Sreten Žujović
Elita
- Poruka
- 24.255
Персоналног или породичног?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Персоналног или породичног?
Наравно да је легално.
Само шта ће ти то?![]()
Jel postoji mogucnost radjenja svog grba a da je to nesto u skladu sa principima i legitimno ?
Ne znam,, meni ovo lici vise malo na zaludjivanje ovih ortodox fanatika ... Ja sam vise imao na umu normalnu evropsku heraldiku bez uticaja ovih stvari...
Ne znam,, meni ovo lici vise malo na zaludjivanje ovih ortodox fanatika ... Ja sam vise imao na umu normalnu evropsku heraldiku bez uticaja ovih stvari...
Jel postoji mogucnost radjenja svog grba a da je to nesto u skladu sa principima i legitimno ?
Posto nismo u srednjem veku kada nije bilo jos copy rigth, moro bi da pazis da nema slicnih simbola na drugim grbovima. Vrlo tesko.
Nije potrebno da ne postoje šarže u drugim grbovima.Mogu se koristiti iste šarže ali se može promjeniti njihov stav (ako su životinje) ili njihov položaj ili boja ili broj ili dodati neki detalj (na primjer dva repaili naoružati drugom bojom) i slično tad se dobija ogroman broj kombinacija koje se mogu koristiti. Zabranjeno je koristiti elemente državnih grbova što propisuje i krivični zakon.Posto nismo u srednjem veku kada nije bilo jos copy rigth, moro bi da pazis da nema slicnih simbola na drugim grbovima. Vrlo tesko.
Postoj mali milion kombinacija boja i simbola, tako da nije tesko da se izradi specificno znamenje.
Dovoljno je da se razlikuje u jednom detalju i heraldika ce ga smatrati za poseban.
Bas toliko i ne postoji.
Veliki deo evropske heraldike lice dosta jedne na druge.
Ali to ti je kompozicija sto je bitna, posto sam tu pored ljudi iz produkcije ceo zivot sa bliskim ljudima mogu da gledam to kroz to. Znaci postoje principi, pravila, akordi, tehnike koji su svi univerzalni i to se zove harmonija. Ti mozes uvek drugaciji track da napravis bazirano na svim pravilima harmonije, moguce je kopiju naravno sa namerom. Ali ako zelis uvek moze novo, to je poenta. Ja kad cujem pesmu vidim koja skala, BPM, bas linija, sub-bass, boja i tako dalje, ali sta komponujes/pravis od toga je sustina![]()
Tako kontam i iz ovoga sto sam video do sada u heradici, imas osnovne principe, advanced, milion "alata", tehnika i varijanti od kojih se pravi novo...
Vo slavu je lijepo rekao
Inače tamo je gospodin Jovanović besprijekorni heraldičar vrlo iskusan i sa ogromnim znanjem, ato što je duhovnik ne može značiti nikakav minus veći meni koji sam u suštini gnostik neobično imponuje njegovo znanje i druženje sa njim. Siguran sam da će vam izaći u susret a naročito ih preporučujem zbog posebnog slikarskog stilakoji ih čini prepoznatljivim u svjetskim razmjerama
http://www.ljubodraggrujic.com/
http://www.heraldicarts.net/site/index.php
http://www.heraldikum.com/
koji su inače svi već pokupili svjetsku slavu.
Pogledaj i ovu preporuku
http://www.heraldikum.com/?page_id=269
Preporučujem da stupiš u kontakt sa gospodinom Jovanovićem. S njim i umjetnikom koji bude radio na tom zadatku ćeš sigurno uspjeti sačinii svoj grb (koji postaje grb tvoje porodicei time postaješ rodonačelnik budućeg brastva).
Na adresi
http://www.heraldikasrbija.com/
postoji jedan heraldički forum na kojem se okupljaju zaljubljenici u heraldiku iz cijelog regiona. Moraš se prijaiti (običaj je da se tamo predstavljamo imenom i prezimenom budući smo časni ljudi i nemamo se čega stiđet) i kad se otvori strana imaš gomilu tema iz heraldike i izvanredno zanimljivih tumačenja i diskusija. Tamo sam i ja usvojio svoj grb koji su mi idejno i likovno riješili gospoda Jovanović i Grujić na moje ushićenje, a njima dugujem beskrajnu zahvalnost. Viđećeš u nekoliko primjera kako se razvija uspostavljanje grba od njegove ideje, uz primjedbe i sugestije ostalih kolega srazmjerno brzo se dolazi do bezprijekornih rješenja, čak i ispravki grešaka i slično. Pridruži nam se i sigurno se nećeš razočarati.
Ali to ti je kompozicija sto je bitna, posto sam tu pored ljudi iz produkcije ceo zivot sa bliskim ljudima mogu da gledam to kroz to. Znaci postoje principi, pravila, akordi, tehnike koji su svi univerzalni i to se zove harmonija. Ti mozes uvek drugaciji track da napravis bazirano na svim pravilima harmonije, moguce je kopiju naravno sa namerom. Ali ako zelis uvek moze novo, to je poenta. Ja kad cujem pesmu vidim koja skala, BPM, bas linija, sub-bass, boja i tako dalje, ali sta komponujes/pravis od toga je sustina![]()
Tako kontam i iz ovoga sto sam video do sada u heradici, imas osnovne principe, advanced, milion "alata", tehnika i varijanti od kojih se pravi novo...
Hvala, raspitacu seSamo nisam razumeo ovo oko rodonacelnik bratstva...
Tvoj grb postaje tvoj i ti kao armiger imaš pravo da bozvoliš kome ti hoćeš korišćenje.po pravilima tvoja žena koristi tvoj gr (ako ga prijethodno nije imala a ako jeste tad se maršalovanjem kombinuju ta dva grba da bi se koristio kombinovani). Po principu naslijedsta po direktnoj liniji i tvoja djeca (pa čak i vanbračna) polažu pravo na naslijedstvo grba što kroz nekoliko generacija čini brastvo (svi tvoji direktni potomci) a njihov rodonačelnik (od kojeg sve počinje) si ti.
Тако. Видиш да је лепше објашњавати без призвука мржње и страхаDa tačno tako.Grb pored osnovne funkcije da je razlikovni znak ima sekundarnu ništa manje važnu funkciju da je znak vlasništva. takođe danas po mom mišljenju možda najvažniju da označava slobodnog čovjeka odnosno suverenost korisnika grba (upravo je ova osobina grba bila razlog pokušaju uništenja heraldike u svim totalitarnim društvima).