- Poruka
- 667
I da,zaboravio sam da napisem,odlicna je i pripovetka "iris" o coveku koji je se kroz ucenje izgubio a kroz oducavanje nasao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Morticia Addams:Ne znam iz kog razloga, do sada nisam citala nista od Hesea vec gubila vreme uz knjige autora kojima sam bila polovicno zadovoljna. Upravo sam dovrsila Stepskog vuka i zaista sam fascinirana. Zaista je vredna paznje i svakog portosenog minuta citanja, zbog cega odlucih da potrazim i ostale njegove knjige.
Jos jedno mi nije jasno - Zasto se toliko trudite da podelite literaturu na laku i tesku? Da li je zaista toliko bitno sta je lako a sta ne za citanje? Zaista je stvar ukusa, pa mislim da je bespotrebno svadjati se oko toga. Ja volim da je podelim na literaturu koja mi se vise i manje dopada, a koliko je teska zaista mi nije vazno. Uostalom, da li je u redu jednog nobelovca i njegova vrhunska dela kategorisati? Dajte ljudi, zaista je nepotrebno.
astragal:Rijetko dobro mišljenje, jer se poklapa sa tvojim, čak si sebi i dao pretenciozan naziv, rekao bih neozbiljno, a još neozbiljniji mi je onaj što se potpisuje kao Niče...ali sobe i ogledala, prostorije samo za ludake, i demokratija, kroz onesposobljavanje masa...
Hesea sam čitao u dobu u kom se Hese i čita, i to je jedan od filozofskih pogleda na svijet, dok je Niče svojevrsna avangarda, aktuelna i danas, kada je kompletna situacija zapravo ničeovska...
Svako se zbuni u kući ogledala...
astragal:Pa htio ti to priznati ili ne, nije isto knjigu pročitati sa 18, ili sa 36, naročito kad je Hese u pitanju.I mijenjaj braco nik, nije fer prema umjetniku...štaviše žalosno je...
hermina_iq:hesea ces u svakom periodu zivota tumaciti na nacin koji ti je trenutno pogodan, koji ti odgovara.
hese moze biti laka literatura samo onome ko ga ne razume pa cita kao novine...
zoranpetrovic84:Nacuo sam da je Hese cesto bio na raznim drogama dok je pisao, da li je to istina?
Warden_Assasin:Hese je car! OBOZAVAM GA!!!
Citala sam: Igra staklenih perli, Sidarta, Demijan, Knulp, Herman Lauser, Peter Kamencind, Pod tockom, Gertruda, Igra staklenih perli, Narcis i Zlatousti, Moja vera.
Ne zna se sta je bolje, fenomenalnije, lepse, koja knjiga ostavlja jaci utisak, snazniji dozivljaj.....
Onaj ko ne voli Hesea, neka se ne prijavljuje, nema sta da trazi na ovome svetu.
Lako ga je razumeti, a jos je bolje kada njegove knjige citas iznova(Demijan - 5 puta, Narcis i Zlatousti - 2 puta, Sidarta - 3 puta....)
Ako postoji(ili je postojala) osoba koja zna sve o meni, to je Hese (iako se licno ne poznajemo, na zalost).
Posle njega, Dostojevski.
Ovaj svet ne moze imati vise divota!!!
Warden_Assasin:He, he... omaklo se ponavljanje...
Pozz, Hesse!
:-P :-P :-P
Warden_Assasin:Moguce, mada su mi sva dela podjednako dobra. Ma, kakva dobra, odlicna!
Tragam za jos nekom knjigom, jurcam po par biblioteka, ali nista... Imam poprilican spisak Heseovih knjiga(30ak), ali ne mogu nigde da ih nadjem. Sta da radim? :-(
astragal:Avator je priča za sebe, čitav roman...liči na čikicu koji se predstavlja kao Hese...
Karamazov koji li si, Dimitrije, Ivan, Aljoša...