HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moracu jos jednom da procitam ovo :lol:

xaxaxa ,da sig nas je sve nasmejao kao i uvek ,decko je duhovit nema sta...
ali mene brine toliko nepoverenje u sopstveni narod ko da pricamo o africkim plemenima.HHO ce drasticno smanjiti potrosnju a moze se delimicno koristiti i kao zamena za gorivo stoga rezervoar bi trebao da bude dovoljno mali posto se HHO koristi u manjem procentu ,da stane recimo na krov kao one moderne galerije,krov bi naravno bio pokriven suncanim baterijama da bi se stvarao HHO i dok vozilo stoji parkirano.

lele al komplikujete
nema ovde potrebe za ubeđivanjem bilo koga
da je to tako dobro i efikasno već bi pola Srbije vozilo na HHO
kad su u pitanju pare nikoga ne interesuju sveCke zavere
uostalom kao što sad svi voze na gas, ne zato što ga vole, ili što su bože moj ekološki svesni. ve' zato što ih malo košta.
dakle, dovoljno je da to fecera samo kod jednog taksiste na primer, posle par dana bio bi red za ugradnju.
e obzirom da se to još nije desilo, ova rasprava je delotvorna podjenako kao igranje dodola.

vd:
lele al komplikujete
nema ovde potrebe za ubeđivanjem bilo koga
da je to tako dobro i efikasno već bi pola Srbije vozilo na HHO
kad su u pitanju pare nikoga ne interesuju sveCke zavere
uostalom kao što sad svi voze na gas, ne zato što ga vole, ili što su bože moj ekološki svesni. ve' zato što ih malo košta.
dakle, dovoljno je da to fecera samo kod jednog taksiste na primer, posle par dana bio bi red za ugradnju.
e obzirom da se to još nije desilo, ova rasprava je delotvorna podjenako kao igranje dodola.
to je zakon prirode, mada već je postao i zakon slobodnog tržišta...
da se razumemo, da to može to bi prvo postojalo u tenkovima. valjda je jasno da se sve takve revolucionarne stvari prvo jave u vojsci. ne moraju nužno biti produkt vojnih mislilaca i istraživača, ali svakako bi se tamo prvo testiralo i ušlo u upotrebu. Svaki konstruktor tenka, kao i njegov komandir, bi bili najsretniji da mogu da motor od 1000ks hrane nečim drugim što nije toliko kabasto i teško.

ne nisam.postoji i strukturna doktrina. to znaci da motori sa velikim zapreminama i potrosnjom zahtevaju i velike kolicine HHO gasa a u ratnoj zoni izloziti HHO gas na otvorenom u tankim bocama nije preporucljivo,dakle HHO koji se mora zastititi oklopom sto je nedopustivo jer dodatna tezina bi negirala ustede, jer prostor u tenku je ionako maksimalno iskoriscen za razliku od automobila i praznine gotovo da ne postoje .

I da nastavim sa temom netko je ovde pomenuo TNG i kaže kako je jeftina vožnja na isti pa tobože to niko ne koči. E druškane TNG je naftni proizvod ako nisi znao i nije nimalo jeftin za krajnjeg kupca, jeste jeftiniji od nafte i benzina ali taman toliko da zamažu oči. Na TNG vozim odavno još kad smo ručnim pumpama iz boca prepumpavali gas i pamtim dobro šta se dešavalo. Kad vozači krenu masovno da koriste TNG država lupi namete na njega tako da mu cena skoči blizu cene benzina , e vidiš to isto bi se desilo i sa HHO kad bi se omasovio.

Poslednja izmena od moderatora:
ništa kod TNGa nije zamazivanje očiju. vožnja je itekako jeftinija i daleko isplativija nego na ostala goriva, što više km prelaziš to se brže isplati.
jeste tačno da je država čim se omasovilo odlučila da zvekne akcizu na to, jer živimo u lopovskoj državi koja ne proizvodi već globi, već 20god... kao i na svako gorivo što će biti akciza.
Ali ukoliko se vlas' bude držala eu preporuke koja glasi TNG ispod 50% cene benzina, onda će biti i dalje isplativo i trenutno ne postoji bolji način za jeftin(ij)u vožnju.

Poslednja izmena:
Kako branis vladajuci establisment pa to je neverovatno...CNG je buducnost i vodonicna ekonomija.
u svakoj kuci ce postojati solarni kolektori i vetrenjace ,gde ce se stalno dobijati HHO , kolko ljudi imaju imanja koja ne koriste.
Nakon toga upijace ugljen -dioksid i proizvoditi metan CO2+ 2 H2= CH4 +O2. reakcija sabatijea.
Cist, jeftin i ekoloski, metan je buducnost a ne propan-butan koji sponzorise naftna mafija, drzava cim se nesto omasovi odma uvodi takse da dere narod, sto je i bila svrha atesta ko da boce vec nisu atestirane hahaha, a tek o kvalitetu i procentu vazduha i vodene pare necu ni da govorim,i ja sam pretakao iz oranz boca ranije imao sam i pretakalicu uh zamorile bi mi se ruke ali bar sam znao da je 100% propan ,danas ljude na pumpama svesno deru i umesto da neko robija -nikom nista.

Poslednja izmena:
lepo je što si točio propan iz narandžastih boca u kojima je Butan... TNG je mešavina propana i butana u manje više jednakom razmeru, a propan se u automobilima takav ne koristi.
ne znam što sad ja branim vlad.est. ? šta sam ja rekao što nije tačno?

inače dotična jednačina koju si napisao je netačna.
ide co2+ 4h2 = ch4 +2 h2o
i sve je to jako lepo kako je perica zamislio. vetrenjaču možeš sam da napraviš, solarni paneli su dostupni u maloprodaji, zašto to već nisi uradio? jel jedan od razloga to što ti treba circa 100.000€ ?

valjda je svima jasno da bilo koja grana energetike koja uzme maha, biće oporezovana od strane Države. Ne živimo mi u švajcarskoj.
na kraju krajeva, i u tom EPSu i NISu rade neki ljudi, treba svi oni da ostanu bez posla?

lepo je što si točio propan iz narandžastih boca u kojima je Butan... TNG je mešavina propana i butana u manje više jednakom razmeru, a propan se u automobilima takav ne koristi.
ne znam što sad ja branim vlad.est. ? šta sam ja rekao što nije tačno?
Kao prvo trebao bi da znaš da se danas koristi ista mešavina i za domaćimstvo i za automobile. Kao drugo pitam te zašto se u automobilima takav ne koristi?
Jeste tačno je u EPS-u i NIS-u rade neki ljudi, ali ti isti ljudi imaju plate kao da rade u Švajcarskoj i to sve preko leđa ostalih.
Postaviću ti kontra pitanje: Zar ti misliš da zbog tih zaposlenih ostali koji rade za mnogo manje plate moraju da ispaštaju?

Poslednja izmena:
sam si rekao, Danas. A zašto se ne sipa sam propan kao TNG, između ostalog i zato što se tečni tng mora korigovati u zavisnosti od doba. zimi se stavlja više propana, a leti više butana, ukoliko je u pitanju EN589 gas, iliti eurogas. ako je PNB srpski, onda ništa od toga.

Da samo ga oni koriguju prema zaradi, lično sam bio prisutan kad je dobavljač pitao vlasnika pumpe koliko želi da zaradi na istom. Nešto mi nisi odgovorio za one "jadne" zaposlene u EPS i NIS.

Da samo ga oni koriguju prema zaradi, lično sam bio prisutan kad je dobavljač pitao vlasnika pumpe koliko želi da zaradi na istom. Nešto mi nisi odgovorio za one "jadne" zaposlene u EPS i NIS.
to sad koliko ko koriguje je na istražnim organima da prečešljaju. na svemu se krade, i uvek će se krasti... bio to krompir na pijaci ili gorivo.

to si dodao tek posle, nisam video.
Ne, ne trebaju drugi da ispaštaju ali treba da shvatiš da je u tim sistemima zaposleno desetine hiljada ljudi i da bi njihovo otpuštanje bilo mnogo štetnije nego što bi imao korist. Energetika treba da postoji, e sad koliko će država otimati na tome, to već nije pitanje fizike i ovoga ovde, već politike.

to sad koliko ko koriguje je na istražnim organima da prečešljaju. na svemu se krade, i uvek će se krasti... bio to krompir na pijaci ili gorivo.

to si dodao tek posle, nisam video.
Ne, ne trebaju drugi da ispaštaju ali treba da shvatiš da je u tim sistemima zaposleno desetine hiljada ljudi i da bi njihovo otpuštanje bilo mnogo štetnije nego što bi imao korist. Energetika treba da postoji, e sad koliko će država otimati na tome, to već nije pitanje fizike i ovoga ovde, već politike.
Slažem se da energetika treba da postoji, ali ne ovakva kakva je danas sa monopolom, o tome celo vreme i pišem, sad govorim teoretski da ne ulazim u bespotrebnu polemiku, kad bi sutra naučno bilo dokazano da je na HHO moguće 100% voziti automobil bilo bi velikih problema to i ostvariti baš zbog tog monopolizma. Budimo realni šta je nekoliko desetina hiljada ljudi u odnosu na nekoliko miliona kojima tih nekoliko desetina hiljada dere kožu sa leđa. Cilj opravdava sredstvo! Zar mene ili tebe neko pita od njih imamo li pare da platimo struju?!

Slažem se da energetika treba da postoji, ali ne ovakva kakva je danas sa monopolom, o tome celo vreme i pišem, sad govorim teoretski da ne ulazim u bespotrebnu polemiku, kad bi sutra naučno bilo dokazano da je na HHO moguće 100% voziti automobil bilo bi velikih problema to i ostvariti baš zbog tog monopolizma. Budimo realni šta je nekoliko desetina hiljada ljudi u odnosu na nekoliko miliona kojima tih nekoliko desetina hiljada dere kožu sa leđa. Cilj opravdava sredstvo! Zar mene ili tebe neko pita od njih imamo li pare da platimo struju?!
Za tebe se ne sekiramo...ti greješ kuću sa kilo otpadnog aluminijuma. :mrgreen:

EVO JOŠ JEDNOG SVEDOČENJA:

"evo kompletnih podataka i mjerenja smile MERCEDES 250 D,2500 ccm diesel,5 cilindara .linija w124,92 god. ĆELIJA:16x8cm -nnnn+nnnn- dihtung 3mm,inox 316L 1mm,gore rupa 7mm,dole 3mm cik cak,dihtung širine 8mm,uvodnice:ulaz vode dole izlaz plina gore,svi šlaufi su unutarnjeg promjera fi 6mm,posuda za vodu golf 3,ploce na bokovima(daska za meso). STRUJA:idealna radna struja 5A,između 2 plate 2,50 Volt,spojeno preko releja(+ kada auto radi) žice debljine 4 kvadrata,relej 25A(sa stare opel omege),masa uzeta sa šasije. PLATE:uredno oprane u 70% alkoholu zatim šmirglane(p60) i ponovo oprane u destiliranoj vodi,sve sklapano u tankim gumenim rukavicama!! montirano bez kondicioniranja! ELEKTROLIT: naoh. dodavan u destiliranu vodu do 12A,zatim razrjeđen do 5A. MONTAŽA:ćelija postavljena u prednji lijevi dio auta malo iznad dna kartera( dno ćelije).posuda za vodu postavljena u prednji desni dio max.gore,crijeva prolaze ispred kilera,dovod plina od posude spojen na flexibilno crijevo prije kutije sa filterom zraka ugurano na knap,bez ljepljenja i sl. PONAŠANJE MOTORA:odmah nakon 10-ak min. rada na leru i jedne vožnje od 2km. motor znatno tiše radi,na leru u kabini osjetno manje trese,na turiranje bilo koje vrste nema dima niti smrada nafte(potpuno čist ispuh) po radu slican benzincu big_smile možete krenuti sa autom u 3 ili 4 brzini(ne crkava ni pod razno) A SAD ONO NAJVAŽNIJE,POTROŠNJA ::) na realno mjerenih 200km 12lit. diesela,točen dok se ne vidi nafta na čepu oba 2puta. testiran je na svakodnevnim rutama vlasnika auta gdje je isti auto pri tom bez hho trosio nikad ispod 9L na 100 km. wink znaci usteda je oko 30% min. napominjem da je sve stavljeno jucer u auto i danas testirana potrošnja i nadam se da će se sve to još i poboljšati kada sve legne na svoje mjesto i motor se još malo pročisti, i moram na kraju reći iako nisam planirao ali ,u auto je točeno trafo ulje u prvom točenju tko zna kakvi su rezultati sa eurodieselom:D big_smile vlasnici ovakvih i sličnih vozila,ZAVIDIM VAM!!"

što se vi ne dogovorite, formirate HoH udruženje i zovete sat media group? možete ih zvati i bez toga...
čitam te novine redovno jer se bave temama koje interesuju običnog čoveka (e8e mi se da čitam o bentliju, ferariju i aston martinu) pa su što se srbije tiče lokalnog karaktera.
bave se mnogim mitovima iz vozačkog sveta, pa zašto se ne bi zvanično pozabavili i ovim? Eto doterajte svoja kola vi što ste ugradili, oni će obezbediti laboratoriju i imaju test stazu gde se sve to može proveriti.

Pa kad se pojavio na sajmu HHO je napravio BUM i postao instant Megahit ,dok se nisu odma pojavili samozvani ekperti kao ti koji su poceli da plase i zastrasuju narod pricama tipa ,ne radi!!!!, prevara!!! ,bacanje para!!!, opasnost od eksplozije!!! tralalallaa.....Razumes li ti uopste pojam negativne kampanje , i kako je povodljiv ovaj narod ,setimo se samo propagande prilikom zadnjeg pomracenja Sunca u Srbiji i pustih ulica ko u Resident Evil-u.
A sto se tice tih emisija ,to je klasicna podmetacina , isecanje i montiranje kadrova,propaganda i reklamiranje , evo npr. sta su uradili Tesli Roadsteru ,elektricnom automobilu u emisiji Top Gear znaci na svetskom bbc-ju sa mnogo boljim sredstvima ,svojom stazom ,novinarima...zasta su dobili i tuzbu od naravno bogate i mocne kompanije a ko ima u Srbiji snage da pojedinacno ispravlja krivu Drinu???
Prihvatam samo korekciju za reakciju sabatijea ,dobija se metan i voda -tacno ,nisam se prisetio dobro, a sve ostalo si omasio....
http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster#Top_Gear_controversy

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back