Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 63.670
Naravno da ne moze peticijom, to je smejurija, ali moze kompromitacijom i ucenom i mislim da se na tome uveliko radi godinama, smisljeno i sistematski.Људи не схватају да се Црква не може разорити петицијом.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da ne moze peticijom, to je smejurija, ali moze kompromitacijom i ucenom i mislim da se na tome uveliko radi godinama, smisljeno i sistematski.Људи не схватају да се Црква не може разорити петицијом.
Dakle zaključili smo da ne postoji predmet "Veronauka" koji se uči u školama. A to šta ko kako zove je lična stvar. Kao što je lična stvar izbora izbornog predmeta. Dok sa druge strane nije stvar izbora da se uči iz biologije samo jedna neproverena terorija, čime deci prve problem u razumevanju.Potpuno je nebitno kako se zvanično zove, kad svi znaju koji je predmet u pitanju. Ne postoji ni "tehničko", pa opet sva deca koja nisu baš totalni specijalci znaju šta je "tehničko".
Zašto strah od peticija?Људи не схватају да се Црква не може разорити петицијом.
Пошто је то дошло одмах после приче о мењању уџбеника из биологије, јасно је шта њих боли. Свако се чеше тамо где га сврби.Zašto strah od peticija?
Ne za ukidanje spc vec za ukidanje veronauke u skolama
У периоду 1995-2000 мало ко је пљувао СПЦ, јер се рушио "ненародни режим". Од 2000 бившој опозицији СПЦ више не треба, јер је добила власт, па слушамо 20 година пљувања на различите начине.Ah da, strah zato bi rezultati bili porazavajuci
Da barem razumes da je to rebro bilo odmah do srca...
Има много деце који у својим селендрама немају ни цркву, ни превоз до школе, ни ништа. Прва црква фазон од њих 50 километара, а они тешка сиротиња, и шта мислиш да су такви у стању у тим припиздинама да шаљу децу у цркву и тамо траже Бога. Веронаука је баш зато и уведена, да Божија реч буде доступна свима, и у највећој вукојебини у школи ако има заинтересоване деце. Нико их не бије по ушима да се определе за веронауку.Prvo predavaci su veroucitelji, to nisu svestenici, i oni su isli na taj fakultet ali nisu "dosegli" do svestenika. tako nekako.
Drugo, upravo je poenta da deca nista bitno ne propustaju ukidanjem oksioma veronauke. Zapravo ne propusaju nista.
O svemu tome, mogu lepo da citaju u slobodno vreme ili da idu i da puze oko crkve i tamo "uce veronauku".
U skoli se uci nesto sto ima smisla, naucno dokazano se uci. Filozofifija, mislim i na predmet a i na fakultet, je jedini koji nije materijalni da kazem, ali taj fakultet ipak daje sirinu neku bar.
Bogosloviji nije mesto na Univerzitetu uopste. Zasto to da finansiram i da placam?? koja je svrha? Nema je.
a jel može da se izabere ništa od ta dva?Koliko znam veronauka nije obavezan predmet,već se bira između njega i građanskog. Ne vidim potrebu za ukidanjem.
Jadna spc svi je progoneПошто је то дошло одмах после приче о мењању уџбеника из биологије, јасно је шта њих боли. Свако се чеше тамо где га сврби.
У Европској Унији постоји веронаука (и то у скоро свим земљама), па пошто очигледно се праве да то не познају (или неће да познају ту тему), биће да су промашили петицију.
Јел веронаука добра када је имају Немци и Аустријанци, а лоша када је имају становници Србије ?
Зашто се не каже да је ислам ретроградан и да је рушилачки ?
И они имају вероучитеље у школама.
Него само се пљује по СПЦ, а када би поменули ислам, неће неки да се играју са главом.
Па онда лакше пљувати по веронауци која је православна, а исламску веронауку заборавити.
У периоду 1995-2000 мало ко је пљувао СПЦ, јер се рушио "ненародни режим". Од 2000 бившој опозицији СПЦ више не треба, јер је добила власт, па слушамо 20 година пљувања на различите начине.

Ovoga puta nažalost moram da se složim sa Helsinškim odborom.Srbija jeste sekularna država bar po Ustavu iako se po tom pitanju Ustav brutalno krši.Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji uputio je apel kojim se zahteva da se poštuje Ustav i principi sekularnosti i ukine veronauka u državnim školama, kako bi se obezbedile pretpostavke za pravnu državu i njeno članstvo u EU, saopštila je ta nevladina organizacija.
U saopštenju se ističe da Srpska pravoslavna crkva (SPC) kao izrazito netolerantna, grubo antidemokratska i ekstremno isključiva ne može i ne sme da vaspitava našu decu, i da „bolje društvo počinje strogim odvajanjem crkve i religije od nauke i države“.
Poslednjih decenija na delu je značajno narušavanje principa sekularnosti, iako Ustav definiše Srbiju kao sekularnu državu, a crkve i verske zajednice su odvojene od države.
Politizacija religije i SPC kao organizacije (klerikalizam) nameće obrasce homogenizacije identiteta u etno-konfesionalnim okvirima. Uvođenje veronauke u državne škole, političko delovanje crkve i crkvenih lica, ogroman uticaj na državnu politiku, velike novčane donacije koje država neopravdano i netransparentno daje verskim organizacijama, naročito naročito SPC, navodi Odbor.
Oslobađanje od čitavog niza poreza, sudski procesi u kojima su okrivljeni sveštenici a vode se na sporan način i zastarevaju, školske, gradske i vojne slave, način funkcionisanja Bogoslovskog fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu, samo su neki od primera grubog narušavanja sekularnog karaktera države Srbije, ukazuje se u apelu, koji je ponuđen na potpisivanje građanima, ističe Helsinški odbor.
https://rs.n1info.com/vesti/helsinski-odbor-ukinuti-verounauku-u-skolama/
Veronauka je izborni predmet,i samim tim ne vidim potrebu za ukidanjem. Niko decu ne prisiljava na istu.
Mnogi ne vide ni potrebu za rusenjem SNSKoliko znam veronauka nije obavezan predmet,već se bira između njega i građanskog. Ne vidim potrebu za ukidanjem.
A šta fali komunistima?Jadna spc svi je progone
A realnost je suprotna ne smeš da kazes da te religije ne intetesuju
U tom slučaju nalepe ti da si komunista
strani placenik i domaci izdajnik......
evo cak sam i ja stao u odbranu srpske crkve.........iako ne podnosim popove.Rasprdele se ove NVO od kako im je ukinuto finansiranje,Soros nezadovoljan i sada krece uvlacenje u njegovu raspalu guzicu.
Nikada veci pritisak na Srbiju,na Crkvu,na porodicu ali glupaci ne znaju jednu stvar,Srbin je pod pritiskom sve jaci,koga oni napadaju postaju voljeniji.....
Uzalud vam trud propaliteti i lopine iz svih NVO,gasite se brzo vi.
Moje mišljenje je da je sad mnogo gore jer se sistemski, planetarno radi na uništavanju duha i duše.
Na to nije niko imun pa ni sveštena lica.
I onda se to koristi kao argument protiv crkve kao institucije.
Većina ljudi zapravo ne shvata da su crkve iznad ljudskih moralnih padova koje su svojstvene svakom čoveku.
Međutim danas živimo u vremenu kad zaista postoji mogućnost da se crkve razore.
Videli smo na delu kako Fanar cepa RPC. Videli smo na delu kako otima od nas. Vidimo na delu kako NATO pravi u Litvaniji paralelnu pravoslavnu crkvu.
I mi imamo problem na istoku sa upadima rumunske crkve uz direktno NATO finansiranje. U samoj Rumuniji je crkva potpuno pod NATO kontrolom.
Fanar i grčka crkva su pod NATO kontrolom.
Zaista živimo u gadnom vremenu.
Atakuje se na najosetljivije nivoe ljudskog postojanja.
kako sta fali ? oce da vladaju planetom, malo im Kina.A šta fali komunistima?
Komunisti su najbolji ljudi.kako sta fali ? oce da vladaju planetom, malo im Kina.
Komunisti su najbolji ljudi.
U Kini je na snazi državni kapitalizam, a ne komunizam.kako sta fali ? oce da vladaju planetom, malo im Kina.
ne znam, al kazu da je u kini jednopartijski sistem i da su komunisti na vlasti vec 80 godina.U Kini je na snazi državni kapitalizam, a ne komunizam.
To je prilično suprotno od komunizma.
Ni sveštena lica nisu imuna na moralne padove. To sam mislila.
Ne preterujem, na žalost. Vrlo brzo će sve postati transparentno do mere da će i najnaivnijima biti jasno.
Tu smo, podsetiću te.
U Kini je na snazi državni kapitalizam, a ne komunizam.
To je prilično suprotno od komunizma.
ne znam, al kazu da je u kini jednopartijski sistem i da su komunisti na vlasti vec 80 godina.
Iebote bog ja i EU da se složimo....nema dalje...Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji uputio je apel kojim se zahteva da se poštuje Ustav i principi sekularnosti i ukine veronauka u državnim školama, kako bi se obezbedile pretpostavke za pravnu državu i njeno članstvo u EU, saopštila je ta nevladina organizacija.
U saopštenju se ističe da Srpska pravoslavna crkva (SPC) kao izrazito netolerantna, grubo antidemokratska i ekstremno isključiva ne može i ne sme da vaspitava našu decu, i da „bolje društvo počinje strogim odvajanjem crkve i religije od nauke i države“.
Poslednjih decenija na delu je značajno narušavanje principa sekularnosti, iako Ustav definiše Srbiju kao sekularnu državu, a crkve i verske zajednice su odvojene od države.
Politizacija religije i SPC kao organizacije (klerikalizam) nameće obrasce homogenizacije identiteta u etno-konfesionalnim okvirima. Uvođenje veronauke u državne škole, političko delovanje crkve i crkvenih lica, ogroman uticaj na državnu politiku, velike novčane donacije koje država neopravdano i netransparentno daje verskim organizacijama, naročito naročito SPC, navodi Odbor.
Oslobađanje od čitavog niza poreza, sudski procesi u kojima su okrivljeni sveštenici a vode se na sporan način i zastarevaju, školske, gradske i vojne slave, način funkcionisanja Bogoslovskog fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu, samo su neki od primera grubog narušavanja sekularnog karaktera države Srbije, ukazuje se u apelu, koji je ponuđen na potpisivanje građanima, ističe Helsinški odbor.
https://rs.n1info.com/vesti/helsinski-odbor-ukinuti-verounauku-u-skolama/
Veronauka je izborni predmet,i samim tim ne vidim potrebu za ukidanjem. Niko decu ne prisiljava na istu.
Није то црно-бело, то је мешовити облик владавине и мешовити облик и држ. и друшт. уређења....
al nema pluralizma...........ko u americi i kod Vindzora.Није то црно-бело, то је мешовити облик владавине и мешовити облик и држ. и друшт. уређења....