HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa šta je sad ovde si ispušio HHo pa ideš dalje.:hahaha:
Ispušio si TI i to davnoooooooooooo, zar ti misliš da sam ja ovde radi neke koristi, jednostavno bilo mi je interesantno čitati vaše gluposti i ponekad ubaciti kosku.
Na mnogo ozbiljnijim forumima sam ja u vezi sa ovom temom! E moj TI! Bilo bi ti bolje da nešto korisnije radiš nego da se šegačiš sa nečijim trudom, međutim ti si jedan običan spamer koji nema druga posla nego visi po ceo dan na netu. Kad uradiš nešto korisno javi se da diskutujemo!

nisam ih dozvoljavao, na tvoju žalost. najlakše je lagati i živeti svoj tabloid život.
Da li si ti svestan šta si napisao? Svak ko ima imalo časti i poštenja reći će da si bio pristrasan i dozvoljavao ismevanja, a brisao postove koji se tebi lično nisu dopadali.
Polemisati sa tobom neću jer nisi vredan toga, ako dođeš na navedeni link bićeš tretiran kao i svako drugi sve dok budeš poštovao pravila, to je razlika između mene i tebe!
P.S. A lažov si TI !

On je bio inicijator a ja uradio ostalo jer sam imao mogućnosti i vidim da se to isplatilo.
Drago mi je da si zadovoljan Sig-ijevim uslugama , jes da nemam iskustva s tim inficiranjem (ne znam jel sam dobro napiso) ili se pise iniciranjem nemoj zameriti ali trebalo bi vise da se ukljucis u te projekte ako vec imas " kapaciteta" da primis toliko informacija i saznanja u tako kratkom vremenskom intervalu. Pero svaka cast

Drago mi je da si zadovoljan Sig-ijevim uslugama , jes da nemam iskustva s tim inficiranjem (ne znam jel sam dobro napiso) ili se pise iniciranjem nemoj zameriti ali trebalo bi vise da se ukljucis u te projekte ako vec imas " kapaciteta" da primis toliko informacija i saznanja u tako kratkom vremenskom intervalu. Pero svaka cast
Ipak su se inficirali, samo to ne žele da priznaju.....

@mvujanovic ,opet te zeza matematika,

@mvujanovic :
"Evo kako možete izračunati koliko će vaš generator dati HHO gasa u minutu prema veličini ploča koje imate za generator:

površina ploče u cm2 * 0.066 za inox maximalna struja
ta struja* broj ćelija* 11.4 = količina HHO u cm3/min

Dakle ako imate aktivnu površinu ploče 10*10 cm bez dihtunga, znači površina te ploče je 100cm2 * 0,066 = 6,6 to je maksimalna struja u A za generator, sve preko toga nevalja jer dolazi do grejanja elektolita, a samom time i do lošijeg kvaliteta HHO.

Nadalje ako planirate generator sa 19 ploča dakle ovakav spoj +nnnnn-nnnnn+nnnnn- dobićete 3 generatora u seriji sa po 6 ćelija,ukupno 18. Svaka ćelija imaće napon od 2,3 volta.

Znači dobijenu struju u amperima pomnožimo sa tih 18 ćelija što iznosi: 6,6 * 18 = 118,8 i to pmnožimo sa 11,4 što iznosi : 1354cm3/ minut ili 1,3 litre. što je dovoljno za vozila do 2000 ccm, a i jače.
Na slici iznad je jedan takav generator sa istim dimenzijama. "

Taj generator ce da vuce tri puta po 6,6 ampera,zato sto imas tri generatora u jednom. trosice 19,8 ampera na 13,8 volti ,
trosice 273 wata na cas,pri proizvodnji tih 1,3 litra u minuti.

ps>znas kako sam smanjio prijatelju potrosnju na tempri 1600ccm,, ? ,,zavrno gas za pola kruga na slavini, i sad mu manje trosi litar-dva.al ide samo na vrh gasa,jer kad stisnes jace nista se ne desava,,, jer nema goriva za drugo grlo na karburatoru,
.. postade ti poslednji mohikanac HHO plemena :)

@mvujanovic ,opet te zeza matematika,

@mvujanovic :
"Evo kako možete izračunati koliko će vaš generator dati HHO gasa u minutu prema veličini ploča koje imate za generator:

površina ploče u cm2 * 0.066 za inox maximalna struja
ta struja* broj ćelija* 11.4 = količina HHO u cm3/min

Dakle ako imate aktivnu površinu ploče 10*10 cm bez dihtunga, znači površina te ploče je 100cm2 * 0,066 = 6,6 to je maksimalna struja u A za generator, sve preko toga nevalja jer dolazi do grejanja elektolita, a samom time i do lošijeg kvaliteta HHO.

Nadalje ako planirate generator sa 19 ploča dakle ovakav spoj +nnnnn-nnnnn+nnnnn- dobićete 3 generatora u seriji sa po 6 ćelija,ukupno 18. Svaka ćelija imaće napon od 2,3 volta.

Znači dobijenu struju u amperima pomnožimo sa tih 18 ćelija što iznosi: 6,6 * 18 = 118,8 i to pmnožimo sa 11,4 što iznosi : 1354cm3/ minut ili 1,3 litre. što je dovoljno za vozila do 2000 ccm, a i jače.
Na slici iznad je jedan takav generator sa istim dimenzijama. "

Taj generator ce da vuce tri puta po 6,6 ampera,zato sto imas tri generatora u jednom. trosice 19,8 ampera na 13,8 volti ,
trosice 273 wata na cas,pri proizvodnji tih 1,3 litra u minuti.

ps>znas kako sam smanjio prijatelju potrosnju na tempri 1600ccm,, ? ,,zavrno gas za pola kruga na slavini, i sad mu manje trosi litar-dva.al ide samo na vrh gasa,jer kad stisnes jace nista se ne desava,,, jer nema goriva za drugo grlo na karburatoru,
.. postade ti poslednji mohikanac HHO plemena :)
A ti napravi sam sebe glupim,a hteo si mene! HAHAHAHAHAHA! Da si pažljivo pročitao forum naišao bi na mesto gde sam napisao baš to da se struja odnosi na jedan generator, dakle ako su tri u seriji onda se struja sabira naravno. I Neće trošiti 19,8 Ampera već onoliko koliko mu se zada da troši elektrolitom ili PWM-om, to je maksimalna dozvoljena struja da bi HHO bio kvalitetan i da nema vodene pare. A da se služiš logikom ne bi uopšte pisao to što si napisao, ali eto brže bolje si potrčao da se pozoveš na matematiku i uhvatio sam sebe u klopku. Šta nije tačno izračunato u toj formuli što sam napisao? Tebi je važno samo da si kontradiktoran i da si uvučen u mesto koje nikada nije videlo svetlo dana Sigu i kompaniji.

serser69
Da si samo dobro pročitao moju prvu rečenicu shvatio bi da navodim kako može da se izračuna koliko će HHO proizvesti neki generator,dakle poenta je u izračunavanju količine HHO, amperažu nisam pomenuo u kontekstu potrošnje iste, u daljnjem tekstu je jasno vidljivo da se radi o 3 generatora u seriji i svako ko imalo razmišlja svojom glavom zaključiće da se struja u tom slučaju sabira.Kako ti tako pametan to nisi shvatio neznam. Brže bolje si potrčao da me ispljuješ, ne razmišljajući, već kao mali Perica s neba pa u rebra, pa šta bude.[

Svi pricate manje vise poznate stvari ali niko ne iznosi neke bitne "sitnice". Koliko je stvarno dovoljna kolicina gasa da pospesi sagorevanje osnovnog goriva? Da li veca proizvodnja gasa smanjuje efekat? Koji materjal upotrebiti za ploce? Da li ima da se kupi kod nas? Optimalna debljina ploce? Optimalni razmak izmedju ploca? I jos druge sitnice...

e bas je " ha hah ah ha ha " . pa sto si onda napisao i koliko ce da proizvede ? , jer i to zavisi od struje koju ces da mu pustis.
onda sve sto si napisao nema smisla.
lepo to sto ce da proizvede nije pri 6,6 nego 19,8 , ako nije struja kao u primeru (ako je manja ) onda je i proizvodnja manja.

eto ti sad malo reklame, medjutim to ce samo da posluzi da agonija duze traje .
istrebljeni ste..

ekipa sa "kolodvora zoo " hihihiihh

mvujanovic zašto bi iko stavljao tri u seriju? ti nisi čuo za paralelu?

pa zato sto on ne kapira da su to TRI serijska ,spojena u paralelu. znaci svaki je pojedinacno vezan u seriju ,ali su sva tri vezana paralelno zajedno.
njemu je sve serijski sto stoji jedno iza drugog u vrstu. z:shock:

@mvujanovic , nemoj molim te TI da pricas o ronilackim odelima ,i o zabadanju u mracne otvore. nekad is imao TITA ,sad opet imas nekog lidera iz "Kumroveca " :)

pa zato sto on ne kapira da su to TRI serijska ,spojena u paralelu. znaci svaki je pojedinacno vezan u seriju ,ali su sva tri vezana paralelno zajedno.
njemu je sve serijski sto stoji jedno iza drugog u vrstu. z:shock:

@mvujanovic , nemoj molim te TI da pricas o ronilackim odelima ,i o zabadanju u mracne otvore. nekad is imao TITA ,sad opet imas nekog lidera iz "Kumroveca " :)
HAHAHAHA! Imaš problem čoveče, mentalni sklop ti je u kuršlusu, da se imalo razumeš u to što sam pisao ne bi istrčavao kao ždrebe pred rudu. Što se tiče Tita, nisam morao da razmišljam tada da li ću štedeti gorivo, a sad razmišljam kako da štedim i na hrani. Za tvoju informaciju bolje i taj iz Kumrovca nego tvoj koji te pljuje i pokušava poniziti po onoj narodnoj neka komšiji crkne krava.
Napisao sam vam već, ovde sam da se zabavljam kad mi je dosadno i da vas malo podbodem, jer niste ozbiljni sagovornici, tako da me se ne dotiču vaše zlonamernosti.

e zanimljiv si mi maksimalno za posmatranje , jedan si od poslednjih primeraka. treba to da se ceni .

sta kazes kako sam uštrojio Tempru a ? :) na vr gasa ,jer preko vr nece ni da ide .. hahahah ima vazduha al nema goriva . zavrno sam mu jajaca hahahahaah
Mozda je malo bolelo ,ali sad Tempra dise punim plucima.Manje zagadjuje i okolinu jer moze samo da stoji u mestu
i radi na ler gasu. :deda::deda::deda::deda:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back