ticko
Početnik
- Poruka
- 39
Da li je neko citao "Igra staklenih perli"?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ticko:Da li je neko citao "Igra staklenih perli"?
Dont_Break_The_Oath:A da li vam je Hesse zaista promenio zivot onako bas iskreno da ste se totalno promenili i postali neko novi,neko promenjen,produhovljen,pa mozda cak i usamljen,ili se sve svelo na dozivljaj dela.
E,promena zivota o kojoj on toliko pise jeste razumevanje dela.
Jeste li ga razumeli ili doziveli?
Dont_Break_The_Oath:A da li vam je Hesse zaista promenio zivot onako bas iskreno da ste se totalno promenili i postali neko novi,neko promenjen,produhovljen,pa mozda cak i usamljen,ili se sve svelo na dozivljaj dela.
Tegularijus:Tako da se uglavnom slažem sa divlja-u-srcu, samo što se ne radi samo o osveštavanju nekih psiholoških procesa već o razvoju naše celokupne svesti i odnosa prema stvarnosti.
Ja sam siguran da mislimo na isto samo da se ne razumemo. Ili sam ja željan polemisanja pa tražim dlaku u jajetu. Ali ono što sam hteo da kažem onim “da se to ne može svesti na psih. procese“ je otprilike isto kao kad kažemo da se filozofija ne može svoditi na njih, kao što to pokušavaju neki psiholozi.divlja-u-srcu:Osvestavanje "psiholoskih procesa" i jeste sustina razvoja svesti, a razvoj svesti doprinosi razvoju (samim tim i promeni) odnosa izmedju pojedinca i stvarnosti. Tako da se to podrazumeva. Opasan si! :wink:
Ja sam siguran da mislimo na isto samo da se ne razumemo. Ili sam ja željan polemisanja pa tražim dlaku u jajetu. Ali ono što sam hteo da kažem onim “da se to ne može svesti na psih. procese“ je otprilike isto kao kad kažemo da se filozofija ne može svoditi na njih, kao što to pokušavaju neki psiholozi.divlja-u-srcu:Osvestavanje "psiholoskih procesa" i jeste sustina razvoja svesti, a razvoj svesti doprinosi razvoju (samim tim i promeni) odnosa izmedju pojedinca i stvarnosti. Tako da se to podrazumeva. Opasan si! :wink:
all9jards:Da li je neko potpuno razumeo HESSE-ovog stepskog vuka?
I razumela i dozivela!Najbolji je.Jednostavno u njegovim delima svako moze da se pronadje!Dont_Break_The_Oath:A da li vam je Hesse zaista promenio zivot onako bas iskreno da ste se totalno promenili i postali neko novi,neko promenjen,produhovljen,pa mozda cak i usamljen,ili se sve svelo na dozivljaj dela.
Blue Note:Pogrešno je hteti nove bogove, potpuno je pogrešno hteti svetu davati bilo šta! Za probuđene ljude nema nijedne, nijedne, nijedne dužnosti osim ove: tražiti sam sebe, čvrsnuti u sebi, pitanjem pronalaziti svoj put napred, svejedno kuda vodi.....
Ja sam hitac prirode, hitac u neizvesnost, možda ka nečemu novome, možda ka ničemu, i da tom hicu iz iskonske dubine dozvolim da se ispolji do kraja, da osetim njegovu volju u meni i da ga potpuno načinim svojim – samo to je moj poziv. Samo to!
Astrid23:,,Demijan'' je fantastična knjiga! Poslednje što sam od Hesea pročitao jeste ,,Banjski gost'. I to je veoma zanimljiva knjiga za koju je Tomas Man rekao da mu je to omiljeno Heseovo delo.
Truman:Astrid23:,,Demijan'' je fantastična knjiga! Poslednje što sam od Hesea pročitao jeste ,,Banjski gost'. I to je veoma zanimljiva knjiga za koju je Tomas Man rekao da mu je to omiljeno Heseovo delo.
Ko je izdavac i gde si nasla tu knjigu Banski gost? Narodna knjiga je do sad nije izdala, a volim Hesea.