HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mvujanovic ovo što je ovaj hrvat napisao nije tačno pa sad može da radi i u NASA
.
iskoristio je odnos smeše 14,7 :1 a to nije volumetrijski odnos nego maseni. A iskoristio je njega da računa po zapremini. Ne mož tako.
Meni su bitna zadnja dva reda, gde se vidi koliko se procentualno benzina unese u minutu u motor, i koliko procentualno HHO, jer ti si pokušao anulirati količinu HHO kao neznatnu u odnosu na vazduh, ne pominjući da je i količina benzina isto neznatna u odnosu na vazduh.

P.S. Rekoh ja davno igra brojki je čudo!
pogotovu za one koji ne razumeju šta su pročitali ! Inače su brojevi vrlo egzaktna stvar.

Meni su bitna zadnja dva reda, gde se vidi koliko se procentualno benzina unese u minutu u motor, i koliko procentualno HHO, jer ti si pokušao anulirati količinu HHO kao neznatnu u odnosu na vazduh, ne pominjući da je i količina benzina isto neznatna u odnosu na vazduh.
pa meni je bitno što sam stavio kupus ali to ne objašnjava stvari ovde. ne možeš biti selektivan u tome šta ti je bitno u jednoj stvari. to je celina.
količina benzina jeste možda neznatna u odnosu na vazduh ALI VOLUMETRIJSKI!!! benzin je tečnost! mnogo gušća od vazduha jelte. Masa je ono što govori o količini materije koju imaš, ne zapremina. Masa benzina kaže koliko tu ima da se spaljuje, a ne njegova zapremina. Briketi su mali po zapremini ali gore jelda?

Rekao sam ti da je to što je on napisao netačno. Uzmi malo papir i olovku pa ćeš videti, meni je trebalo oko 2min. Dakle čovek je uzeo MASENI ODNOS smeše, i krstio ga za VOLUMETRIJSKI ODNOS što je van pameti. Kao kada bi ja tebe sad krstio da si Đura i tačka.=> prema njegovoj računici ispada da motor za 1 sat potroši 800gr benzina i 400gr vazduha. Jel to smeša od 15:1 ? Ne, to je 2:1. A sa takvom motor ne radi. Zašto je dobijen čudan odnos smeše? zato što je ovaj stručnjak pomrsio lončiće i sabira babe i žabe. njemu je to isto.
Njemu je kila gvožđa teža od kile perja. Stavi u kutiju kilu gvožđa i kilu perja. Zapreminski odnos perja:gvožđa je npr 95:5, a maseni odnos je 1:1.
i jel to sad isto?

I koji je to automobilski motor od 2200ccm koji se vrti na 500 obrtaja?! na mom brodu je sporohodni dizel motor pa se i on u leru vrti na 500, a max mu je 2400.

Poslednja izmena:
pogotovu za one koji ne razumeju šta su pročitali ! Inače su brojevi vrlo egzaktna stvar.

pa meni je bitno što sam stavio kupus ali to ne objašnjava stvari ovde. ne možeš biti selektivan u tome šta ti je bitno u jednoj stvari. to je celina.
količina benzina jeste možda neznatna u odnosu na vazduh ALI VOLUMETRIJSKI!!! benzin je tečnost! mnogo gušća od vazduha jelte. Masa je ono što govori o količini materije koju imaš, ne zapremina. Masa benzina kaže koliko tu ima da se spaljuje, a ne njegova zapremina. Briketi su mali po zapremini ali gore jelda?

Rekao sam ti da je to što je on napisao netačno. Uzmi malo papir i olovku pa ćeš videti, meni je trebalo oko 2min. Dakle čovek je uzeo MASENI ODNOS smeše, i krstio ga za VOLUMETRIJSKI ODNOS što je van pameti. Kao kada bi ja tebe sad krstio da si Đura i tačka.=> prema njegovoj računici ispada da motor za 1 sat potroši 800gr benzina i 400gr vazduha. Jel to smeša od 15:1 ? Ne, to je 2:1. A sa takvom motor ne radi. Zašto je dobijen čudan odnos smeše? zato što je ovaj stručnjak pomrsio lončiće i sabira babe i žabe. njemu je to isto.
Njemu je kila gvožđa teža od kile perja. Stavi u kutiju kilu gvožđa i kilu perja. Zapreminski odnos perja:gvožđa je npr 95:5, a maseni odnos je 1:1.
i jel to sad isto?

I koji je to automobilski motor od 2200ccm koji se vrti na 500 obrtaja?! na mom brodu je sporohodni dizel motor pa se i on u leru vrti na 500, a max mu je 2400.
Ti i ja se ne razumemo očigledno, iz razloga koji sam ti naveo, veoma si sposoban da sve pretvoriš u tvoju korist.
Ne ineresuje mene kako je on postavio zadatak i nije to poenta, poenta je moj Sig da si ti pokušao da količinom vazduha koju motor usisa anuliraš HHO kao neznatnu količinu izbegavajući pritom da navedeš da je i količina benzina neznatna u odnosu na taj vazduh. Pa jel Oto motor ide na vazduh ili na benzin? Što se tiče obrtaja u leru pa i moj renault 19 u leru radi na 500 obrtaja šta je tu problem? I na kraju lepo tamo piše da nije ista količina benzina i HHO, 1,16 litara benzina /sat i 60 litara HHO kroz sat,koliko je to grama izračunaj i još da dodam koliko je energetski jači HHO od benzina pa ti izračunaj i to pa onda upoređuj.. Mada ponavljam ti si vešto pokušao da prikriješ benzin kao osnovno gorivo pominjući samo vazduh. Vrlo dobro znaš da vodonik tu igra ulogu boostera.

1.16 litara benzina je TEČNOST , a 60 litara HHO je GAS ! , ako jedan litar vode kada se potpuno pretvori u HHO ,stvori 1800 litara HHOa. koliko je onda 60 litara HHO gasa u tečnom stanju ? pa lako da se izračuna . 1800 : 60 je 30 deo litra ili u prevodu 33,33 mml mililitara vode.
i sad ti porediš vodu u jednoj čašici maloj rakije,i 1,16 litara benzina
:)))))

i ponavljam da je sve ovo nebitno,jer je čak i ta malena količina HHOa proizvedena na račun benzina.pa bi najveća ušteda bila kada bi to izbacio iz auta.

kaži mi koji je to motor u tvom autu,i ja ću da ti kažem iz autodate,koliki treba da mu bude ler gas.
malo si ga kao zadavio na naftnom gasu , pusti malo tu slavinu..krepaće ti motor. :)
znaš ono..taman naučiš magarca da ne mora da jede,a on lipše.

Poslednja izmena:
1.16 litara benzina je TEČNOST , a 60 litara HHO je GAS ! , ako jedan litar vode kada se popuno pretvori u HHO ,stvori 1800 litara HHOa. koliok je onda 60 u tečnom stanju ? pa lako da se izračuna . 1800 : 60 je 30 deo litra ili u prevodu 33,33 mml mililitara vode.
i sad ti porediš vodu u jednoj čašici maloj rakije,i 1,16 litara benzina
:)))))

Ako je gustina vodonika 0.089g/cm3 molim te izračunaj mi koliko je to grama u 60 litara?
Ako je benzin 0.75g/cm3 koliko je to grama u 1.16 litara? Pa uzmi energetsku vrednost benzina i vodonika, Matematičaru.

Poslednja izmena:
Sig sad sam malo bolje pogledao tu sliku što sam stavio, koga ti pokušavaš da obmaneš, mene, čitaoce ili sebe?
Jeli piše ovako na desnoj strani: "za vazduh 287,06 cm3, za benzin 19,27 cm3", pa mi molim te kaži gde je tu odnos 2:1 po tebi?
:hahaha: pa koji si ti kralj
jesam ti 6x sada rekao šta je taj čiča uradio i da je to NETAČNO, i rekao zašto je tako. Halo?

:hahaha: pa koji si ti kralj
jesam ti 6x sada rekao šta je taj čiča uradio i da je to NETAČNO, i rekao zašto je tako. Halo?
Sig zamolio bi te da prestaneš na taj način diskutovati praveći nekog ludim, kao što si pokušao na P.P pa onda zaćutao. Jesi li napisao da 287,06 i 19,27 nije odnos 14:1 već 2:1 Evo poznata je gustina benzina /cm3 to je 0.75, poznata je gustina vazduha to je pri temperaturi od 20 stepeni 0,9998425 gr/cm3 pa ti izračunaj jeli taj odnos 2:1 kao što si ti rekao imaš sve poznate vrednosti da ne unosim ponovo.Imaš i perje i gvožđe.Kubik je kubik samo su težine različite.

Poslednja izmena:
ma poJenta je da bi ti ,i da se vozis na HHO i da ga proizvodis u isto vreme ... e pa pazi qca u slamanom šeširu , to neće da može

izračunaj ti to što si me pitao ,naravno da mogu da izračunam,al me mrzi više da dokazujem ' zašto je skok sa 10 sprata smrtonosan '
HAHAHAHAHA kao i obično menjaš temu, zašto si se uhvatio za nešto od čega posle begaš. Ima raznih načina proizvodnje vodonika majstore.
I dalje prećutkuješ šta je tvoje zanimanje!

Sig zamolio bi te da prestaneš na taj način diskutovati praveći nekog ludim, kao što si pokušao na P.P pa onda zaćutao. Jesi li napisao da 287,06 i 19,27 nije odnos 14:1 već 2:1 Evo poznata je gustina benzina /cm3 to je 0.75, poznata je gustina vazduha to je pri temperaturi od 20 stepeni 0,9998425 gr/cm3 pa ti izračunaj jeli taj odnos 2:1 kao što si ti rekao imaš sve poznate vrednosti da ne unosim ponovo.Imaš i perje i gvožđe.Kubik je kubik samo su težine različite.
nisam zaćutao nego me mrzi da se raspravljam s tobom kad nema vajde, evidentno.

jesil ti video da sam ja rekao da brojevi koje je taj čiča stavio nisu tačni. jesi. ja sam rekao šta bi se dobilo (2:1) ako bi nastavio njegovom matematikom, koja je neispravna i nije reverzibilna baš zato što je neispravna i netačna. kada bi ti uzeo ta njegova dva broja, došao bi do ovoga što sam ja rekao.
a po ovome što si ti napisao ispade vazduh gušći od benzina... inače gustina vazduha je 1,2kg /m3, a benzina 0,7t/m3.
da li je tebi jasno da maseni udeo nije isto što i zapreminski udeo?

Poslednja izmena:
A litre of water contains the equivalent of 1366 litres of hydrogen – which provides the same energy as 0.4 litres of petrol.

evo ti genije.
ta čašica od rakije vode,(koju tvoj motor pretvori u HHO gas,uz sve gubitke i bacanje benzina u vetar) sadrži energije koliko i 13,3 mml benzina
to su 2 ili 3 kafene kašičice za sat vremena benzina
P.S : ovo je smešno koliko sam zaludan

nisam zaćutao nego me mrzi da se raspravljam s tobom kad nema vajde, evidentno.

jesil ti video da sam ja rekao da brojevi koje je taj čiča stavio nisu tačni. jesi. ja sam rekao šta bi se dobilo (2:1) ako bi nastavio njegovom matematikom, koja je neispravna i nije reverzibilna baš zato što je neispravna i netačna. kada bi ti uzeo ta njegova dva broja, došao bi do ovoga što sam ja rekao.
a po ovome što si ti napisao ispade vazduh gušći od benzina... inače gustina vazduha je 1,2kg /m3, a benzina 0,7t/m3.
da li je tebi jasno da maseni udeo nije isto što i zapreminski udeo?
Pa napisao sam ti imaš i perje i gvožđe! Zaista pokušavaš da se odnosiš prema onima koji ne misle kao ti, kao da su retardi. Sad neko nezna šta je masa, a šta zapremnina, samo ti znaš. Nisam znao da si toliki genije. Samo svoju genijalnost usmeravaš u pogrešnom pravcu, daj iskoristi je za dobrobit nečega.
Ne branim nikoga da me rasisti kao ovaj serser ne prozivaju, ali čovek tamo radi 30 godina, i to je ozbiljna institucija.
Pa dobro koliko je teška litra benzina?Ja sam napisao 0,75. Ili je po tebi 7,5 kg?

Poslednja izmena:
Evo ti jedna tegla za krastavce, u njoj 80 grama aluminijuma, voda i 10% NAOH gorelo sat vremena, potrošena neznatna količina aluminijuma,svega 10 grama.

Uploaded with ImageShack.us

to sa aluminijumom i naoh radi.ako ti se isplati sve to sa AL i NaOH i napraviš mehanizam za doziranje i kontrolu,to radi. ja nikada nisam rekao da HHO nije gorivo.nego nemože da se koristi i proizvodi u isto vreme .kao ni bilo koje drugo gorivo.i da budeš energetski u plusu. prosto NE MOŽE.
ovaj drugi video je prevara.
mora tako da se razume , jer onda bi verovao u madjioničarske trikove samo zato što ne mogu da ih objasnim.

A litre of water contains the equivalent of 1366 litres of hydrogen – which provides the same energy as 0.4 litres of petrol.

evo ti genije.
ta čašica od rakije vode,(koju tvoj motor pretvori u HHO gas,uz sve gubitke i bacanje benzina u vetar) sadrži energije koliko i 13,3 mml benzina
to su 2 ili 3 kafene kašičice za sat vremena benzina
P.S : ovo je smešno koliko sam zaludan
A gde ti ovde vidiš potrošnju benzina na ovoj slici, baš si genije.

A zato si ti ostao u rodnom selu Nikole Tesle , a nisi došao na suvu 'ranu u Babušnicu. sad mi je jasno.
ebiga.. tako ti je to.svaki musliman zna de je Meka i Medina . a svaki Srbin ,naročito kad zagusti zna de je Srbija.
Evo da ti odgovorim i na ovo iako je van teme, došao sam zbog takvih kao što si ti.Srbovali ste na 400 km udaljenosti preko leđa drugih. Sram te bilo! Ne zavređuješ da o bilo čemu polemišem sa tobom.
I dalje prećutkuješ čime se baviš?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back