Cijela stvar ima smisla. I dizel i bemzin se sastoje iz smješe alkana, Ti molekuli su lanci atoma ugljenika, a svaki atom ugljenika veže po dva atoma vodonika. Hemijska razlika nije velika između benzina i dizela, samo dizel ima više C i H atoma pa je viskozniji, tj masniji, gušći. Zbog toga je drugačiji mehanizam ubrizgavanja goriva. Obe vrste goriva se ubrizgavaju u cilindre gdje sagorijevaju, pošto je kod dizelaša veći pritisak, više goriva sagori i veća je iskoristivost. U oba goriva je problem postojanje C atoma koji na sebe vezuju kiseonik, i to dva atoma. Pri sagorijevanju vodonika, vežu se dva vodonika na jedan kiseonik, kiseonika je u cilindrima obično manje nego vodonika i ugljenika, zato je kiseonik oskudan resurs u motoru. Ukratko, u motoru je vodonik poželjan a ugljenik nije. Ugljenik (uz sumpor) je inače i taj zbog kojeg semotor haba, i zbog kojeg ulje pocrni, kao i zagađivač.
HHO kit pogotovu ima smisla jer se svejedno nismo riješili potrebe za fosilnim gorivima koja bi totalno obamrla da se nešto ne smisli. Ovako će udruženi naftaši poduplati cijenu goriva, smanjiti potrošnju za 50% i na taj način povećati zaradu u narednih ne znam ti koliko godina. Mi ćemo ostati na istom, imaćemo motor koji će polovično trošiti vodu uz bemzin, a buržuji će zaraditi više nego što mi mislimo. I to štomi mislimo da ćemo zajebati buržuje, grdno se varamo. Eto jedan način da oni produže vijek upotrebe fosilnih goriva.
Eh, da voda u motoru. To nije stran pojam pošto se u cilindima formira vodena para pri sagorijevanju atoma vodonika koji su inače sadžani u benzinu i dizelu.
Da vas malo prosvijetlim:
Autogas: sastoji se od smješe butana (4 atoma ugljenika i 10 vodonika) i propana (C3H8), pri sagorijevanju nastaje 3CO2+4H2O.
Bemzin: sastoji se od oktana i izomera oktana (C8H18)
Dizel: Sastoji se od jedinjenja kome ne znam ime a u lancu ima 12 ugljenika i 26 vodonika.