Heroes of Might and Magic

Ne znam zasto toliko pljujete. JA heroje igram od dvojke. Trojka je bila vrh. Cetvorku nisam igrao 15 minuta. Petica je preslikana trojka ali u 3d okruzenju i meni se svidja. Sustinski nema razlike izmedju trojke i petice osim u mnogo boljoj muzici u trojci. To sto je malo teza i jeste dobra stvar. Kroz trojku sam se prosetao. Ovo sam tek poceo da igram i posle jedne mape onako da osetim kvalitet petice presao sam na kampanju i stigao sam trenutno do zadnje misije sa kraljicom gde sam trenutno oslobodio kraljicu i sad treba da se utvrdim. Igra je sasvim OK i ne zasluzuje toliko pljuvanje. Ako neko ima argumentovan razlog neka kaze ali uopsteno reci igra je sranje i slicno nije u redu.

Grafika je opet rucno crtana kao i u trojci kad gledas slicicu heroja (tamo dole gde se ocrtava koliko jos moze da hoda ili kad uzimas vojnike i slicno). Razlika je sto je sada umesto nalepljene slike sa istom pozadinom u svakoj borbi napravljen 3d model prostora u kome se trenutno nalazis tako da je mnogo bolje ispalo jer se sad ima realan osecaj da se borba odigrava upravo tamo gde se i odigrava. A i mnogo je lepse kad zumiras odmah iza heroja pustis grafiku u maksimum i kamera ide za njim a ti gledas i istrazujes prostor mape. MNogo su lepse mape i dobija se lep osecaj brda, dolina i slicno.
O ukusima se ne da raspravljati. Da li su bolje 2d ili 3d strategije je takodje bespredmetno raspravljati jer neko voli ovo a neko ono ali je cinjenica da su heroji 5 preslikani heroji 3 i svima koji su se svdeli heroji 3 moraju da se svide i heroji 5. Razlika na gameplayu ne postoji. Igre su identicne i reci da je igra sranje zato sto je preneta u 3d okruzenje je glupost.

@Tab503

Sve je to super. Samo shto je sve to napravljeno za Etherlordse. A poshto sam ih igrao - onda mi Heroji dodju kao josh malo od istog.

Jednostavno je iskorishcen par godina star engine i pri tom nije menjano nishta sem price.

Igra je bukvalno Etherlords 3 samo shto se zove Heroji 5.

A posebno mi je smetalo shto nema odlicnih stvari iz Heroja 4.

Vecina ljudi ovde koji pljuju po petici a hvale trojku verovatno nije ni igrala trojku (a kamoli dvojku :))) ). Naime, razlika izmedju trojke i petice je minimalna, i to se svodi na grafiku, 2D ili 3D a sve ostalo je 95% identichno. Prema tome igra je odlichna. Mada expansion za trojku Shadow of Death je po mom mishljenju najbolji deo celog serijala.

Nego da se vratimo na temu. Kako preci nivo "Vampire Lord"? Burazeru, ***** li ga ako znam. Imam 50 zmajova :), 500 archera i gomilu vojske sve to predvodjeno herojem 31 levela i kad me napipa ona nesreca od Nicolaia zgazi me k'o pijan *****. Lik 'ladno ima 11k skeleton archera koji moje ljute zmajove ;-) roknu u jednom potezu :(. Sad pokushavam da reshim onaj quest sa 4delnim dwarf oklopom, nashao sam dva dela. Nadam se da ce to promeniti situaciju, ako ne onda bruka :(
Pozz, pa cu javiti shta je bilo

e imam jadan problem u 2chepteru kad igram sa demonima zadnja misija je u pitanju treba da zarobim grad problem je u tome sto svaki put kada pokupim jedinicu iz moga elfofskog grada one polako nestaju posle svakog kruga?u cemu je fora?

Kako preci nivo "Vampire Lord"?

Potrebno je osvojiti (dole desno)jedan i u (podzemlju) oba zamka u sto kracem roku,preskakati kapije gde su 4-kom Artifaka koristeci "Instant Travel"magiju i to sve sa Findanom,sve vreme slepovati Dirael koja uzima samo vojsku iz osvojenih zamkova (pozeljno je kupiti jos kojeg Heroja za prenos vojske da bi se sacuvale mane)a Findan vodi samo svoju vojsku.-OBAVEZNO U PRVOM ZAMKU KOD SVAKOG HEROJA PODESITI "OMILJENE NEPRIJATELJE I TO PO JACINI OD ZMAJA PA NADOLE!!!U Podzemlju gore desno postoji portal gde Findan i Dirael izlaze zajedno,Dirael se zrtvuje heroju Lucretia koji cuva Nikolay-a(obavezno se predati da bi se ponovo kupila) a zatim se Findanom napadne i unisti Nikolay koji je obicno u ili oko zamka Eriba-Ishkun.Nikolay se ponovo pojavljuje (ali oslabljen).Potrebno unistiti sve zmajeve (cuvare)na mapi ali sa rasporedjenim Herojima ukljucen je i Wyngaal.Kada -sunce obasja mapu- napasti Nikolay-a prvo sa Dirael (da ga oslabi)a potom sa Findan-om.OBRATITI PAZNJU kada se ubiju svi zmajevi nakon tri dana Nikolay dobija oko 600 zmajeva dnevno,(napao sam ga 4-og dana i dobio sam ga iako je imao preko 630 zmajeva),koristiti magiju Town Portal zbog brzeg priblizavanja.Ako sam nesto propustio,javite...
p.s.
U nivou Mage treca misija Triumvirate,pri kraju misije kada treba da ide Intro izbaci gresku,probao sam vise instalacija i uvek na istom mestu error,mislim da sam zavrsio sa Herojima...

Pozdrav...

Hmmmm....bas sam se pitao kako izgledaju novi heroji 5 i bas sam razmisljao o tome da otvorim temu ovde posto treba za par dana da dobijem ovu igru kad ono....Bas su me zanimala misljenja ljudi koji su zapravo igrali igru s obzirom da sam vec procitao neke tekstove u casopisima tipa Svet kompjutera i Screen fun gde su je nahvalili.
Iskren da budem,ja u poslednje vreme ne volim bas da igram strategije.Razlog je u tome sto mi se zaista ne dopadaju ove danasnje strategije sa obiljem 3D grafike.Ne mogu da se snadjem,navikao sam na staromodni 2D i koliko god je igra extra i graficki dobro odradjena,jednostavno nije to to!
Inace Heroje 3 sam igrao nekih 5 godina.Krenuo sam od osnovne verzije preko shadow of death do Armagedons blade i stvarno bolju i zarazniju strategiju nisam igrao.Medjutim i ta igra me je nakon konstantnih 5 godina igranja smorila a nakon sto sam cuo da je Herojes 4 sranje nisam ni hteo da uzimam. :)
I sta kazete onda...igra je manje vise dobra i u mnogome potseca na Heroes 3....znaci bice mnogo ne prespavanih noci pred amnom
:oops: :lol:

Back