Herpes

dakle, za herpes ne pomažu ni antibiotici, nit antimokotici. Uzrok je virus, aman!
Ehinacea, aciklovir. virumerc, ... ali pre pojave plika ....znači, kad počne da svrbi i pecka.

Nece skoditi,ali najbolje je da herpes operes sapunom i vodom,na taj nacin skidas ostatke masti i sprecavas nastanak infekcije.

Hvala puno. Ma uvek operem antibakterijskim sapunom prvo, al reko aj sad malo i da ocistim fizioloskim.... znam da je on u principu bezazlen, al aj da pitam strucna lica.... :heart:

Upomoc....Izasao mi herpes (groznica) ogroman je i nalazi se izmedju nosa i usta...sta da mazem da prodje...Kupila sam hydrocyclin...ali slabo...da li je bolji aciklovir ili nesto na bazi propolisa...Inace izlazimi skoro svake druge nedelje i uvek je ogroman ali ovoliki do sada nisam videla....

Upomoc....Izasao mi herpes (groznica) ogroman je i nalazi se izmedju nosa i usta...sta da mazem da prodje...Kupila sam hydrocyclin...ali slabo...da li je bolji aciklovir ili nesto na bazi propolisa...Inace izlazimi skoro svake druge nedelje i uvek je ogroman ali ovoliki do sada nisam videla....

Aciklovir je majka mara za herpes. Tako da sa njim nikako neces pogresiti. Mada ja licno aciklovir stavljam nocu, znaci pre spavanja namazem jer me nervira ona bela boja, ujutru operem herpeticno mesto pa nanesem hloramfenikol jer je on bezbojan i onda ga u toku dana stavim jos par puta, a uvece opet aciklovir i tako u krug dok ne prodje. To je neka moja terapija koja mi bas pomaze i mislim da mi se mnogo brze osusi, i napravi krastica.

Dakle, herpes je bio jedna od onih stvari koje se desavaju nekom drugom, do juce. :cry:
Zaista, ne znam kako sa mogla da budem toliko glupa i neoprezna, ali pre nekoliko dana sam otputovala daleko i na dug period i ispozdravljala sam se sa svima, izmedju ostalih sa drugovom devojkom koja je u tom trenutku imala herpes... Dve nedelje pre toga, ona je zarazila svog decka, deset dana je jadnicak pokusavao da dodje sebi, imao je gomilu ranica (herpesa) u ustima, po licu i vratu, nije mogao da jede, pa je zavrsio na infuzijama...
Sada, ja imam jako natecenu donju usnu, sa herpesom koji je beo i izgleda kao grozd (valjda je to neka pocetna faza?).
Ranije sam cula da kad jednom dobijes herpes, vise ga se nikad neces resiti. Opet, drugi kazu da moze da se pojavi samo jednom i nikad vise. Treci kazu da je prve godine stanje jako kriticno, i da mogu da se pojave po celom telu... Sta je od ovoga istina?
...Prosto mi dodje da se ubijem. Ali hajde, rekoh, prvo da pitam vas za savet, mozda vi znate nesto pametno sto bi mi moglo pomoci. :confused: U ocajanju sam pocela da stavljam svez sok aloa vere na ovo cudo, valjda ne moze da skodi...

Klasični herpes simplex je eritematozna baza sa bolnim vezikulama, locirana na usni, genitalijama ili na prstu. Prva primarna lezija može se javiti u trajanju od 20 dana pri čemu prolazi kroz faze(vezikule, ulceri, kruste). Lezije svrbe, peckaju, a mogu biti prisutni i opšti simptomi. Prvih 12 dana virus ističe iz lezija.Vremensko trajanje rekurentnih, povratnih lezija iznosi otprilike 4-5 dana, pri čemu se uglavnom javljaju pojedinačne lezije, npr. pojedinačna ulcerirana lezija koja kasnije nestaje.Nakon primarne lezije virus 'miruje' u nervu koji se zove trigeminus, odnosno njegovom ganglionu. Dakle nakon primarne infekcije, rekurentnost je rijeđa ili češća. Osobe sa čestom rekurentnošću uzimaju oralni aciklovir konstantno ili pred neki provocirajući događaj. Mast se mora početi primjenjivati često i u ranom stadijumu da bi bila efikasna. Herpesni antivirotik je supresor virusa, a ne ubija virus.
Drugova djevojka jeste najvjerovatnije prenijela ovaj virus tebi i svojem dečku, po tvom opisu očigledno je da se radi o primarnoj leziji i kod tebe i kod njenog dečka.

Ne stavljaj kortikosteroide na virusne lezije, samo će pogoršati infekciju. Bolji je aciklovir i definitivno ti treba oralna preventivna terapija, ukoliko izlazi svake dve nedjelje.

Pa za hloramfenikol su meni rekli da je ona od 1% za oci a ona od 5% za kozu. E sad mozda i nije tako, mozda su me pogresno naucili, ali ja svejedno mazem onu od 1% i pomaze mi, jer sam tada samo tu nasla u apoteci.

Postoji neka bakterija ili kako se vec zove koja se nalazi u zadnjem delu mozga i uvek kad dozivite stresne trenutke ona se oslobadja i luci,onda dobijete herpes

Mislim da mi je izasao herpes na usni, imam neke crvene kruzice, usne su mi otekle. Pretpostavljam da je herpes, mada mi je ovo ranije nije desavalo, nisam ga imala. U poslednje vreme sam malo spavala, bila nesto nervozna, iscrpljena, moguce je da je sve to uzrok pojave herpesa. Sta bih mogla da mazem, da smanjim ove plikove, crvenilo, otok? Koliko dugo traje ovo stanje? Znam da sada ne smem da imam kontakt sa deckom, ali da li cu smeti kad se ovo povuce, jer ne bih da ga zarazim?

Herpetične infekcije su virusne infekcije,i kad se pomene herpes mi svi pomislimo uglavnom na herpes labialis,odnosno na groznicu na usnama,ali postoji više vrsta herpetičnih infekcija:kožni,na oku,genitalni ...,i svima je uzročnik virus.Kada jednom pokupite infekciju,virus ostaje u vašem organizmu učauren,bez obzira što su prošli simptomi infekcije,kraste i ostalo.Kada dođe do pada imuniteta,iscrpljenost organizma ,druge infekcije,stres...,pojavi se i herpetična infekcija.Postoje preparati u vidu krema koji vrlo brzo regulišu simptome herpetične infekcije,osećaj pečenja, svrab, bol i kraste,terapije su kratke 2 -3 dana,ali ne uništavaju virus herpesa.Samo dobar imunitet omogućava Vam da se ove infekcje ne manifestuju.To možete postići unošenjem prirodnih energetskih bombi koje će ostaviti virus herpesa što duže učauren.

Pojavila mi se ogromna, odvratna krasta na gornjoj usni i zauzela cak pola usne (mozda i malo vise)... Bio sam kod doktora i kazem doktorki da sam dosao jer nisam bio siguran da li se radi o herpesu ili o obicnoj groznici, a ona mi je rekla da je to isto...

E sada... Ja sam oduvek mislio da je groznica samo obicna ulceracija, dok je herpes bakterijska infekcija koja moze da se rasiri i na druge delove tela (dok groznica ne moze), ali izgleda nisam bio u pravu...

Koliko je to isto?

Pitanje je postavljeno cisto radi upoznavanja sa terminologijom...

To sto ti imas je herpes simplex, a onda postoje i druge vrste herpes zoster,Eczema herpeticum......sve je to virusno.....toliko ja znam.....moje dete imalo Eczema herpeticum koje je dobio od oca t.j. otac imao herpes simplex i poljubio ga....uzas..za ostalo detaljnije cekaj nekog doktora :)

Tačnije herpes simplex labiales koji se pojavljuje samo na regiji oko usana a u narodu poznata kao groznica,to je virusno oboljenje!Virus se nalazi u nervu,odnosno ganglijama i svaki pad imuniteta može izazvati njegovo pojavljivanje!Nadam se da sam ti uspjela nešto rastumačiti!:D

Ne znam što ljudi imaju potrebu da se "samoleče", a neznajući ni šta leče ni čime leče...
Pročitala sam sve i svašta ! Hidrociklin? Hloramfenikol?
Herpes na usnama ( herpes uopšte ) je VIRUSNA infekcija, dolazi u obzir jedino aciklovir. Mada, isto dođe - mazali, ne mazali - prođe za 5 - 7 dana :D , ali ako se stavlja pre pojave vezikula ( dok su samo prisutni bol, otok, svrab ) može da skrati tok trajanja bolesti.

Back