mvujanovic
Primećen član
- Poruka
- 525
Intelektualna misao nema šta! Da li si ti normalan čovek? Idi leči se!ne zaboravi da si i ustaša i jevrej
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Intelektualna misao nema šta! Da li si ti normalan čovek? Idi leči se!ne zaboravi da si i ustaša i jevrej
Osoba koja tvrdi da je dobar automobil svakom dostupan u Srbiji sigurno ne pripada većinskom (siromašnom) sloju građana danas. Ili ti možda živiš na Marsu pa nisi obavešten da ljudi ovde nemaju za osnovne životne potrebe.
Ne brini ni za šta ja tebe neću optužiti!
Beograd je samo jedan od razvijenijih gradova u Srbiji , tako da je tvoje misljenje dosta subjektivno.Šta se dešava u nerazvijenim opštinama ? Tamo gde nema posla ? Gde ljudi nisu kreditno sposobni ? Tamo se te starudije opravljaju i voze.Ne znam odakle si ti, al ovde u bg-u iako se nema para, sve manje se voze jugici, opeli iz 90` itd..
tako da je covekova konstatacija bila na mestu...
Drugo, ljudima se vise isplati da puknu 3500 e na nesto novije iz nize klase nego da pucaju pare na beskonacno opravljanje starudija..oni koji nemaju, ni ne voze..
cinjenica
ma beograd je najveci grad te stoga ima i najvise seljaka u njemu....ahaaahaha
Ako mi se išta zgadilo za ovih dvaes godina bede u koju smo upali, to su razni prevaranti, gatare, vračare, beli magovi, prodavci magle i ovakvi šibicari. Dno dna je otimanje para ljudima koji se nalaze na ivici egzistencije i pokušavaju da se uhvate za slamku. A lešinari kruže...opet vataju na bedu i sirotinju, sad ti treba da se osećaš krivim ivane.
Kizo treba ti oduzeti svedočanstvo osnovne škole, ako ga imaš.
to to. i lešinari i hijene. moraćemo im pomoći, tako što ćemo im prodavati energetske kristale, punjene preko akumulacije energetskog prostora, utisnute u narukvicu sa prirodnim frekvencijama ofarbanu u purpurno kao tesline purpurne pločice, ali sa popustom od 20%Ako mi se išta zgadilo za ovih dvaes godina bede u koju smo upali, to su razni prevaranti, gatare, vračare, beli magovi, prodavci magle i ovakvi šibicari. Dno dna je otimanje para ljudima koji se nalaze na ivici egzistencije i pokušavaju da se uhvate za slamku. A lešinari kruže...
za kubik vodonika je potrebno oko 800g aluminijuma.Može li neko da kaže jeli ovo tačno?
2Al(s)+ 2NaOH(aq)+ 6H2O(l) --> 2NaAl(OH)4(aq)+3H2(g)
Pri manjim pH vrednostima (ispod 13) reakcija ide do Al(OH)3, međutim 10% NaOH ima pH veći i od 14 pa je prethodna reakcija istinita (dok pH ne padne ako se ne dodaje novi NaOH).
Dakle 2 mola Al daje 3 mola H2 ili 54g daje 6g vodonika (54kg za 6kg vodonika). Za litar vodonika (0,09g) treba 0,81g Al ili da bude lakše za kubik vodonika potrebno je nekih 80 grama aluminijuma.
Meni se učinilo malo sumnjivim to sa 80 grama, mada sam priželjkivao da je tako, i ja Expendablea smatram velikim stručnjakom i čovekom koji želi pomoći uvek svojim savetima.da , potrebno je oko 800 grama ( preciznije 750 grama Al za 1000 litara vodonika ).
@expendable je veliki stručnjak,ali mu se jeDnostavno potkrala mala greska u konačnom računanju pa je napisao 80 grama umesto 800.
@mvujanovic , nebi bilo loše da mu skreneš pažnju na cbc forumu.da ne bi ostala greška za stalno.
inače vrlo zanimljiv podatak da održavanjem PHa ispod 13,postiže se da nema potrošnje NaOH . i stvara se samo
Al2O3. verovatno je reakcija sporija kada je manje naoh.ali može da se poveća većom aktivnom površinom aluminijuma. trake,prah,sačma....
ono što nas interesuje , je koliko košta ponovno dobijanje dovoljno čistog Al iz Al2O3. ako bi smo naprimer koristili jeftiniju struju. noćnu tarifu.
ja sam pronašao podatak, da je temperatura oslobadanja kiseonika i ostajanje čistog aluminijuma iz Al2O3 oko
2000 Celzijusa.
link:http://accuratus.com/alumox.html
pa sad nek neko izračuna koliko Kw/h struje je potrebno da se dobije aluminijum iz 1 kg Al2O3.
pa ja sad nisam strucnjak ali vodonik koji dospe u klip motora se vezuje za sicusne kapljice benzina i cini ih jos sitnijim , samim tim posto je vodonik poznat kao gas koji vrlo brzo sagoreva i ima jaku toplotnu moc koja se pretvara u veliku energiju on potpomaze sagorevanje celokupne smese benzina -tim sagorevanjem dobija se veca iskoriscenost primarnog goriva tj benzina pa se samim tim dobijaju i bolje performanse motora.Sa druge strane prilikom sagorevanja vodonik ce se vezati za kiseonik i dobice se vodena para koja ce izaci iz motora ali tek prilikom sagorevanja -- a ne pre sagorevanja.jok reći će dao sam 300e i zajebao sam se
priča o tome da ista stvar funkcioniše i za dizel i benzinac meni ne pije vodu, jer se radi o drugačijim td procesima.
trebao bi neki hemičar da mi objasni šta se događa kada se vodonik doda smeši benzina i vazduha.
laički gledano, vodonik će reagovati sa kiseonikom, sagorevati i stvoriti vodenu paru. vodena para nije poželjna u cilindru. s druge strane možda je moguće da vodonik reaguje sa nečim u benzinu pa da i to izgori koristeći kiseonik iz ovog HHO gasa, pa možda uz azot proizvede NO2 što bi napravilo papazjaniju u motoru.
da je to sve tako lako i jednostavno, vozili bi se 100god na to, al nije baš kako mali Đokkica zamišlja
moze povecati potrosnju priimarnog goriva ali ukoliko elektrolit postize veliku temperaturu pa umesto vodonika dobijate vodenu paru , ali jedna stvar treba da bude jasna a to je; vodonik potpomaze sagorevanje primarnog goriva vezujuci se za sicusne kapi benzina ili dizela i time pospesuje potpuno saagorevanje,Znaš li možda koliko košta taj generator ,ja sam nešto gledao na netu pa ima ta firma iz Srbije ali cjene su od 700 evra pa gore pa toliko me izađe i gas .Piše da imaju promociju na sajmu pa ne mogu da vjerujem da je toliko skupo.
Jel u to ulazi i ugradnja