Heroes of Might and Magic

MonteCarlo:
Hoceli neko da mi kaze u cemu je fazon i kako se igra ova igrica Heroes III of might and magic.Kupio sam je za klinca ali mi nije jasna.Vidim da je svi igrate pa reko da neko odvoji malo vremena i pojasni je ako moze.
U glavnom meniju ima "tutorial", tj. objasnjenje na engleskom, korak po korak. Ne bi trebalo da bude problema ako znate engleski. :D

Nasao sam neke sifre za ovu igru. Medjutim kad ukucam sifru ne desava se ono sto bi trebalo.Moze li neko da mi kaze gde gresim i kojim redosledom sta da kucam.Ovako izgleda objasnjenje koje sam pratio:

U toku igre pritisni 'Tab' i otkucaj neke od sledećih šifri:

nwconlyamodel - dobijaš sve građevine u zamku
nwcsirrobin - instant poraz
nwctrojanrabbit - instant pobeda
nwcavertingoureyes - odabrani heroj dobija 35 arhanđela
nwcantioch - heroj dobija medicinski šator, balistu i municiju
nwcigotbetter - heroj dobija nivo iskustva više
nwccastleanthrax - našem junaku raste nivo sreće
nwccoconuts - neograničeni poeni za kretanje na mapi
nwcmuchrejoicing - apgejd morala za heroja
nwcalreadygotone - lokacije svih tajnih predmeta postaju vidljive
nwcgeneraldirection - uvid u kompletnu mapu
nwcshrubbery - povećani priliv iz svih izvora resursa
nwctim - 999 spell poena

MonteCarlo:
Nasao sam neke sifre za ovu igru. Medjutim kad ukucam sifru ne desava se ono sto bi trebalo.Moze li neko da mi kaze gde gresim i kojim redosledom sta da kucam.Ovako izgleda objasnjenje koje sam pratio:

U toku igre pritisni 'Tab' i otkucaj neke od sledećih šifri:

nwconlyamodel - dobijaš sve građevine u zamku
nwcsirrobin - instant poraz
nwctrojanrabbit - instant pobeda
nwcavertingoureyes - odabrani heroj dobija 35 arhanđela
nwcantioch - heroj dobija medicinski šator, balistu i municiju
nwcigotbetter - heroj dobija nivo iskustva više
nwccastleanthrax - našem junaku raste nivo sreće
nwccoconuts - neograničeni poeni za kretanje na mapi
nwcmuchrejoicing - apgejd morala za heroja
nwcalreadygotone - lokacije svih tajnih predmeta postaju vidljive
nwcgeneraldirection - uvid u kompletnu mapu
nwcshrubbery - povećani priliv iz svih izvora resursa
nwctim - 999 spell poena
Zavisi koju verziju igre imas.
Ako imas HoMM 3 - Restoration of Erathia, ove sifre su za tu verziju. Kad kucas sifre za heroje, moras da kliknes na heroja na kome hoces da primenis sifre, pa tek onda unosis sifre.
Ako imas Armageddon's Blade, Shadow of Death ili Wake of Gods, sifre su razlicite.

Evo ti sifre za Heroes 3: Shadow of Death:

While playing a game, press [Tab], then type one of the following codes to activate the corresponding cheat function:

Result ---------> Cheat Code
100,000 gold and 100 of each resource ---------> nwctheconstruct
999 Mana and all spells ---------> nwcthereisnospoon
All buildings ---------> nwczion
All war machines ---------> nwclotsofguns
Alternate color scheme ---------> nwcphisherprice
Empty slots filled with 10 black knights ---------> nwcagents
Empty slots filled with 5 archangels ---------> nwctrinity
Full puzzle map ---------> nwcoracle
Full world map ---------> nwcwhatisthematrix
Gain one level ---------> nwcneo
Hide world map ---------> nwcignoranceisbliss
Lose game ---------> nwcbluepill
Maximum Luck ---------> nwcfollowthewhiterabbit
Maximum Morale ---------> nwcmorpheus
Unlimited movement ---------> nwcnebuchadnezzar
Win game ---------> nwcredpill

prasic:
da li moze neko da mi kaze da li je igrao na netu heroje ia kako? hvala unapred :wink:
Igrao sam ja preko GameSpy Arcade. Mogu da ti kazem da je bilo vrrrrlo zanimljivo. U pocetku sam igrao Shadow of Darkness a posle i Wake of Gods. Ako hoces da igras, trebaju ti i najnovije verzije (patch). Toplo ti preporucujem da probas, ali nemoj da igras u cetvoro, jer moze da dosadi dok cekas protivnike da zavrse krug. Meni je najzanimljivije bilo da igram 1vs1 i 1vs1vs1.

Evo malo novosti (a i da vratim temu na vrh :D)...
Peti deo HoMM radi ruski Nival Interactive (Blitzkrieg, Etherlords) a evo i zvanicnog sajta...
www.mightandmagicgame.com
i jedan screenshot samo da vam zagolicam mastu...
screen_05.jpg

e bre a kako to izgleda? ja videh taj screenshot i bas mi se ne svidja...mislim izgleda kao world of warcraft... meni je trojka bas najbolja bila jer se sve jednostavno mislim sto se tice kretanja.....to su sjebali u cetvorci...znaci ne znam kako da naciljam neku jedinicu :evil: ... uzas

Heroji u 3D!? Ne kazem da ne treba ici u tom pravcu, ali po svemu sto sam video i procitao, Heroji teze sve dalje i dalje od svog osnovnog koncepta. Nazalost ne prosiruju ga kvalitativno, rekao bih...
Dvojka je po meni i dalje najbolje sto je serijal ponudio.
Svidja mi se jedino sto je radi ruski tim, posto oni imaju smisla za inovativan i kvalitativan razvoj igracke industrije. Nadam se da nece da totalno zakenyaju stvar.

Ja sam jos jedan od fanova 3 i smatram da je 4 mnogo losija igrica. Ima dosta toga u 4 sto je novo i dobro, ali ima i dosta stvari zbog kojih ta igrica ne moze ni da pridje 3. Kao prvo ona plasticna grafika. Kao da igram u svetu Starle i nebeskih jahaca. Atmosfera igrice mora da bude maestralna i da ima mracnu pozadinu koja stvarno lici na neki Underworld. Kao drugo muzika (na koju ste svi ocigledno zaboravili) je neprevazidjena u HoMM3. Nekada sam slusao tu muziku na Winamp-u. Kao sto kazem atmosfera je vrlo bitan deo svake igrice.
Napredovanje likova u HoMM4 takodje mi se ne svidja. Iako je dobra ideja, nije dobro to sto skoro uvek zavrsim sa istom specijalizacijom u zavisnosti od toga da li igram sa might ili magic herojima. A skilovi i cela prica oko upgradeovanja heroja gubi smisao ako imate po 5 nivoa jednog skila. Jedinice ne mogu da se unapredjuju. Ipak mogucnost jedinice i heroja da idu odvojeno jedni od drugih mi se svidja.
Ali opet da se vratim na grafiku. Ne znam da li je neko igrao Disciples. Ta igrica ima tako jaku grafiku koja ponekad stvarno prelazi u umetnost(ali i morbidnost) i to je onome cemu su i heroji 4 trebali da teze.
Sto se tice 5. cuo sam da cemo mi mnogo da se nacekamo. Ne zele ovi iz Ubisofta jos jednu 4. :D Ali ozbiljno ljudi ne zele da bankrotiraju i zato su dali vremena svojim ljudima. Heroji 5 i ako izadju ove godine to mozemo da ocekujemo tek za kasnu jesen, ali to verovatno nece da se dogodi ove godine.

Back