Hibridna vozila iskustva?

Da li je neko koristio hibridna vozila? Da li se ista ustedi na gorivu? phev ili mhev nebitno isk

ja primecujem da koristim motorno kocenje bukv svakoj mogucoj sanci, zato mi nesto bas gotivna ideja da stedim kocnice
Nemoj mnogo forsirano kočiti motorom. Malo će ti duže trajati kočnice, ali ćeš skratiti vek menjaču, kvačilu i ako ga imaš plivajućem zamajcu.
Ako uzimaš auto na lizing onda može hibrid bilo kakav, a ukoliko ga uzimaš u svoje vlasništvo onda samo Tojota i samo običan hibrid, nikako plug in. Baterije im svakako traju kraće od čisto električnih, a tu je i gomila drugih delova. Tojotina baterija nije dramatično skupa, ostale jesu

Nije me nilo odavno. Vozim sluzbrnu Toyotu CH-R, dobio je potpuno novu pre par meseci, sada ima oko 7000 na satu. 1.8 92ks i elektro motor, ne znam koje snage, ne interesuej me 😁

Prosecna potrosnja 4.2l kada se vozi pretezno po gradu i sirim grsdskim ulicama gde nema preteranog kocenja, stajanja zbog zsstoja i slicno, van grada oko 5.

Cvt menjac komforan za voznju u smislu da ke ubrzanje linearno, ne lomi kicmu itd.,, ali odvrstan osecaj kada trenutno nabije i drzi motor na 4 ili 5k rpm a on linearno ubrzava.

Sve u svemu, ako ces hibrid uzmi Toyotu, ostalo ne bih ni rszmatrao.

Kazem za lake hibride da su prevara.
mislis ludi koji ih kupuju? nece biti, dobri su
Laki hibridi tj običan start stop tek budalaština.
ti kao ne razumes da kocenje puni bateriju?
Plug in je prava stvar. Običan hibrid je čista glupost. Sve što potrošiš struje moraš benzinom da vratiš.
luperdas - zaustavna sila puni bateriju, a to znaci da samo na autoputy gde ne kocis onda je i ne dopunjujes, a u gradu da, i tako stedis corbu 20, 30% sta znam koliko

Nisam ima hibrid do sada, ali ih vozim cesto kad se nalazim u odrenjenim gradovima poslom. Veci gradovi imaju ponudu gde mozes da iznajmis automobile koji su rasporedjeni svuda po gradu (preko telefonske aplikacije rezervises, vozis i platis po minutazi voznje).

Bukvalno gde god sam koristio tu uslugu, sve su Toyota hibridi, i to vec godinana radi tako bez greske. Svi su ti blagi hibridi, krecu iz mesta iskljucivo na stuju (na semaforu) pa se naknadno ukljuci motor sa ubzanjem. Sve radi veoma sinhronizovano i gotovo necujno. Ne znam kolika je usteda, ali je sigurno ima.

Da mi treba auto za svaki dan koji se vozi po nekoj gradskoj guzvi, sigurno bi razmisljao o ovoj opciji. Takodje je pozitivno sto je dizajn novih Toyota (Prius narocito) znacajno bolji od prethodnih generacija.
Za otvoreni put nema nikakvog benefita, baterija se odmah istrosi. Cak sta vise, i kod plug-in hibrida ako se izadje na autobut baterija je odmah kaput, par puta sam iznajmljivao Volvo 60 i ako bi hteo da je povratim, mora na punjac, inace rekuperacija je minimalno napuni.

Plug in je prava stvar. Običan hibrid je čista glupost. Sve što potrošiš struje moraš benzinom da vratiš.
Plug in ima sve što i čisto električni auto (samo manju bateriju) + običan motor i instalaciju koja ga opslužuje + sklopove koji služe za spajanje ta dva sistema. Ukratko - to je tehnički najkomplikovanija vrsta vozila i naravno da je tu onda i najveća mogućnost da dođe do zastoja. Čisto matematički.

Back