Nisam ima hibrid do sada, ali ih vozim cesto kad se nalazim u odrenjenim gradovima poslom. Veci gradovi imaju ponudu gde mozes da iznajmis automobile koji su rasporedjeni svuda po gradu (preko telefonske aplikacije rezervises, vozis i platis po minutazi voznje).
Bukvalno gde god sam koristio tu uslugu, sve su Toyota hibridi, i to vec godinana radi tako bez greske. Svi su ti blagi hibridi, krecu iz mesta iskljucivo na stuju (na semaforu) pa se naknadno ukljuci motor sa ubzanjem. Sve radi veoma sinhronizovano i gotovo necujno. Ne znam kolika je usteda, ali je sigurno ima.
Da mi treba auto za svaki dan koji se vozi po nekoj gradskoj guzvi, sigurno bi razmisljao o ovoj opciji. Takodje je pozitivno sto je dizajn novih Toyota (Prius narocito) znacajno bolji od prethodnih generacija.
Za otvoreni put nema nikakvog benefita, baterija se odmah istrosi. Cak sta vise, i kod plug-in hibrida ako se izadje na autobut baterija je odmah kaput, par puta sam iznajmljivao Volvo 60 i ako bi hteo da je povratim, mora na punjac, inace rekuperacija je minimalno napuni.