HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

Zakletva tajnosti bratstvu od koga je primljeno znanje imala je opravdanje u vreme kada je hermetička aktivnost bila progonjena, a Sledbenici fizički uništavani. Držati u kući knjigu kao što je ova značilo je, u Srednjem veku, rizikovati lomaču. Zakletve su bile vrlo striktne i nemilosrdne. Pa šta se desi sa čovekom koji prekrši zakletvu, zapitaćete? Ko ga kazni? Ovaj fenomen nepoznat je mnogim samoukim hermetistima. Ne kažnjava ga niko sa strane, već je zakletva tako usmerena da prestupnik kažnjava samog sebe.

Izvesnom magijskom tehnikom usadi se u oblast lične nadsvesti automatski (mehanizam, koji predstavlja stožer lične sigurnosti. Kršenjem zakletve osnovna poluga sigurnosti se izmiče i psihička konstrukcija ruši. Iz vršilac kazne je onaj deo nadsvesti koji se u običnom govoru naziva savest. Griza savesti koja se u ovakvom slučaju javlja prevazilazi sve što neupućeni mogu da zamisle. To je strahovita opsesija koja prekršioca stavlja na neprekidne muke, tako da sam sebe ruinira posle dužeg mučenja. To je razlog i zašto hermetista, koji je dobio posvećenje pa prekršio zakletvu, ne može ništa da preduzme u svoju odbranu. Očekivalo bi se da čovek, koji je upućen u operacije sa različitim instancama svesti, može da otkloni negativne posledice svoga akta. On, istina, može da se brani kad napad dolazi spolja, ali može malo da učini kad grize samog sebe. :zpozdrav:

Moto Hermesa Trismegistosa si veoma dobro shvatio i nema razloga da te ispravljam. Na pitanje o hermetičkoj zakletvi si dobio opširan odgovor od vakatike, a ako je to pitanje kojim slučajem trebalo biti pročitano između redova onda je odgovor da ja nikome nikada nisam položio zakletvu. 21. vek je vek prosvetljenja.:)

@ vakatika To je ono sto me je zanimalo...Posto sam mislio da prekrsioc biva izlozen nekoj magijskoj torturi(mucenje vatrom, nedostatak vazduha, etc.)
A da li preksioc zakletve umre nakon nekog vremena nakon krsenja zakletve?

@ fenix Ne, nije bilo nikakvog pitanja izmedju redova... :D

@ vakatika To je ono sto me je zanimalo...Posto sam mislio da prekrsioc biva izlozen nekoj magijskoj torturi(mucenje vatrom, nedostatak vazduha, etc.)
A da li preksioc zakletve umre nakon nekog vremena nakon krsenja zakletve?

@ fenix Ne, nije bilo nikakvog pitanja izmedju redova... :D

Zakletva o čuvanju svetih hermetičkih tajni je odavno prekršena, tako da smatram da su rasprave o posledicama koje prekršioc snosi potpuno nepotrebne, jer ničemu ne služe. Ovde ću navesti samo nekoliko rečenica kojima je završen sastanak najvećih adepata u istoriji: "Budite blagosloveni u ime Božjeg proviđenja zbog svoje dobrovoljne saradnje na Velikom delu ljudskog i kosmičkog razvoja. Raduje me što ste se svi pokazali kao pravi sinovi Božji. Zahvaljujem vam se i proglašavam skupštinu okončanom."
Međutim, istina je da su pojedine crne lože vršile napade na magičare, koji su iznosili istinu u javnost. Odatle se jasno može videti kome iznošenje istine ne ide u prilog.

Poslednja izmena:
BUĐENJA ZMIJE KUNDALINI - DODATAK

Radi lakšeg i efikasnijeg izvođenja vežbi, ovde želim da iznesem neke stvari koje sam izostavio u tekstu gore, a odnosi se na otvaranje (čišćenje, punjenje, aktiviranje) sedam centara okultnih moći u ljudskom telu.
Kao prvo, kosmička energija koja čisti i pokreće čakre, do svake od njih dolazi preko temena. Temena kost (os parietale), je kost koja kod ljudi poslednja zarasta (40-og dana od dana rođenja- kao što i duše umrlih nastanjuju zemljinu sferu 40 dana nakon smrti), tako da to mesto, u okultnoj anatomiji, predstavlja direktnu vezu sa tvorcem univerzuma.
Ono na šta takođe treba obratiti pažnju je boja čakri. Boja ne mora biti onakva kako se u prethodnim tekstovima i priloženim slikama tvrdi. Pomenute boje, su boje čakri koje su čiste- pod tim se ne podrazumeva da su to boje napunjenih čakri. Kod bolesnih osoba, čakre koje odgovaraju oboljenju, nikada neće biti u datim bojama. Stoga će pacijent ili posvećenik koji putem ovih vežbi leči, nastojati da čakru prvo dovede do osnovne boja, a tek kasnije može raditi na samom punjenju. Vreme potrebno za normalizaciju boja isključivo zavisi od prirode oboljenje, i individualnih sposobnosti pacijenta, odnosno adepta. Određivanje boje čakri, vrši se metodom imaginacije (mnogi bi se iznenadili koliko je ovaj metod precizan). Što se tiče boje napunjene čakre, ona je kao i sama kosmička energija, svetla, srebrnkasta. Jedini izuzetak pravi se kod poslednje, sedme čakre (crown), čije potpuno punjenje, odnosno postizanje srebrnkaste boje može naneti više štete nego koristi, dakle sedmu čakru nikada ne treba puniti do krajnjih granica!

Zakletva o čuvanju svetih hermetičkih tajni je odavno prekršena, tako da smatram da su rasprave o posledicama koje prekršioc snosi potpuno nepotrebne, jer ničemu ne služe. Ovde ću navesti samo nekoliko rečenica kojima je završen sastanak najvećih adepata u istoriji: "Budite blagosloveni u ime Božjeg proviđenja zbog svoje dobrovoljne saradnje na Velikom delu ljudskog i kosmičkog razvoja. Raduje me što ste se svi pokazali kao pravi sinovi Božji. Zahvaljujem vam se i proglašavam skupštinu okončanom."
Međutim, istina je da su pojedine crne lože vršile napade na magičare, koji su iznosili istinu u javnost. Odatle se jasno može videti kome iznošenje istine ne ide u prilog.

Hoces da kazes da su neke frakcije iznutra vrsile pritisak za obelodanjivanje tajna hermeticizma?

Ne, ne, "direktiva" je stigla sa samog vrha, uz blagoslov Božjeg proviđenja. Muffuccafromdahood, zar ti smatraš da istina i dalje treba da bude pod velom tajni?

Aha, ok.E sad, posto sam ja jos pocetnik u svemu ovome...Bozje providjenje, jel to neka titula?I ova istina...O cemu se tu radi, posto nisam lepo skapirao...Zasto treba da bude objavljena?

Aha, ok.E sad, posto sam ja jos pocetnik u svemu ovome...Bozje providjenje, jel to neka titula?I ova istina...O cemu se tu radi, posto nisam lepo skapirao...Zasto treba da bude objavljena?

Karakteristike koje su neophodne za uspjeh u ovom proučavanju jesu velika točnost procjene i velika nezavisnost uma Čovjek se mora riješiti svih predrasuda i svake unaprijed zamišljene teorije, a iz tog razloga je Krist rekao: "Dok ne postanete kao malo dijete, ne možete ući u Malkut (Kraljevstvo)", to jest, u kraljevstvo znanja :zpozdrav:

Pa moje neko misljenje je da je glava uzrok svih dobrih a pogotovo losih stvari. Kada ona ima vise % to verovatno znaci da je odbacio neke od nizih strasti.

Imam neku teoriju po kojoj svaki deo coveka dolazi do tako da kazem napretka. Tako je u proslosti ljude jedino interesovao opstanak(razmnozavanje i hrana) jer je vrlo tesko opstati pa su tako nize carke bile na snazi. A tu je i zelja za dominacijom itd. Kasnije otkrio je slobodu(predeo pluca) ali onu fizicku tj da se oslobodi fizickog robovanja. Naredni period doneo je uzivanja u hrani, picu( usta). Naredni je nos kroz koji ulazi sloboda i to su revolucije. Oci su da vidimo jasno i mislim da je period nulte godine. Sada je vreme kraja kada se dovrsava proces insistiranja na mozgu i tada je covek potpun ali naravno ne svi ljudi.

Da, osetio sam to, osetio sam to u vazduhu, osetio sam promenu i od majmuna koji se zbijajo sale i bo se sa sestarom po srednjoj i ono sto ga je jednino ineresovalo na netu bilo je poreklo i rase, poceo sam da vidim dublju stranu zivota a tim poceo da tragam. Naravno da sam se bo iz sale, tacnije boli smo se, jer bilo je veoma interesnantno mogu priznati. Cak sam jednom iz klupe ispod mene svakodnevno crtao kukaste krstove jer ga je to nerviralo. Kriv sam priznajem. bio sam dete zeljno igre pa i danas sam ali nesto nema raspolozenih za to.

Kao sto rekoh osetio sam taj val promene koji kao da je govorio-dobar si ti u sustini iako si majmun. Znas zivotinje uopste nisu takve kao vi ljudi tako budi zadovoljan sto te poredim sa zivotinjom. Zivotinjski nagoni ne postoje oni su samo ljudski a ti majmune imas jednu zivotinjsku osobinu ali to nije tvoje vrsta. Moras otkriti dublji smisao svog ljudskog postojanja, onu drugu stranu coveka koja toliko dosta moze da postigne ali vi niste toga ni svesni. Ti si dobar jer si samo zivotinja i to simpanza. Moram priznati to je veoma zanimljiva zivotinja, bar je smesna ako ne nista drugo. Potrazi druge simpanze i pokusajte zajedno da napravite pomak ka sjaju, bar u ovim krajnjim momentima.

I tako sam i uradio, napravio grupu dvanaest majmuna ali nekim cudom nisam pronasao svoje saborce majmune. :eek:

Malo se salim, nisu losi toliko:) ali nisu ni za pohvaliti se..
Root:under-active(-50%)
Sacral:under-active(6%)
Navel:open(56%)
Heart:open(31%)
Throat:over-active(75%)
Third Eye:open(19%)
Crown:open(13%)

Pa nisu losi...nemas sklonosti ka natprirodnom,sto i nije lose(zavisi),nemas samopouzdanja niti malo,sto se moze popraviti,pa u sustini malo meditacije rjesava problem u vecini slucajeva...imas tamo vjezbe za svaku cakru posebno,pa pokusaj :)

Zakletva tajnosti bratstvu od koga je primljeno znanje imala je opravdanje u vreme kada je hermetička aktivnost bila progonjena, a Sledbenici fizički uništavani. Držati u kući knjigu kao što je ova značilo je, u Srednjem veku, rizikovati lomaču. Zakletve su bile vrlo striktne i nemilosrdne. Pa šta se desi sa čovekom koji prekrši zakletvu, zapitaćete? Ko ga kazni? Ovaj fenomen nepoznat je mnogim samoukim hermetistima. Ne kažnjava ga niko sa strane, već je zakletva tako usmerena da prestupnik kažnjava samog sebe.

Izvesnom magijskom tehnikom usadi se u oblast lične nadsvesti automatski (mehanizam, koji predstavlja stožer lične sigurnosti. Kršenjem zakletve osnovna poluga sigurnosti se izmiče i psihička konstrukcija ruši. Iz vršilac kazne je onaj deo nadsvesti koji se u običnom govoru naziva savest. Griza savesti koja se u ovakvom slučaju javlja prevazilazi sve što neupućeni mogu da zamisle. To je strahovita opsesija koja prekršioca stavlja na neprekidne muke, tako da sam sebe ruinira posle dužeg mučenja. To je razlog i zašto hermetista, koji je dobio posvećenje pa prekršio zakletvu, ne može ništa da preduzme u svoju odbranu. Očekivalo bi se da čovek, koji je upućen u operacije sa različitim instancama svesti, može da otkloni negativne posledice svoga akta. On, istina, može da se brani kad napad dolazi spolja, ali može malo da učini kad grize samog sebe. :zpozdrav:

Dobro objašnjenje.
Što se tiče onog gore, sada, istina, ne gore lomače, ali hajde, probajte javno reći da se bavite hermetizmom i ritualnom magijom i da volite da čitate drevne knjige magije i videćete kakav ćete penal dobiti... u najblažoj varijanti će biti ismevanje i izopštenje iz društva, a u najgoroj varijanti ima da vas pogaze oni iz nacističkih grupa koji se "bore protiv" nekih nepostojećih "sekti". Trebalo bi da je društvo uznapredovalo do te mere da svako ima pravo da radi šta god hoće, dokle god nekom ne čini nažao, ali mislim da je daleko od tog ideala.
Ja sam pre jedno 7-8 godina sa drugaricom lepila plakate za Uechi Ryu klub, raspored treninga (borilačke veštine, slično kung-fuu) i slušala sam komentare iza leđa ljudi "kako je to sekta :eek: . Ovde su ljudi baš primitivni.

Back