Herpes

Čim osjetite herpes na usnicama, onaj mali mjehurić koji pecka i svrbi jako je dobro odmah zalijepiti flaster Compeed i najčešće vam herpes uopće neće niti izbiti do kraja.
Nije potrebno lijepiti cijeli flaster kad se herpes tek pojavljuje jer je mjehurić mali, možete laster izrezati na 4 dijela i zalijepiti samo te manje komade.

Ja sam u poslednjih msec dana 2 puta imala herpes! Prvi put na nosu, pa sam morala nedelju dana na bolovanje, a posle nedelju dana od prestanka ovog na nosu izasao je na uglu usana.
Ali sam primetila da je izasao zbog stresa. Valjda cim se nerviram opadne mi imunitet i tu je!

Nejverovatnije je da je i to herpes,na zalost.
On moze da se javi na usni,na nosu,na oku...
Simptomi herpesa su najpre na tom mestu pocne mravidnjanje,peckanje i svrbuckanje,zatim brzo posle toga izadju sitni mehurici ispunjeni tecnoscu koji popucaju i na njihovom mestu se stvori krasta koja traje.
Nemoj da stavljas propolis,bar ne onaj alkoholni,ako ces vec nesto sa tim propolisom,onda ga pij.
Za herpes na kozi postoji posebna antivirusna terapija u vidu tableta i masti koju ti moze prepisati svaki lekar opste prakse.

Da li mozete da mi kazete zasto se ne preporucuje da se koristi alkoholni propolis?

sorry ako ova tema vec ima, ja je nisam mogla pronaci :(
Treba mi jedna pomoc.....prije tri sedmice su mi izasli herpesi oko donje usne, kraste su mi otpale prije dvije sedmice, medjutim meni su vec sedmicu dana prisutne crvene fleke koje su ostale poslije toga. Mene interesuje sta bi mi najbolje pomoglo sto se toga tice?? I da li je on jos uvjek prenosiv i dok su te crvene fleke stalno prisutne ??

Postoji tema pa ce moderatori verovatno da sastave ovu tvoju sa prethodnom...
Elem... verovatno imas svetliju kozu pa ti se zato jos uvek vide oziljci od herpesa... ne brini proci ce... Ja sam svojevremeno mazala jednu kremu iz kolekcije Avene, zaboravila sam naziv, ali odes u apoteku i trazis kremicu za umirivanje crvenila koze. Meni je ova Avenova pomogla.
U principu kod herpesa su prelazni samo oni vodeni plikcici, ovo sto ti sada imas su samo oziljci koji nisu prelazni.

Да ли је преносив са особе на особу путем пољупца и оралног секса? Ако јесте, који су симптоми код ове друге особе што је имала контакт са зараженом?

Да ли се путем контроле крви и(ли) урина може утврдити да ли неко има тај херпес, а рецимо нема тренутно, нити је икада имао симптоме поменуте болести?

Имам афту на врху језика у виду мале бубуљице. Има ли то везе са херпесом и зашто је настала? Како се лечи?

Poslednja izmena:
kako se borite sa herpesom?Meni cim opadne imunitet ili se nesto bas nerviram odmah herpes izbije na usni.Cak mi ostaju i male flekice od tih herpesa :-(

Ja godinama imam problem sa tim,uvek mi izbije kad god mi opadne imunitet ili pod jakim stresom.
Hloramfenikol 5% mast-prepisan od lekara i jedino on pomaze,kao i redovno pranje mlakom vodom i bebi sapunom.

dugo godina imao sam isti problem pucanje usne ,i odvratne zvale herpesa ,dok mi doktor nije prepisao nistatin krem ,mazao sam ga neko vreme i posle toga dugi niz godina nije se vise pojavilo ,mada za svaki slucaj u jednom dzepicu uvek nosim kremicu nistatina ,ostalo po navici ,probajte

Back