ui svom imenu, ima svoje poreklo...jer, kako reč "Srbi" na našem jeziku nema značenje, onda mislim da je tok negde drugde...
odlutao sam od teme ;)

Narod potiče od imenice Rod.

Veliko slovo je zbog toga što označava slovensko božanstvo.

Glagol roditi- naroditi

Nord sa tim nema mnogo veze ,rekao bih.

Što se tiče dolaska sa severa pročitaj "Arktička pradomovina veda" Bal Gandahar Tilak

Jesmo dosli sa severa, Aragorn je u pravu, Narod-Nord.
Srbi Serbi Herbia Hebreji i Hiperborejci , znaci vrlo slicne reci.
Stoga nije skretanje sa teme o Hiperboreji.
Ukrstanje srpskog i englesko-ostalih jezika ja vec dugo isprobavam i do mnogih spoznaja sam dosao tim putem.
Srpska vera je sa SeVera, V i B su zamenjiva slova kao sto je poznato -- seBer - Bear= Medved, sazvezdje Veliki Medved- Polaris zvezda i ta prica..
Serb Srebro - Silver, Sila Vere - Force Bear, 4C bear.
Hiper boreja , borovina (Jelka) - Pine tree - Pinealna zlezda (dmt melatonin)- trece oko.
Drvo zivota. Hermesov stap. Rod of Hermes. Rode donose decu...
Pine cone - sisarka (s=sh;)
http://www.crystalinks.com/pineconepineal.html

http://www.energyenhancement.org/BUDDHA.JPG

Još asocijacija (u danšenjem jeziku tražimo "dokaze" porekla i stare vere):
German - човек из шуме, Germ - grm - nisko rastinje, man- čovek
Sloveni - slovo, pismo - Pismeni
Slava - slovo, vera u jednog sveca-starog boga...

Ako već govorimo o poreklu Srba dobro bi bilo da pogledate šta na tu temu govori uvaženi profesor dr. Jovan Deretić.Ne bih prenosio njegove izjave zbog eventualne pogrešne iterpretacije.

Autor polazi od toga da je lokacija Atlantide, u stvari, okolina Djerdapske klisure, u vreme dok je zapadno od nje bilo Panonsko more. Iznosi obilji pretpostavki, koje imaju uporište u toponimama, etnologiji, jeziku, sanskritu, srpskom, rumunskom...

Jesmo dosli sa severa, Aragorn je u pravu, Narod-Nord.
Srbi Serbi Herbia Hebreji i Hiperborejci , znaci vrlo slicne reci.
Stoga nije skretanje sa teme o Hiperboreji.
Ukrstanje srpskog i englesko-ostalih jezika ja vec dugo isprobavam i do mnogih spoznaja sam dosao tim putem.
Srpska vera je sa SeVera, V i B su zamenjiva slova kao sto je poznato -- seBer - Bear= Medved, sazvezdje Veliki Medved- Polaris zvezda i ta prica..
Serb Srebro - Silver, Sila Vere - Force Bear, 4C bear.
Hiper boreja , borovina (Jelka) - Pine tree - Pinealna zlezda (dmt melatonin)- trece oko.
Drvo zivota. Hermesov stap. Rod of Hermes. Rode donose decu...
Pine cone - sisarka (s=sh;)
http://www.crystalinks.com/pineconepineal.html

http://www.energyenhancement.org/BUDDHA.JPG

nije ovo bas naivno...meni se cini da ima logicni sled i link..samo serbia herbia i hiperboreja su mi malo strange...sta bi tu bila crna gora---bas me zanima:) gora - goreja :) aj reci nesto o tome...:zper:

nije ovo bas naivno...meni se cini da ima logicni sled i link..samo serbia herbia i hiperboreja su mi malo strange...sta bi tu bila crna gora---bas me zanima:) gora - goreja :) aj reci nesto o tome...:zper:

hmm, gora i borovi su slicne reci.
ali ako uzmemo engleski rec Gore , asocira na nesto krvavo, crno/crveno.
Crno mozda ukazuje na CERN eksperiment. :confused:

Nisam mnogo istrzivao istoriju Crna gore, mada, kroz maglu se secam da sam nekako dosao do zakljucka da taj prostor ima neke veze sa Atlantidjanima.

CG treba vise gledati lokaciju nego kao narod,( jer jos verujem da su Srbi Crnogorci isti narod)
Na osnovu hermetickog principa(gore =>dole ) i kosmickog sinhroniciteta slova.. CG =GC =Galakticki Centar -- crno sunce.. stoga ocigledno postoji neka veza ili kapija ka centru svenira.

Vidimo

Ipak iako ovo sve izgleda bajkovito na prvi pogled, znajuci sta se sve lose, negativno kriminalno desava u ovoj zemlji zadnjih par godina mislim da - mi svi zivimo u Hipnotisanoj Borisovoj zemlji- HiperBoreji, zutoj podmornici, koju ne treba priznati kao pravu realnost.

Back