Heroji gde ste?

Moze li mi bilo koji forumas navesti jednog jedinog heroja, iz zadnjih dve decenija, koji danas zivi slobodno u Srbiji. Verujem da ih je u ono vreme bilo na desetine. Da li je moguce da su svi ili umrli, ili u zatvoru ili u bekstvu??? I zasto je to tako??Da li je moguce da je njihov vek trajanja toliko kratak. Gde je greska????

ocito su se kukavice odomacile---a heroji prognani...

heroja ima anonimnih mnoogo, jedan deo je i otisao preko

od onih koji zive, medijski je najpoznatiji legija. nesporan je kada je rec o odbrani srbije i naroda u rs i na kosovu. narod dobro pamti njegove akcije po rs i na kosovu, a pamte ga i neprijatelji srbije

ovom prilikom da preskocimo to za sta je osudjen, nije to predmet mog posta

Zao mi je sto sam bio polovicno jasan. Govorimo o herojima iz ratova na bivsim prostorima Juge. Da li je isti slucaj i sa herojima iz okruzenja???

u ratovima na teritoriji bivse Juge nije bilo heroja.

U takvim , gradjanskim ratovima, nema heroja, a ovaj nas je bio , jedan od najprljavijih i najprizemnijih u novijoj istoriji covecanstva..

Tu za heroje nema mesta, ali za psihopate, ludake, lopove, secikese, bandite je bilo prostora koliko zelis , a i voleli su da se nazivaju "herojima"

U takvim , gradjanskim ratovima, nema heroja, a ovaj nas je bio , jedan od najprljavijih i najprizemnijih u novijoj istoriji covecanstva..

Tu za heroje nema mesta, ali za psihopate, ludake, lopove, secikese, bandite je bilo prostora koliko zelis , a i voleli su da se nazivaju "herojima"

nesto si gadno pomesao. koliko se secam mi smo napadnuti, dakle krivica je na agresoru.

ako su `tvoji ` bili kao sto kazes `psihopate, ludake, lopove, secikese, bandite ` javno kazem da to nisu bili ni moji ni nasi.

npr na kosovu se branila zvanicna dzrava od terorista i strane agresije. dakle nije tesko

Ово је херој не само српског народа већ и југословенског народа ако те неко буде питао и није међу живима, положио је свој живот јел је дао реч да ће да брани своју земљу ако јој буде било тешко.

Milan Tepic i Stojadin Mirkovic su istinski heroji...........................u centru gradova Republike Srpske imaju spomenici sa imenima boraca VRS iz toga grada koji su dali svoj zivot u otadzbinskom ratu i ti ljudi su heroji 20 000 heroja

Ovakvo šta nećeš pročitati u izjavama hrvatskih forumaša a glede njihove percepcije rata...;)
Naravno da je lopova bilo i previše i to najviše među rukovodstvom, ondašnjim...o čemu sam na jednoj temi govorila pa me skoro linčovaše:neutral:
Među običnim ljudima, a tu ubrajam i borce i civile, ima itekako mnogo heroja. Ne znam šta pod herojstvom ko podrazumeva, ali po mom mišljenju, heroj je svako ko je branio svoju kuću, selo, grad, čast, porodicu, svaki civil koji je u ratu pomagao drugima, bez obzira na okolnosti i mogućnosti itd.
Pojam ili, da tako kažem, instituciju ratnog heroja degradirala je činjenica da je ovaj rat bio u velikoj meri, kako kažeš prljav i lopovski, ali zar nije svaki rat takav?

Jedan od pravednika u proslim ratovima je i Srđan Aleksić, vojnik koga su ubili njegovi saborci jer im se suprotstavio kada su na ulici krenuli da ubiju njegovog poznanika, Bošnjaka iz Trebinja.

Nasrnuli su na Aleksića i pretukli ga kundacima.

Podlegao je povredama 27. januara, 1993 godine.

Sve se dešavalo blizu pijace i policijske stanice u Trebinju.

Srđanov otac Rade tada je napisao čitulju u kojoj je naveo:

"Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost."

Advokat osuđenih za ubistvo na suđenju je rekao:

"Tako mu i treba kada je branio balije".

Srđan Aleksić je imao 26 godina kada je ubijen. Bio je juniorski rekorder u plivanju i bavio se amaterskim pozorištem.

Nema ga u spiskovima heroja. Pored silnih spomenika do sada podignutih u Trebinju nema Srđanovog.

Od svojih poznanika Trebinjaca nisam čuo ništa o ovom događaju.

Nema ga ni u romantičnim pričama Mome Kapora o Hercegovini za prošlog rata.

Televizija RS je emitovala direktne prenose raznih svetkovina iz Trebinja, grada mladosti, sporta, kulture, religije i opet, ni riječi ili vrlo malo o Srđanu.

Što i nije toliko važno. Pokazanim čojstvom i junaštvom Srđan je veći od svih spomenika i riječi koje bi mu neko posvetio.

Važno je koliko mjesta u našim srcima i molitvama svih nas ima za Srdjana Aleksića, a odgovor ćemo dobiti jednostavno.

Na našoj savjesti je samo da izabere i pomisli: „Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost", ili „Tako mu i treba kada je branio balije".

Sredine nema, ili ćemo izabrati da budemo ljudi ili ćemo biti ništavila i ponovo ubiti Srđana Aleksića.

Ovaj tekst neka podseti nesoj kako se ponasa pravi srbin, i kako se nesoj koji misli da je krstenica dovoljna da bi se nazvao srbinom ponasa kada naidje na ljudsku i moralnu velicinu dostojnu srbina ...........nesoj ubije.......

ne mislim da je u redu da se rezimske cvecke kite imenom stradalog srdjana aleksica. tad ovaj rezim nismo ni u najgoroj nocnoj mori sanjali

odajem postu srdjanu, isto sam pisao i pre.

ima tu jos primera da su `nasi` mladi ljudi gajili prijateljska i komsijska osecanja prema tim drugim nacijama. vreme ih je kasnije tezim putem naucilo da nije sve kao sto izgleda, pa su i odustajali od toga da unapred nekoga brane, ne znajuci bas kakav je

ponavljam nije srpski zloupotrebljavati takvu jednu nasu tragediju, ponasate se kao da je pokojnik bio clan danasnjeg vladajuceg rezima. ali naravno to nije tako. jer ta njegova principijelnost bi ga odavno suprostavila bezumnom devastiranju srba i srbije, a narocito rs

ne mislim da je u redu da se rezimske cvecke kite imenom stradalog srdjana aleksica. tad ovaj rezim nismo ni u najgoroj nocnoj mori sanjali

odajem postu srdjanu, isto sam pisao i pre.

ima tu jos primera da su `nasi` mladi ljudi gajili prijateljska i komsijska osecanja prema tim drugim nacijama. vreme ih je kasnije tezim putem naucilo da nije sve kao sto izgleda, pa su i odustajali od toga da unapred nekoga brane, ne znajuci bas kakav je

ponavljam nije srpski zloupotrebljavati takvu jednu nasu tragediju, ponasate se kao da je pokojnik bio clan danasnjeg vladajuceg rezima. ali naravno to nije tako. jer ta njegova principijelnost bi ga odavno suprostavila bezumnom devastiranju srba i srbije, a narocito rs

pokojni Srdjan je bio pravi Srbin, kojeg su "patriote" nazvale "izdajnikom" jer je ustao u odbranu komsije muslimana.

i ne samo to.."patriote" su ga usmrtile kundacima, mucki i kukavicki .

kapiram da su to isti oni koji su se "junacili " i po Srebrenici . Lice jedni na druge ko jaje jajetu, a trag im smrdi necovjestvom.

Moze li mi bilo koji forumas navesti jednog jedinog heroja, iz zadnjih dve decenija, koji danas zivi slobodno u Srbiji. Verujem da ih je u ono vreme bilo na desetine. Da li je moguce da su svi ili umrli, ili u zatvoru ili u bekstvu??? I zasto je to tako??Da li je moguce da je njihov vek trajanja toliko kratak. Gde je greska????

Svi heroji su mrtvi...

Samo se nadam da se nece pogresno shvatiti ovo sto sam rekao...

greška je u tome što se uz svakog vašeg takvog navodnog heroja veže nož i metak. zato su tu gdje jesu.

Back