predstavljanje da si akademik i veliki znalac nije krivično delo. ja neću da ga tužim, njegova glupost mene ne može oštetiti, neka ga tuži neko koga je oštetio za pare. Eh kad bi se za glupost tužili u srbiji bi trebalo 7.5 miliona zatvorskih kreveta.
Pa za sada ne postoje pokazatelji da postoji veća brzina od c, niti da je na bilo koji način moguća. Tako je, dok se npr u Cernu nešto novo ne sazna. Ne postoje nikakve skrivene energije i slično niti bilo kakva neobjašnjena dejstva u prirodi. Evo pored sve nauke mi i dalje ne umemo da tačno objasnimo šta je to sila, gravitaciona, električna.... ali dobro poznajemo posledice tih sila i naučili smo da ih upotrebljavamo i merimo.
i to sa klatnom nije moguće kako si ti opisao, a koliko ja vidim on na dužoj strani klatna ima i oprugu tako da je ta aparatura još više besmislena. ne znam zašto ste i dalje svi fascinirani tim klatnima?!
tebi sam već 100x objašnjavao razliku snage i energije. Dizalice su reduktori, ti redukuješ potrebnu SNAGU, na uštrp toga da će duže trajati ceo proces. Kada voziš brzinac,i ubaciš u prvu za uzbrdo, ti sada sa manje snage možeš voziti, ali će ti trebati više vremena od A do B jer ideš sporije. To je cena koju si platio. Tako ja kad dignem gajbu to ide jednom brzinom, a kad namotavam flašencug da bi podigao brod, to ide vrlo sporo. I to je redukcija, a ukupna količina energije je teoretski ista (izostavio sam gubitke u ležajevima i sl).
Velika snaga pretvori 1000J u jednoj sekundi, a mala snaga pretvori 1000J u 100 sekundi, u neki koristan rad čija vrednost jeste 1000J.