Hil: Formiranje ZSO do kraja godine, želimo Srbiju u EU

Ta zapadna politika je jedna beskonačna politika batina, ucena i nešto malo šargarepe. Posle Kosova biće Sandžak, posle Sandžaka Vojvodina, sve dok Srbija ne bude samo Beograd i okolina.
Problem je nastanak moderne Srbije. Nastala je na teritorijima naseljenima drugim narodima. Srbija nije postojala više stoljeća i to je došlo na naplatu u 20. stoljeću.
 
Amerika postavlja po celom svetu svoje robote na vlast zato i imaju toliku moc a realno nema sta da traze van svojih granica,mora neko da ih postavi na mesto
То су неке приватне политичке сектице богаташа, ротирају се међусобно још од доба Тита... држава не постоји одавно код нас, јер чиновници су сервис оних првих, а не грађана
 
Oni su samo za autonomiju

Znaš šta je to, već si podržavao za Donbas u Minskom sporazumu
Za autonomiju koja bi vremenom postala savezna Republika ili sa svim ovlašćenjima Republike osim formalne nezavisnosti...

Ajd pronađi bilo šta, bilo gde što sam ja napisao o Donbasu i Minskom sporazumu. Citiraj me !!! Nećeš naći nigde ni jedno slovo od mene na tu temu...
 
Za autonomiju koja bi vremenom postala savezna Republika ili sa svim ovlašćenjima Republike osim formalne nezavisnosti...

Ajd pronađi bilo šta, bilo gde što sam ja napisao o Donbasu i Minskom sporazumu. Citiraj me !!! Nećeš naći nigde ni jedno slovo od mene na tu temu...
Dobro ti si u pravu, podržavalac si teritorijalne celovitosti Ukrajine s UN granicama iz 2013
 

Kurti: Srbija hoće da proglasi predsednika Zajednice srpskih opština i smeni ministra vlade Kosova​

Aljbin Kurti

Izvor: Kosovo Online

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je Srbija u panici i da želi da u najkraćem roku okupi deset gradonačelnika opština koje predvodi Srpska lista, da proglasi predsednika Zajednice i smeni ministra vlade Kosova koji je iz srpske zajednice, prenosi Koha.
"Kosovu je potrebno više demokratije, a među bitnim aspektima demokratije je politički pluralizam. U srpskoj zajednici na Kosovu apsolutno nema političkog pluralizma, ali on nastaje sa našom demokratskom i progresivnom vladom. Zato je Srbija u panici. Žele da što pre okupe deset gradonačelnika iste stranke koju vode, da proglase predsednika 'Zajednice' i time zgaze našeg ministra u Vladi iz reda srpske zajednice. Nepravedno i pogrešno, štetno i neprihvatljivo", naveo je Kurti.


Prema njegovim rečima, i Republika Srpska u Bosni i Hercegovini počela je kao "Zajednica opština".
"Nikada nigde nije bilo spornije da li vrede opštine na nacionalnoj osnovi i zato zvanični Beograd tako nervozno traži njihovo udruživanje. I Republika Srpska u Bosni i Hercegovini je počela kao 'zajednica' opština. Uveren sam da Srbi sa Kosova ovo ne žele, ali sam uveren da je to upravo ono što Srbija želi", rekao je Kurti.
U obraćanju, nakon odavanja počasti kod spomen-ploče Mon Baljaja i Arbena Dželjadinija, povodom 16. godišnjice njihovog ubistva, Kurti je istakao da je Kosovu potrebno više demokratije i političkog pluralizma naročito u srpskim zajednicama.
"Šef prvog stuba UNMIK-a u to vreme, Robert Din, sproveo je istragu u proleće, iz koje je proizašao zaključak da su za rukovođenje tim demonstracijama ubistva Mona i Arbena bila nepotrebna. UNMIK policajci su iskoristili međunarodni imunitet, dok je generalni sekretar Ujedinjenih nacija ostao da odgovara našem Ministarstvu pravde", izjavio je Kurti.
Kurti se osvrnuo i na ono što je prethodilo protestu 10. februara 2007.
"Osam dana ranije je objavljen paket Ahtisarijevog posrednika, za koji smo imali dosta kritika i koji smo obelodanili na javnim sastancima sa građanima. Bili smo nesrećni jer smo bili uvereni da Kosovo zaslužuje mnogo više, da narod Kosova zaslužuje mnogo više i da ne možemo da trpimo nove nepravde", naglasio je Kurti.
Prema njegovim rečima, Ahtisarijevom paketu se tada s pravom protivio.
"Postojale su nove opštine zasnovane na etničkoj pripadnosti, posebne srpske oblasti oko pravoslavnih crkava i manastira, konačno ukidanje Kosovskih odbrambenih snaga, učešće Kosova u spoljnom dugu Srbije, pravo veta za srpske poslanike sa rezervisanim mestima i zagarantovanim u Skupštini Kosova, kao i nastavak međunarodnog upravljanja sa izvršnom vlašću", naglasio je Kurti.
 

Back
Top