Herpes

samo da ti kazem dobio je uput za bolnicu , kad ga je pregledala druga dr. i rekla da je to bilo za bolnicko lecenje, koji bofl lekari , mozes krepati 15puta dok ne dodjes do pravog

Не знам шта да ти кажем, ја сам чак била убеђена да лежи на клиници , с обзиром на поменуте болове и тродоне. :confused:

Poslednja izmena:
Sta koristiti za herpes, osim vec, svima dobro poznatog aciklovira, mislim na mast, mada mnogi piju i tablete? Ja sam prosle godine posle letovanja imala na usni herpes, prosao mi je od aciklovira, ali ne mogu vise, mali pad imuniteta i tek se pojavi, ako neko zna nesto, neka javi!:worth:

А шта ако ''подизање имунитета'' не даје резултете?

Код неких људи се херпес појављује ''спортски''.
Ја сам жив пример тога.
Добар имунитет, а имала сам фазе да ми излази, буквално, грозница на грозницу.

Мене је саветовао Проф . Шашић са инфективних да попијем кутију ацикловира на шест месеци, па да поновим кад истекне 6 месеци. И да водим рачуна да не остајем у другом стању у току пијења лека јер је тератоген.
Послушла сам га и ево, за последње три године сам имала херпес можда два пута и то много мање, везикуле буду са минимално садржаја, болови неупоредиво мањи, ма готово га нисам ни осетила.

Наравно да је индикатор пада имунитета, али неко је просто подложнији и чак код мањег нервирања или због сунчања искочи. Или нпр. при климатској промени...кад је јако топло..менструација...
Ето, примерак сам код кога имунитет није био кључни фактор. Моја читава породица, такође.
Склоност вирусним инфкцијама...можда урођено неприметно слабији целуларни имунитет, али на то већ не можемо утицати витаминима, већ дејством на вирус који досађује.

Poslednja izmena:
Meni je tako izlazio 5 min posle strasnog nerviranja i svaki put na pocetku bilo koje bolesti :confused:
Ali, poradila sam na imunitetu poslednjih godina, uopste se ne razboljevam cak i ako su svi oko mene bolesni a zimus sam na nula stepeni upala u baru ledene vode do kolena i tako napolju, sa potpuno mokrim nogama, provela 3 sata pokusavajuci da dodjem kuci. I nisam se ni prehladila! Nista mi nije bilo!
Poslednje 3-4 godine se nisam ni jedan jedini put razbolela u sred sezone raznih napasti, 15 puta se zeznula i obukla tanko i boso na hladnocu, mokra kosa, ventilator...nece me nista, pocinjem da se brinem. :)

Ali ni herpes mi vise ne izlazi ni kad se nerviram. Cini mi se da je imunitet u direktnoj vezi sa tim.

Meni je tako izlazio 5 min posle strasnog nerviranja i svaki put na pocetku bilo koje bolesti :confused:
Ali, poradila sam na imunitetu poslednjih godina, uopste se ne razboljevam cak i ako su svi oko mene bolesni a zimus sam na nula stepeni upala u baru ledene vode do kolena i tako napolju, sa potpuno mokrim nogama, provela 3 sata pokusavajuci da dodjem kuci. I nisam se ni prehladila! Nista mi nije bilo!
Poslednje 3-4 godine se nisam ni jedan jedini put razbolela u sred sezone raznih napasti, 15 puta se zeznula i obukla tanko i boso na hladnocu, mokra kosa, ventilator...nece me nista, pocinjem da se brinem. :)

Ali ni herpes mi vise ne izlazi ni kad se nerviram. Cini mi se da je imunitet u direktnoj vezi sa tim.
У највећем броју случајева јесте.;) Што је и доказано.
Али постоји и онај број људи код којих се активира изазван различитим другим стимулусима.
Испричала сам моју причу јер сам ја , управо, та друга категорија.

Иначе, сетила сам се од чега ми је још излазио- од депилације науснице. Ужас!:confused:

Nikad nisam imao ni jedno ni drugo... i ubedjen sam bio da je herpes.. al' sam pre otprilike 5 sekundi utvrdio da se radi o afti, hvala lepo :cool:

Al' i dalje ne znam kako da se resim ovog s*anja :(

Postovani,
Ispirajte sa rastvorom propolisa(trazite u apoteci rastvor koji nije alkoholni) jer bi alkoholni rastvor pogorsao situaciju.Ukoliko se ne promena ne smanji za 4 dana jevite se stomatologu.

Postovani,
Ispirajte sa rastvorom propolisa(trazite u apoteci rastvor koji nije alkoholni) jer bi alkoholni rastvor pogorsao situaciju.Ukoliko se ta promena ne smanji za 4 dana javite se stomatologu.

Poshtovani,
imam jedan problem. Naime, deshavalo mi se par puta kad ne mogu da zaustavim curenje iz nosa zbog prehlade bukvalno mi maramica odere kozu sa nosa i tu mi ostanu rane koje posle zarastu. Proshle nedelje je krenuo da mi curi nos i dva dana sam vukla maramice i opet dobila ranu sa leve strane, medjutim, pojavila mi se rana i sa unutrashnje strane koja se srecom ne vidi spolja ali kad izvrnem nozdrvu izgleda odvratno!!! kao velika krasta! podsetilo me na one rane shto imaju ljudi kojima izlazi herpes na ustima. Jel moguce da to chudo izadje na nosu i kako da znam da li imam herpes ili ranu od silnih maramica. Ova sa spoljashnje strane izgleda sasvim normalno i jedna i druga su zarasle. Pri tom sam ja, poshto i dalje mislim da su to rane, nakapala propolis i na jednu i na drugu poshto propolis inache kapam i na ogrebotine i tako to, pa me je posle toga ova unutra pekla jedno sat vremena. Molim vas pokushajte da mi odgovorite iako ne mozete da vidite kako to izgleda, da znam kako mogu da prepoznam herpes. Imam 28 godina, nemam nikakvih zdravstvenih ni koznih problema, krvna slika i imunitet su mi uvek dobri, osim ponekad kijavice nisam imala jachu prehladu ko zna od kad. Hvala!

Nejverovatnije je da je i to herpes,na zalost.
On moze da se javi na usni,na nosu,na oku...
Simptomi herpesa su najpre na tom mestu pocne mravidnjanje,peckanje i svrbuckanje,zatim brzo posle toga izadju sitni mehurici ispunjeni tecnoscu koji popucaju i na njihovom mestu se stvori krasta koja traje.
Nemoj da stavljas propolis,bar ne onaj alkoholni,ako ces vec nesto sa tim propolisom,onda ga pij.
Za herpes na kozi postoji posebna antivirusna terapija u vidu tableta i masti koju ti moze prepisati svaki lekar opste prakse.

da,da propolis pijem svako jutro sa medom posebno kad krene ovakvo vreme
Hvala na odgovoru iako cu morati da sachekam neki drugi put ako to isto izadje poshto mi je jutros ona krasta odpala pa nemam shta da pokazem doktoru, a to peckanje,plikove ili shta vec nisam imala, samo ranu. Jedino me plashi shto sam ja to dirala a kazu da herpes ne sme da se dira jer moze da se rashiri i na druga mesta i na ochi :sad2:, ali ja nisam znala shta je to :dash:

Back