HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Temperatura može da se uzme tamo gde je ionako bačena da bi se potpomogla elektroliza, otišli smo predaleko, cilj jeste dobiti što efikasniji elektrolizer, ali pošto u slučaju automobila on služi samo kao booster, nema potrebe za većim dobijenim od uloženog jer je u pitanju mala količina struje koju uzima elektrolizer, manje od farova oborenih svetala.U svakom slučaju ovakva rasprava mi se dopada. Hvala !
Još kad bi se našao neki elektroničar koji bi pomogao jednim savetom, naime potrebno je da napon koji daje alternator smanjim na 2V, dakle neki DC konverter.
pomalo mi se muti od teme koju razglabate i bavite se nekiom teskom hemijom. da bi dobio 2V iz akomulatora trebas napraviti generator sa 6 ploca +nnnn- tako ces dobiti izmedju svake ploce po 2V

brateee vi ste svi extra strucnjaci, citam ove vase postove i ne kapiram o cemu pisete , te koliko ce se potrositi struje za ovo ono pa toliko ce se dobiti energije uz ovo i ono , daj nek mi neko kaze o cemu se ovde radi, ok imate malo kefalo za te racune al brate gde cete to da iskoristite , kako da zastitite sebe i sve oko seebe , ii gde cete potrositi tu energiju i u cemu a da ostanete zivi???

pomalo mi se muti od teme koju razglabate i bavite se nekiom teskom hemijom. da bi dobio 2V iz akomulatora trebas napraviti generator sa 6 ploca +nnnn- tako ces dobiti izmedju svake ploce po 2V
A šta je sa onih 1,8 V viška? Ne trči napred kad neznaš o čemu pišem, a ovo što si ti napisao +nnnn-, generator sa 6 ploča ima 5 ćelija, dakle 10 V.
Vrlo jasno sam napisao napon koji daje alternator, a to nije 12 V nego 13,8. I za tvoju informaciju elektrolizerom nemožeš kontrolisati napon.

A šta je sa onih 1,8 V viška? Ne trči napred kad neznaš o čemu pišem, a ovo što si ti napisao +nnnn-, generator sa 6 ploča ima 5 ćelija, dakle 10 V.
Vrlo jasno sam napisao napon koji daje alternator, a to nije 12 V nego 13,8. I za tvoju informaciju elektrolizerom nemožeš kontrolisati napon.
Pokusavam da nadjem onaj prethodni post gde se interesujes za pretvaranje napona,dc konverter.Ne vidim ga.Zato pisem na ovaj post
Da li taj pretvarac treba da ima izlazni napon oko 2V i da moze da isporuci ca. 50A- 100A ?
Recimo : 138W = 13.8V x 10A elektrolizer sa 6 celija
138W= 2V x 69A elektrolizer sa jednom celijom

Povrsno posmatrano ovaj unos energije od 138W je isti u oba slucaja,medjutim stepen iskoristenja nije isti.
Sobzirom da je struja glavni nosioc procesa elektrolize,i da si verovatno primetio tokom experimentisanja
da se elektrolizer ne ponasa uvek isto u zavisnosti gde si prikljucio napon.To pretpostavljam da si dosao na
ovu ideju. Koliko ja vidim moraces motati transformator sa srednjim izvodom, ako ces prikljucivati direktno
na akumulator.Motanje dodatnog namotaja na alternator ne dolazi u obzir zbog neophodne izlazne struje.
Treba : oscilator sa choperskim izlaznim stepenom u kojem se nalaze 2 fet ili obicna tranzistora .Zatim
trafo i posle trafoa grecov ispravljacki spoj .U kojem su diode metalne spoljne izvedbe i imaju dobar hladnjak.
Sve ostale ideje o spustanju napona su pracenje enormnim toplotnim gubicima.Pa ono sto ustedis na elektro
lizeru bacas na losu konstrukciju DC-DCkonvertora.

a zasta ce ti field effect tranzistori ? vrlo je lako koriscenjem zener dioda koje ogranicavaju linearno struju u zavisnosti od zener napona za koji su napravljene ,ali napon se mora menjati zbog varijabilne proizvodnje HHO
Elektrolizer koji koristi m.vujanovic je komplexan otpor , upotreba zener diode u ovom slucaju je dosta komplikovana. Jeste lakse za izradu ali mislim da uredjaj
ne bi radio zadovoljavajuce. Probao sam zener diodu na dosta manjim strujama nisam bio zadovoljan , ali to ne znaci da ne moze.Ako imas neku isprobanu konstrukciju ,link ili ideju napisi. Vec dugo se interesujem za neku jednostavnu konstrukciju .
Promena napona : Sobzirom na jacinu struje koriscene ,varijacije napona su relativno male.Ako su promene reda +/-5% , analogni merni instrument koji koristim nije u stanju da ovo tacno izmeri. Takodje povremene promene nisu ni lose

Pokusavam da nadjem onaj prethodni post gde se interesujes za pretvaranje napona,dc konverter.Ne vidim ga.Zato pisem na ovaj post
Da li taj pretvarac treba da ima izlazni napon oko 2V i da moze da isporuci ca. 50A- 100A ?
Recimo : 138W = 13.8V x 10A elektrolizer sa 6 celija
138W= 2V x 69A elektrolizer sa jednom celijom

Povrsno posmatrano ovaj unos energije od 138W je isti u oba slucaja,medjutim stepen iskoristenja nije isti.
Sobzirom da je struja glavni nosioc procesa elektrolize,i da si verovatno primetio tokom experimentisanja
da se elektrolizer ne ponasa uvek isto u zavisnosti gde si prikljucio napon.To pretpostavljam da si dosao na
ovu ideju. Koliko ja vidim moraces motati transformator sa srednjim izvodom, ako ces prikljucivati direktno
na akumulator.
Motanje dodatnog namotaja na alternator ne dolazi u obzir zbog neophodne izlazne struje.
Treba : oscilator sa choperskim izlaznim stepenom u kojem se nalaze 2 fet ili obicna tranzistora .Zatim
trafo i posle trafoa grecov ispravljacki spoj .U kojem su diode metalne spoljne izvedbe i imaju dobar hladnjak.
Sve ostale ideje o spustanju napona su pracenje enormnim toplotnim gubicima.Pa ono sto ustedis na elektro
lizeru bacas na losu konstrukciju DC-DCkonvertora.

:cepanje::cepanje::cepanje:

Uredjaj se prikljucuje direktno na akumulator.Redosled prikljucivanja je jasno opisan.
Mislim neophodno je procitati post do kraja ,ili je mozda i to intelektualni napor ?
Sada mi je malo jasnije zasto ste onoliko kritikovali m.vujanovica.
Covek sa srednjom skolom vas razbio na sastavne delove.
U ostalom mozda se u Cacku u srednjoj poljoprivrednoj skoli nalazi odsek za telekomunikacije ?

Uredjaj se prikljucuje direktno na akumulator.Redosled prikljucivanja je jasno opisan.
Mislim neophodno je procitati post do kraja ,ili je mozda i to intelektualni napor ?
Sada mi je malo jasnije zasto ste onoliko kritikovali m.vujanovica.
Covek sa srednjom skolom vas razbio na sastavne delove.
U ostalom mozda se u Cacku u srednjoj poljoprivrednoj skoli nalazi odsek za telekomunikacije ?
a znači tamo si učio o motanju transformatora sa srednjim izvodom za jednosmernu struju? dobro...sve mi je jasno z:mrgreen:

a znači tamo si učio o motanju transformatora sa srednjim izvodom za jednosmernu struju? dobro...sve mi je jasno z:mrgreen:
Ne ucio sam tamo negde u Kraljevu
Pa sam po zanimanju nezaposleni monter kablovske televizije
koji se po internetu predstavlja kao da je zavrsio fakultet.
Pitaj Milosa on ce ti tacno objasniti z:mrgreen:
Kako natrcavas ....z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Vas dvojica ste se baš našli...em što poznajete neku nepoznatu nauku, em se smejete vašim šalama nerazunljivim ostatku ljudi na forumu :zroll: Pretpostavljam da si ti taj Miloš koga bi trebalo nešto da priupitam...samo ne znam šta :think:
Ako ceti biti lakse ..... danas sam primio platu, i u nekom momentu pogledam kroz prozor
kancelarije .. vidim nasmesena lica majstora,pricaju kako ce da idu kuci u jugu za pretstojece
praznike. Nije ni cudo s obzirom da su im plate 8-9 puta vece u odnosu na Srbiju.
Dodatak za praznike i tako to.Onda se setim i tebe i naseg" republickog proseka primanja u Srbiji"
Cista katastrofa. z:cry:z:cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back