HIM

evo dvoumila sam se da li da stavim link, ali resila sam da me bas briga! to je jedan od onih tipicnih fan videos, ali su pozadina savrsene akusticne verzije Bleed well i Love in cold blood! pa eto, ko ne voli da zuri Villeove slike, petlja se u njegov privatni zivot i bla, bla, bla, neka zatvori oci i slusa pesme, meni su super...


Obe akusticne verzije su mi super! ;)
 
U Martu ove godine sam bila na koncertu HIM - a u Becu, i za Bravo sam napisala reportazu koju oni nisu objavili. But, nema veze, jer sam se super zabavila pisajuci je. Prijateljica i ja smo je zajednickim snagama krpile, i na kraju dobile ovo:

HIM - Vienna, Gasometer, 11.Mart 2008.

Cini se da je finski "love metal" bend HIM jos jednom uspio napraviti odlicnu atmosferu i opravdati ocekivanja svoje vjerne publike s kojom je sve vrijeme koncerta razmjenjivao pozitivnu energiju. Za sve ljubitelje HIM-ovog karakteristicnog zvuka i ovaj koncert je bio prava poslastica.

Kao "aperitiv" publiku je svojom zestokom muzikom zagrijao bend Paradise Lost ( ciji je fan i sam Ville Valo). Predgrupa je imala solidan nastup, ali, naravno, vecina publike je bila nestrpljiva u iscekivanju glavnih zvijezda veceri.

Konacno, nakon pola sata svirke starih goticara na scenu je izasla zeljno ocekivana HIM petorka, bubnjar Gas, klavijaturist Burton, basista Mige, gitarista Linde i pjevac Ville. Momci su nastup zapoceli hiticnom pjesmom "Passion’s Killing Floor", na koju se nadovezala jednako energicna "Wings Of A Butterfly". Spoj ovih dviju pjesama zapalio je fitilj nabujalih emocija i nagovjestio odlican nastavak koncerta.
Ville je opet stabilno i u mjestu pridrzavao mikrofon, iako je ovaj put, kako je sam izjavio, bio trijezan ( izgleda da je njegova odluka da prekine sa nezdravim nacinom zivota zaista cvrsta - mada, cigareta je i dalje tu:) ). Ipak, neke svoje osobine Ville, na srecu, ne mijenja, te je i ovaj put svojom harizmom i spontanoscu sarmirao publiku, a pogotovo zanesene djevojcice koje su se medju prvim redovima tiskale, pokusavajuci uhvatiti pogled ovog samozatajnog princa tame.
Naravno, nije samo Ville pobrao komplimente i ceznjive poglede, i ostali momci iz grupe su imali svoje momente paznje.
Kako je koncert odmicao, atmosfera se sve vise zagrijavala kako uz nezaobilazne stare hitove poput "Join me", "Poison Girl", "Wicked Game", tako i uz nove kao sto su "Kiss Of Dawn", "Bleed Well"...Vecina pjesama je imala improvizovani intro koji je unosio svjezinu i dodatno uzbudjenje, te je podsjecao one u transu i nevjerici da su ipak na zivoj svirci. Posljednja pjesma, balada, "The Funeral Of Hearts" bila je najemotivnija nota veceri koja je dostojno stavila tacku na cijeli dogadjaj. Petnaest pjesama, koliko su momci odsvirali u sat i po, za najvjernije fanove bilo je nedovoljno, tim prije sto nije odsviran bis, iako je Ville prije posljednje pjesme rekao da su ograniceni vremenom, jer putuju za Prag (u kojem zavrsava njihova zimska turneja),te dodao u svom stilu da je bitan kvalitet,a ne kvantitet.
Da je bilo kvaliteta - bilo je,ali ne bismo se zalili da je bilo i repete. :)


Iako je pisana za Bravo, vi zamislite da sam je vama pisala, koji volite ovu grupu, jer zapravo i jesam, mada to ne bi u tom slucaju zvucalo ovako, pomalo ustogljeno :D.
Ja se nadam da sam uspjela da prenesem bar dio te odlicne atmosfere koju ova petorka :), zahvaljujuci svom carobnom i jedinstvenom zacinu, zna odlicno da napravi! :)
 
Super reportaža:) blago tebi.....Ja sam na forumu heartagrama čitala review te iste svirke iz nekog časopisa i nije baš bilo pohvalno:( bilo je nešto kao HIM su precenjeni u odnosu na Paradise Lost...

E počasti nas bar još nekom malo manje formalnom poslasticom, kako je izgledao i slične sitnice :)
 
Super reportaža:) blago tebi.....Ja sam na forumu heartagrama čitala review te iste svirke iz nekog časopisa i nije baš bilo pohvalno:( bilo je nešto kao HIM su precenjeni u odnosu na Paradise Lost...

to je zato što mi fanovi nismo objektivni ;)
Paradise Lost su bogovi gothic metala...inače, mnogi se nesećaju da je njihova predgrupa 2000. bio upravo HIM.
 
negoo...upravo čitam jedan najnoviji intervju koji je...pa....najblaže rečeno šokantan.
Valo razmišlja o tome da se ponovo vrati alkoholu i kaže da će sledeći album verovatno biti poslednji....i tako...
 
procitala sam i ne znam bas... oni cesto tako puste neku pricu, ali ovo mi deluje dosta logicno, moraju i oni malo da se srede na kraju krajeva, da budu sa porodicama, Ville i da zasnuje svoju, on vec vise od godinu dana u svim intervjuima pominje kako bi voleo decu... ali ova prica za vracanje alkoholu mi deluje malo glupo, u to nikako ne verujem. Samo se nadam da sledeci album nece biti slabiji od Venus Doom-a, ako se povuku, treba da bude nezaboravno. Mada ne vidim kako VD uopste moze da se nadmasi
 
Ama šta vam je... Baš ste me istraumirali komentarima o tom intervjuu, a sad sam ga pročitala, i uopšte nisam shvatila da oni zaista planiraju da snime još jedan album i - ĆAO!
Meni ovo liči na još jedno njegovo podhebavanje reportera.
Kao ono kad je izjavio na TV-u kako ima četvoro dece.
Mislim...
 
Ma, naravno. U radu svakog benda se u jednom trenutku pojavi potreba za "predahom". A oni ipak rade manje-više neprekidno već deset godina.
Ali, mislim da nemamo razloga da strahujemo. Ipak su oni još mladi. Relativno. Hm.
Što reče Jan Anderson: Too old to rock'n'roll, and too young to die.
Ali mislim da još nije došao taj trenutak.
... er... zar ne... ? :confused:
 
Ville nekad zaista ume da bude "drama queen":roll: To je samo jedna od onih faza...
A šta kažete na onaj deo "desperately trying to find a girlfriend"?

Čini mi se da sam negde pročitala da će u aprilskom izdanju Rock Sound-a biti HIM, pa ako neko nađe link, bilo bi lepo da ga postavi;)

Inače, onaj poster o kojem je nedavno bilo reči, je li iz domaćeg ili hrvatskog OK?

pozz svima
 
00029wt7
 
Super reportaža:) blago tebi.....Ja sam na forumu heartagrama čitala review te iste svirke iz nekog časopisa i nije baš bilo pohvalno:( bilo je nešto kao HIM su precenjeni u odnosu na Paradise Lost...

E počasti nas bar još nekom malo manje formalnom poslasticom, kako je izgledao i slične sitnice :)

Hvala ;)
Izgledao je svjeze i raspolozeno ( iako mi je frendica, koja je bila u backstageu, pricala kako je bio jako nervozan). Bio je prilicno komunikativan, a jednu pjesmu je posvetio svim djevicama in the house :D
Najsmjesniji mi je bio sa nekom soljom iz koje je nesto pio :)

A sto se tice tog review-a, vjerujem da su svi oni koji su dosli zbog HIM-a otisli kuci zadovoljni. Ako neko i nije, vjerovatno je nesto drugo posrijedi.
Cura koja je bila sa mnom je shvatila ozbiljno Villea koji je pjevao "Bleed well",a stajala je do momka sa dredovima koji su svo vrijeme plazili po njenom licu, jer je ovaj vecinu koncerta divljao. I kako je ona mogla da uziva u koncertu?!
A taj review je sigurno pisao neki, sto neko rece, objektivni fan :)
 
Prosle godine sam u jednom intervjuu procitala kako cjeni, s obzirom na njegovo zdravlje, da ce da zivi jos cetiri godine. Izgleda da se jos uvijek toga drzi.
 

Slične teme


Back
Top