M.M.L.
Primećen član
- Poruka
- 790
Gledam danima i razmisljam o tome, o automobilu koji se pokrece delimicno vodom, tj HHO gasom dobijenim iz vode. Kakva su vasa misljenja o tome, da li je vredno razmisljanja i pravljenja ili nije?
.. pa to je napravljeno, još, pre 30. godina( ako se ne varam neki lik iz Meksika), ali je GM. otkupio patent i bacio ga u bunker... misliš li da bi naftaši i auto industrija dozvolili da se omasovi proizvodnja automobila na vodu, kad' se zna da nafte ima za još 500 godina...![]()
Ono što pokazuju na YT je po meni čista glupost. Da sagorevaš benzin, tu energiju pretvaraš u električnu pomoću koje oslobađaš vodonik a taj vodonik dodaješ benzinu. I kakvu uštedu praviš? Jedino što mi ima logike je da se dodaju akumulatori koji se pune iz mreže.Znam da je napravljeno, gledam klipove naYT i tako mi padne na pamet da bih i ja to mogao da napravim. Prvo da se potrosi nafta, a posle cemo da vidimo kako cemo i sta cemo.
Zanima me ta bezbednost, koliko je to opasan gas i koje zastitne mere treba preduzeti. Kako napraviti bezbedan automobil i da malo trosi?
S jedne strane sve je pretvaranje iz jednog vida energije u drugi, a sa druge strane tih klipova ima gomila i svi kazu da radi, tj da ima stednje... HHO gas, procitao sam negde da je ekssplozivniji od benzina.
Da... Neko moje razmisljanje je da uzimas deo energije sa alternatora i stvaras HHO. Taj HHO mesas sa benzinom i sagorevas ga koji daje vecu energiju nego samo benzin, odnosno benzin +O2. Jesam li u pravu ili ne? Da li se stvara veca energija sagorevanjem HHO?
Razumem sve to, nego da li se dobija veca energija kada benzinu dodajes HHO ili ne? I ne pravi se vodonik, vec HHO sto je malo drugacije ako se ne varam
a sto mora da se trosi benzin da bi napravili el. struju za elektrolizu kada je sunce besplatno,zar nije jednostavnije i ekoloski prihvatljivije ali zato malo skuplje staviti solarne ploce koje prave el. srtuju i znate dalje....posetite http://forum.krstarica.com/showthread.php/348182-Vodonik-gorivo-buducnosti .....![]()
Takoreći nema leba od toga. Samo bi eventualno bilo ok koristiti neki siteem tipa TNG koji bui se punio vodonikom. A za to treba fabrka vodonika.
Pozdrav, nov sam na forumu..ali sam dugo u HHO prici.
Pozdrav. Na ovom forumu sam nov..ali. ispod haube imam Dry Cell i imam 40% ustede. Na monogim forumima imam ucesca ..na nekima sam i moderator. Sa nekih su me izabacili, jer zaboga glavni administrator ugradjuje TNG pa mu nikako ne odgovara HHO. Sto me pre pustite u opticaj..pre ce biti koristi za sve pozz.
Verovaces polako, nije zurba...nisi do sad imao pravog sagovornika na ovu temu..40%? Naprosto, ne verujem ti. Osim ako me ne ubediš dobrom arumentacijom...