Хиљаде људи на протесту у Бгд: Вучићу издајниче, блокираћемо целу Србију!

Lazanski BEZ DLAKE NA JEZIKU: Šutanovac prodavao minolovce za kafane, rakete, a tenkove PRETVORIO U STARO GVOŽĐE!​

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Po diktatu NATO-a

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac naplatio dva minolovca po ceni sekundarnih sirovina, računao kilogram broda kao kilogram aluminijuma, tvrdi Lazanski. Ovi minolovci sada su u Brčkom, pretvoreni u splavove na Savi. Šutanovac i PVO, rakete i tenkove dao u staro gvožđe.
Pročitajte i:
Bivši ministar odbrane i lider DS Dragan Šutanovac tokom svog mandata na funkciji prodao je dva vrhunska minolovca "neštin" za kafane!

Ovu šokantnu informaciju otkriva vojni komentator Miroslav Lazanski, koji tvrdi da su ova dva vrhunska broda naplaćena kao sekundarne sirovine, po jednom kilogramu aluminijuma (!?!). Dva nekada najmodernija plovila sada se nalaze u Brčkom, pretvorena u splavove na reci Savi!

Diktat NATO pakta

Lazanski kaže da je ovo samo vrh ledenog brega u lošim odlukama koje je bivši režim preduzimao kad je reč o vojsci, a sve po diktatu NATO pakta.
- Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase "neštin" prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi. Ti "mudraci" su zaključili da im ne trebaju... Ministarstvo odbrane jeste uzelo neki novac, a Šutanovac je odobrio prodaju. Ipak, to je bila jako loša odluka - ističe Lazanski.
Parola Društva sudija od: "Ne pristajem" do: "Al se prodajem"!?

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Prema njegovim rečima, Srbija se sada opredelila za politiku vojne neutralnosti, dok je u Šutanovčevo vreme model vojske izdiktiran od strane zapadne vojne alijanse.
- Osim prodaje dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, tu je bilo i prebrzog i kriminalnog otpisivanja složenih borbenih sistema kao "neperspektivnih". Uništili su brojne protivvazdušne sisteme i rakete, kao i mnogo tenkova T-55... - podvlači Lazanski.
Dragan Šutanovac juče se nije oglašavao povodom optužbi Lazanskog. Na drugoj strani, general Božidar Delić ističe da je nešto od ovih navoda svakako istina.
Brnabić sa predstavnicima Ist vest Instituta: Prioriteti ove Vlade su digitalizacija i obrazovanje

Foto: Srbija Danas
- Šutanovac jeste velika štetočina i uništitelj vojske. Tačno je da su mu Amerikanci izdiktirali model vojske, pri čemu su tražili da se ugase sve brigade, a među njima i tri koje su posle NATO agresije proglašene herojskim. Umesto toga, uvedena je bezlična organizacija brigada bataljonskog tipa. Prodali su šta su stigli i teško je pobrojati sve ono što je uništeno ili prodato. Čak su prodavani čitavi vojni kompleksi, pa i oni za koje se vojska izjasnila da su joj potrebni - podvlači Delić, dodajući da je svakako najveća krađa posao sa Izraelcima:
- To je bila kupovina neupotrebljivih sredstava veze za koja su Šutanovac i Tadić bacili oko 130 miliona evra, ali i dobili proviziju od više desetina miliona evra. Iako ima dokaza, niko nije procesuiran, a oprema se nalazi po skladištima!

Foto: Profimedia
Materijalna šteta
I Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da su u Šutanovčevo vreme stratezi NATO definisali novi model srpske vojske.
- Od korpusa su pravili brigade, a od brigada bataljone, i tako veštački stvarali viškove naoružanja koje je po nalogu uništavano. Teško naoružanje prodato je u staro gvožđe, a pešadijsko je gaženo tenkovima, sve pred kamerama kako bi se dodvorili Zapadu i ponizili Vojsku Srbije. Vreme je da neko odgovara, jer je naneo veliku materijalnu štetu Srbiji i namerno drastično smanjio njene odbrambene sposobnosti - zaključuje Karan.

U koje ste još Vučićeve laži poverovali?

Ne moraš odgovarati, znamo da verujete u sve.

Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su Vazduh, Voda i Hrana, a da ne bude 'obeležen' kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd".Djokovic
Welcome to Serbia....

U koje ste još Vučićeve laži poverovali?

Ne moraš odgovarati, znamo da verujete u sve.

СЦГ​

Детаљније: Списак министара одбране Југославије

Република Србија​

Детаљније: Списак министара одбране Србије

Šukurac, šta tu oni meni protestvuju, ograničavu mi kretanje, blokiru saobraćaj, nemogu didem de ja oću. Sve to treba se poapsi bajo moj, nemož pošten narod da prođe od nji'...
Imo dide u subotu samo do zadruge i poljoapoteke, obe na 200 metara od kuće.
Živi u Donjem Mudovu, prva blokada 50km od njega. Dalje iz sela nije išao zadnje 3 godine.
Krade gorivo iz autobusa kad šofer zanoći u selu, pišne u gaće svaki put kad vidi bilo čiju belu škodu.
Koga bre interesuje tvoja biografija?

izvini ako smaram (smaram verovatno ali nema veze) - jedine sitacije u kojima se ne pise sastavljeno sa glagolom su nemam, necu, nemoj i nisam. Nije tesko upamtiti. Dakle, kao sto si napisao ispravno "ne podrzavam", isti tako pises i "ne moze".

A nedostajati, nestajati/nestati?

04.08.2021.

Istraživanje javnog mnjenja Demostata pokazalo je da je na pitanje da li kompaniji Rio Tinto treba dati dozvolu za otvaranje rudnika u Srbiji, 49 odsto ispitanika odgovorilo potvrdno, ali samo ako stručnjaci potvrde da su ispunjeni svi ekološki standardi, 29 posto anketiranih poručilo je da to ne treba činiti ni pod kojim uslovima, 22 procenata smatra da bi pomenuta kompanija trebala da dobije odobrenje ako ekološki aktivisti i NVO potvrde da su ispunjeni svi ekološki standardi, dok bi 19 odsto anketiranih prihvatilo potvrdu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su standardni za zaštitu životne sredine ispunjeni.

https://www.danas.rs/vesti/politika/demostat-protiv-rio-tinta-bezuslovno-29-odsto-ispitanika/

Polemika Manojlovića i Zelenovića: Da li novi zahtevi razvodnjavaju protest​

POLITIKA Autor:Gordana Petkovic05. dec. 202123:17
Podeli:

Olja Bećković, Savo Manojlović, Srđan Dragojević i Nebojša Zelenović Utisak nedelje
Olja Bećković, Savo Manojlović, Srđan Dragojević i Nebojša Zelenović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Postavljanje dva dodatna zahteva koje su danas izneli predstavnici Zeleno-levog bloka o hitnom donošenju zakona kojim će biti izbrisan rudnik na području Jadra, kao i smenu REM-a na čelu sa Oliverom Zekić bio je povod burne polemike u "Utisku nedleje" između Save Manojlovića iz Pokreta "Kreni promeni" i Nebojše Zelenovića čija je Otvorena građanska platforma AKCIJA, kao deo zeleno-levog bloka, te nove zahteve i predložio. Manojlović smatra da bi novi zahtevi razvodnili postojeće proteste, dok nasuprot tome Zelenović smatra da iz ove situacije treba izvući maksimum i savladati Rio Tinto odmah.

https://nova.rs/vesti/politika/pole...-novi-zahtevi-razvodnjavaju-protest/?ref=push

NUNS: Policija od jutros zastrašuje novinare po Srbiji​

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da izražava bojazan za bezbednost novinara zbog sprovođenja pritiska i zastrašivanja od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, budući da su već tokom ranih jutarnjih časova i prepodneva išli po domovima i redakcijama novinara i govorili da ne bi trebalo da izveštavaju sa protesta koji se dešavaju širom Srbije. U pojedinim slučajevima novinare su označavali i kao organizatore protesta koji su zakazani širom Srbije, ističe NUNS.

Nakon što je prošle subote novinarku Vranje News-a Milenu Dimić, MUP pozvao na informativni razgovor pa je potom popustili kući uz izvinjenje i sa obrazloženjem da je u policiju pozvana greškom (postoji službena beleška o tome), pripadnici vranjske policije pojavili su se ponovo rano jutros na vratima privatnog stana Dejana Dimića i Milene Dimić, urednika i novinarke redakcije Vranje News. Novinarki su potom preneli upozorenje da se nikako ne pojavljuje na ekološkom protestu koji je za subotu u 13.45 zakazan u Vranju i da ukoliko ne posluša savet može dobiti krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju.

Takođe, policijska patrola iz Jagodine došla je jutros u prostorije portala „Central Media“ i upozorila urednika Gorana Jevremovića da danas ne ide na blokadu puteva.

NUNS podseća da je juče u ime NUNS –a i NDNV –a upućen apel policiji da uradi sve što je u svojoj moći da zaštiti novinare, poštuje pravo građana da budu informisani, i da novinarima i novinarkama omogući nesmetan rad. Uloga novinara i novinarki u svakom društvu je da izveštavaju o događajima koji su od javnog značaja, a ovo često znači i događaje koji su visoko rizični. Gore navedenim incidentima policija ili barem jedan njen deo je pokazao da ne razume ulogu novinarske profesije.

Ovim potezima se samo pravi sve veći jaz nepoverenja u zaštitnike javnog reda i mira što nikome nije u interesu i zato još jednom apelujemo na pripadnike MUP – a da novinarima i drugim medijskim profesionalcima obezbede nesmetane uslove za rad, a na terenu ih dodatno zaštite, dodaje se.

Takođe, NUNS od policije zahteva da ispita navedene incidente koji su načinjeni od strane pripadnika te institucije i o rezultatima izvesti javnost i novinarska i medijska udruženja.

https://rs.n1info.com/vesti/nuns-policija-od-jutros-zastrasuje-novinare-po-srbiji/

Policija od jutros u kućnim posetama novinarima i aktivistima​

Od jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili vredni pa su od rane zore zaređali po kućama lokalnih predstavnika stranaka, ali i novinara, legitimišući ih i upozoravajući da će biti krivično procesuirani ukoliko izađu na blokadu puteva i ulica u okviru ekološkog protesta zakazanu danas u 14 sati.

Veliki broj ovakvih poseta je i zabeležen mobilnim telefonima i snimci su preplavili društvene mreže, od Jagodine, Požarevca, Užica do Vranja.

Policija je jutros došla i na vrata urednika jagodinskog informativnog portala CentralMedia Gorana Jevremovića. On je na fejsbuk strani ovog portala objavio i snimak posete policije koji u vezi današnjeg protesta upozorili ga na poštovanje javnog reda i mira. Na pitanje da li znaju da je novinar i da mora da izveštava sa protesta policijaci su samo ponavljali “mi imamo našu obavezu”.

I u Vranju su policijaci izjutra došli na vrata bračnog para Dejana i Miline Dimić, urednika i novinarke portala Vranje News i upozorili ih “da se da se nikako ne pojavljuje na ekološkom protestu” koji je za danas u 13.45 zakazan u Vranju, objavljeno je na ovom portalu.

“Oni su, na zaprepašćenje dvoje novinara, saopštili da je novinar-fotoreproter naše redakcije Milena Dimić označena „kao organizatorka skupa“ koji je održan prošle subote u Vranju, iako su samo sebe demantovali pre nedelju dana i dobro znaju da je na licu mesta bila po novinarskom zadatku, kao članica redakcije ovog medija, sa vidno istaknutom novinarskom legitimacijom, te da se i tada policajcima predstavila kao medijski izveštač”, navodi se u objavi Vranje Newsa, a novinarki ovog portala policajaci su stavili do znanje da će u slučaju pojavljivanja na skupu „biti krivično procesuirana“.

Istu pretnju krivičnim procesuiranjem vranjanski policajci su poslali i predsednici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mirjani Ilić Stošić. Ona je za portal Vranje News rekla da su je rano jutros posetila dva pripadnika policije i preporučila joj da ne učestvuje na ekološkom protestu u subotu.

“Rekli su mi da ću u suprotonom biti krivično procesuirana”, kazala je Ilić Stošić.

Saša Paunović, odbornik u Paraćinu na svom Tviter nalogu objavio je da je jutros u sedam policija bila na vratima Dragana Mitića, lidera lokalne GG koja je deo opozicionog Paraćinskog saveza. Savez je inače pozvao građane na protest.

Kako javlja portal Jugpres i leskovačka policija obilazila je više osoba koje su preko društvenih mreža pozivale građane da danas u 14 sati izađu na proteste.

„Kako su nam prebneli neki do njih, policajci su ih upozoravali da zakon mora da s epoštuje i da su blokade nezakonite kao i da nisu dozvoljeni neprijavljeni skupovi. Raspitivali su se i na koje će proteste ići, na one na koje je Grupa građana za Leskovac ZAJEDNO pozvala, i prijavila, u centru grada ili na blokadu puta kod vlaostinačke petlje, na koju pozivaju neki od lokalnih funkcionera Narodne stranke preko društvenih mreža“, navodi ovaj portal.

Slične pretnje prijavio je i odbornik Grupe građana Kritična masa u Kuli Rade Obradović, aktivista iz Novog Sada Miran Pogačar, predsednik Opštinskog odbora DS-a u Kovinu Srđan Vukša i aktivisti iz Požege i Užica.

Inicijativa za Požegu saopštila je da su njeni članovi od jutros izloženi pritisku zbog podrške koju su pružili organizacijama protesta koji se odvijaju širom Srbije.

„Pozivamo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova da nas ne pozivaju na privatne brojeve telefona, kao i da ne dolaze na adrese naših stanova s upozoravajućim napomenama, jer nas to neće zastrašiti, uplašiti ni pokolebati“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

https://www.danas.rs/vesti/politika/policija-od-jutros-u-kucnim-posetama-novinarima-i-aktivistima/

Policija na jugu zbog protesta obilazila aktiviste, u Vranju i novinare​

Neki od aktivista koji su na društvenim mrežama najavljivali da će danas doći na protest u Nišu ili Leskovcu kažu da su ih jutros obišli policajci i usmeno ih upozoravali da se ne pojave na skupu. Da se ne pojavi na ekološkom protestu jer će biti krivično procesuirana policija je poručila i novinarki redakcije Vranje News, navedeno je na njihovom sajtu. Iz MUP-a saopštavaju da su blokade saobraćaja i neprijavljeni skupovi protivzakoniti i pozivaju građane da ih prijave.

Redakciji Južnih vesti javili su se brojni građani koji tvrde da su upozoreni, a jedan od njih je Nišlija Saša Stojiljković, koji kaže da mu je policajac pokucao na vrata jutros oko 7 sati, zbog objave na Fejsbuku u kojoj je pre nekoliko dana šaljivo upitao “gde će da se kvare kola sledeće subote”.
Mogli su i hleb da kupe kad su me već probudili. Ljubazno i nespretno su mi saopštili da moram da budem kući jer je moj post na Fejsbuku prvi u Nišu i da sam ako se pojavim u gradu na protestu automatski organizator skupa i da mi preti između 20 i 30 prekršajnih dela. Momenat koji je zanimljiv jeste da me je policajac upozorio da će kompjuterski skenirati ljude i time povezivati - objašnjava Stojiljković.
Tvrdi da mu nisu rekli da li to važi i za sledeću subotu, kao i da su otišli kada je potražio pisano saopštenje.
Pitao sam da li to znači da ne mogu da odem ni do grada, rekao mi je da moja sloboda nije lišena, ali eto da čisto znam o čemu se radi. Neka njihova priča je da sam upozoren usmeno. Pitao sam da li važi samo za ovaj vikend ili i za sledeći, to nije znao da mi odgovori. Držao je neke papire, tražio sam da mi da napismeno bilo šta, nije imao i tad je otišao. Patrola je došla, jedan je bio u kolima, drugi na vratima - kaže Stojiljković.
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu Đorđe Stanković na Tviteru je napisao da je policija obišla i njegovu majku, a da su ga jutros obišli policajci i pitali da li ide na protest tvrdi i Leskovčanin Vladimir Šiškin.
Vidim ja Eva (moja žena) sređuje kuću oko 8 sati, to nije čudno ali je rano za te aktivnosti…
I pitam, šta se dešava to od ranog jutra, a ona mi kaže, “zvala me je tvoja majka, već dva puta je policija od jutros bila kod njih da te traži, pa ako dođu ovde da bude sređeno”. Ok 🧐
— Đorđe Stanković (@djordjes89) December 4, 2021
Kako navode na sajtu redakcije Vranje News, policija je jutros došla u stan urednika Dejana Dimića i novinarke Milene Dimić, kojoj su poručili da se ne pojavljuje na ekološkom protestu zakazanom u 13:45 u Vranju jer će u suprotnom biti krivično procesuirana.
Oni su, na zaprepašćenje dvoje novinara, saopštili da je novinar-fotoreproter naše redakcije Milena Dimić označena "kao organizatorka skupa" koji je održan prošle subote u Vranju, iako su samo sebe demantovali pre nedelju dana i dobro znaju da je na licu mesta bila po novinarskom zadatku, kao članica redakcije ovog medija, sa vidno istaknutom novinarskom legitimacijom, te da se i tada policajcima predstavila kao medijski izveštač - piše na sajtu Vranje News-a.
Organizatori navode da policija ne sme bez naloga tužioca da ulazi u stanove i pretresa ih, a građanima poručuju da u takvim situacijama obavezno zatraže nalog.

Iz MUP-a upozoravaju da se neprijavljenim skupovima i blokadama krši zakon​

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova zvanično obaveštavaju da održavanje neprijavljenih skupova i blokade saobraćaja predstavljaju kršenje zakona.
Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova - navode u saopštenju.
Pozivaju građane da prijave blokade puteva i saobraćaja pozivom na broj 0800104103, kao i da prijave nasilje usled blokada slanjem mejla na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo...aktiviste-u-Vranju-i-novinare-i101961.sr.html

NUNS: Policija od jutros zastrašuje novinare po Srbiji​

“Već tokom ranih jutarnjih časova i prepodneva išli po domovima i redakcijama novinara i govorili da ne bi trebalo da izveštavaju sa protesta koji se dešavaju širom Srbije”.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zastrašuju novinare i na njih vrše pritisak u vezi sa izvještavanjem o protestima koji su za danas zakazani širom Srbije, i tako ugrožavaju njihovu sigurnost.

NUNS upozorava da su pripadnici MUP-a “već tokom ranih jutarnjih časova i prepodneva išli po domovima i redakcijama novinara i govorili da ne bi trebalo da izveštavaju sa protesta koji se dešavaju širom Srbije”, a u pojedinim slučajevima novinare su označavali i kao organizatore protesta.

“Ovim potezima se samo pravi sve veći jaz nepoverenja u zaštitnike javnog reda i mira što nikome nije u interesu i zato još jednom apelujemo na pripadnike MUP-a da novinarima i drugim medijskim profesionalcima obezbede nesmetane uslove za rad, a na terenu ih dodatno zaštite”, navodi NUNS.

Prijetnje uposlenicima N1​

Televizija N1 dobila je prijetnje upućene zaposlenima i njihovim porodicama u petak, 3. decembra.

Kako u saopštenju navodi Mreža Safe Journalists, dobili su prijetnje putem Twittera i e-maila.

Objavom na Twitteru jedan od korisnika pozvao je ljude da provale u studio N1, zaustave emitovanje bez nasilja i izbace osoblje televizije.

„U subotu kada @N1infoBG počne sa huškanjem na bratoubilački rat, upasti na @N1infoBG prekinuti program, ne vršiti nasilje, sve ih isterati na ulicu. Ne može niko ilegalno poslovati u Srbiji, propagirati fašizam, pozivati na građanski rat. Ako država ne reagujemo #Mi333 hoćemo“, navedeno je.

Druga prijetnja stigla je na redakcijski e-mail od čovjeka koji se predstavio kao Simo Perić.

„Moje podatke imate. Nije lažni profil. Želim reći da sutra ne plačete šta se dogodilo ili šta se vašim bližnjim dogodilo. VI , baš vi, N1 ste uzrok , povod i bićete žrtve. Ne vjerujete?“, napisao je.

‘Medijski radnici u opasnim situacijama’​

Predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Željko Bodrožić rekao je da „kampanja protiv ove televizije traje godinama“.

„Ovakve pretnje su posledica uzavrele atmosfere u društvu. O tome svedoči i podatak da su kolege sa televizije N1 i tokom ove noći dobijale nove pretnje i pritiske. ” rekao je.

Ovo nije prvi put da je televizija N1 napadnuta. Njihovi novinari su pod stalnim pritiscima i napadima gde god da se nalaze.

Mreža Safe Journalists u posljednjih 30 dana upozorava da se u Srbiji dešavaju ogromne nestabilnosti, pa se medijski radnici stalno nalaze u izuzetno opasnim situacijama.

Mreža, koja predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, pridružuje se svojoj članici NUNS-u u osudi ovih brutalnih pretnji, ali i izražava zabrinutost za sigurnost novinara u ovoj zemlji.

Mreža poziva srbijanske vlasti da djeluju i zaštite novinare u Srbiji, istraže i identifikuju osobu koja je prijetila N1 medijima.

Takođe još jednom molimo predstavnike vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da se ovakva atmosfera u društvu smiri.

Mreža Safe Journalists će o ovom slučaju informisati sve domaće i međunarodne aktere.

Svaki napad na novinare je napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana, navodi se.

https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2021/12/4/prijetnje-novinarima-uoci-protesta-u-srbiji

I performans neuvažene @anajade s lila farbom, je pao kao @Stojkov Menidjer iz žutare
"Spontani Demonstranti" naHpali svakog ko im sumLiv...
https://rs.n1info.com/vesti/mladic-...1-ne-zameram-im-mislili-su-da-sam-provokator/
Mozag i po..

a u Beogradu još veći debili, kako dolikuje
izašli 15min ranije pa nisu pustili auto na svadbu, što da se neko provede jedan dan kad mogu da upropaste drugima a sebi ionako ne mogu da pomognu (niti bilo koja vlast od Tita do sada)?

A ti drž se rektuma, tu je najveća koncentracija bakterija, uključujući i patogene kojima najlepše :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
a ti bi voleo da posecuju samo antivaksere?
krivo ti je sto nisu pod komandom pukovnika konja, ajde priznaj

vazi drukaro, evo sad cu da okrenem broj
antivakserka i antimaskerka šuta korpu po mokrom podu prodavnuce, kažem ja njojze: "alal ti munitet, jer možda treba neko leba turi tu posle tebe i da detetu!?"

a ona mene: "aha"

a ja njojze: "eve ono uverenje, vidi... pozitivan... e nije to problem nego ptkud vajrus zna da mu isteko 14-ti dan?"

ostavi ti ona korpu na patos i istrča iz velikog maxija

Policija na jugu zbog protesta obilazila aktiviste, u Vranju i novinare​

Neki od aktivista koji su na društvenim mrežama najavljivali da će danas doći na protest u Nišu ili Leskovcu kažu da su ih jutros obišli policajci i usmeno ih upozoravali da se ne pojave na skupu. Da se ne pojavi na ekološkom protestu jer će biti krivično procesuirana policija je poručila i novinarki redakcije Vranje News, navedeno je na njihovom sajtu. Iz MUP-a saopštavaju da su blokade saobraćaja i neprijavljeni skupovi protivzakoniti i pozivaju građane da ih prijave.

Redakciji Južnih vesti javili su se brojni građani koji tvrde da su upozoreni, a jedan od njih je Nišlija Saša Stojiljković, koji kaže da mu je policajac pokucao na vrata jutros oko 7 sati, zbog objave na Fejsbuku u kojoj je pre nekoliko dana šaljivo upitao “gde će da se kvare kola sledeće subote”.

Tvrdi da mu nisu rekli da li to važi i za sledeću subotu, kao i da su otišli kada je potražio pisano saopštenje.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu Đorđe Stanković na Tviteru je napisao da je policija obišla i njegovu majku, a da su ga jutros obišli policajci i pitali da li ide na protest tvrdi i Leskovčanin Vladimir Šiškin.

Kako navode na sajtu redakcije Vranje News, policija je jutros došla u stan urednika Dejana Dimića i novinarke Milene Dimić, kojoj su poručili da se ne pojavljuje na ekološkom protestu zakazanom u 13:45 u Vranju jer će u suprotnom biti krivično procesuirana.

Organizatori navode da policija ne sme bez naloga tužioca da ulazi u stanove i pretresa ih, a građanima poručuju da u takvim situacijama obavezno zatraže nalog.

Iz MUP-a upozoravaju da se neprijavljenim skupovima i blokadama krši zakon​

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova zvanično obaveštavaju da održavanje neprijavljenih skupova i blokade saobraćaja predstavljaju kršenje zakona.

Pozivaju građane da prijave blokade puteva i saobraćaja pozivom na broj 0800104103, kao i da prijave nasilje usled blokada slanjem mejla na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo...aktiviste-u-Vranju-i-novinare-i101961.sr.html
STRANI PLAĆENIČE,
Kome se plače za tamo neke iz Vranje?

CELA SRBIJA ZNA DA SU SVE TO NAJAMNIČKE PRIČE!
Sav taj kvazi novinarluk plaćaju stranci i Vranje i Jugpres i Južne vesti...

NAJAMNICI NIKADA I NIGDE NISU BILI U MILOSTI.

STRANI PLAĆENIČE,
Kome se plače za tamo neke iz Vranje?

CELA SRBIJA ZNA DA SU SVE TO NAJAMNIČKE PRIČE!
Sav taj kvazi novinarluk plaćaju stranci i Vranje i Jugpres i Južne vesti...

NAJAMNICI NIKADA I NIGDE NISU BILI U MILOSTI.
a da su za neke pare pa djene djene
nismo više atraktivna lokejšn
pa usled panike sami oborili cenu
pristali na low bail
uiebali svoje u startu

a jel bi ti plaćao nekog 2000 ako pristao na 6?
čist zakon trćišta

a da su za neke pare pa djene djene
nismo više atraktivna lokejšn
pa usled panike sami oborili cenu
pristali na low bail
uiebali svoje u startu

a jel bi ti plaćao nekog 2000 ako pristao na 6?
čist zakon trćišta
Postoje neke čudne osobe, u narodu ih zovu - "Za pare bi i majčin grob prodali"...
E, TAKVE MORALNE GROMADE PRODAJU SRBIJI M. UMESTO BUBREGA!

Back