Helsinški odbor: Ukinuti veronauku u školama

Ja za klecanje znam, ali za puzenje u crkvi prvi put cujem i nikad nisam tako nesto videla, ali eto, stvarno se svasta ovde moze "nauciti".
Da si bila u Meksiku mozda bi i znala i videla. Ima ih tamo gomila zenskih koje puze kad sam pitao jednog zasto puze
rekao je da se mole da ostanu u drugom stanju. Hteo sam da mu kazem da promene pevca ali sam se uzdrzao.

Ne uče ih ničemu što bi "miniralo" ostale predmete

Ovde ne mogu da postavim jutjub kanal mog drugara koji je veroučitelj, sve bi bilo mnogo jasnije onima koji se plaše veronauke. Takođe znam i neke ljude koji predaju u gimnazijama veronauku, izuzetni intelektualci širokih shvatanja koje deca vole i sa njima mogu da razgovaraju na razne teme.
Ima toga, svakako. Ali ima i suprotnih primera, recimo u školi gde idu moja deca sad na Školskom veću ispao je opšti skandal kad su pale optužbe da je veroučitelj komentarisao Prajd, pretpostavljaš kako.

Ono što meni smeta je uvođenje suprotnih epistemoloških koncepata u sekularnu ustanovu - jedan zasnovan na naučnom metodu, drugi na dogmi. To prosto nije kompatibilno, koliko god veroučitelj bio dobar čovek on predstavlja jedan sistem saznanja koji nema svoje mesto u sekularnom obrazovanju.

Добро бре чика Сизо нисмо у школи...:roll:
Pa ne znam što nisi prvo sam proverio šta te interesuje, imaš krš tekstova o tome. :)

primate_evolution.gif

Zasto bi se izjasnhavsli o predlogu neke nvo missim ebote
Зато што треба да што мање мислите на књиге из биологије. Па да се скрене мало тема.
Уствари, да ли има вернауке у Европи ? Чекај, само Албанија, Словенија и Француска немају ?
Ау, па изгледа да захтев и није основан.
У неким државама је веронаука обавезна као предмет, није изборна као код нас.
Биће да је неко залутао са предлогом.

Baš na veronauku? Možda u Pravoslavnu Crkvu idu na te časove?
Aj' ti lepo proveri kako se taj izborni predmet u školama zaista zove. Mislim, za početak. :mrgreen:
Potpuno je nebitno kako se zvanično zove, kad svi znaju koji je predmet u pitanju. Ne postoji ni "tehničko", pa opet sva deca koja nisu baš totalni specijalci znaju šta je "tehničko".

Зато што треба да што мање мислите на књиге из биологије. Па да се скрене мало тема.
Уствари, да ли има вернауке у Европи ? Чекај, само Албанија, Словенија и Француска немају ?
Poenta je u nevažnosti helsinškog odbora ili kako li se već zove ta nvo.Oni mogu biti predlagači kao što i ja ili vi korisniče ili korisnice foruma ,možemo nešto da "predložimo ".Drugim rečima nije ta nvo značajna da bi se otvarale teme i diskutovalo o njihovim "predlozima".Da je rec o predlogu neke parlamentarne stranke ili ministarstva ili neke ugledne institucije ili ličnosti onda bi to bilo nešto drugo.

Da si bila u Meksiku mozda bi i znala i videla. Ima ih tamo gomila zenskih koje puze kad sam pitao jednog zasto puze
rekao je da se mole da ostanu u drugom stanju
. Hteo sam da mu kazem da promene pevca ali sam se uzdrzao.
Mozda, ali to je kako vidim rimokatolicka crkva tamo u pitanju, i sigurno je i tamo pre izuzetak nego pravilo.

Ali cak i da je ovde, ko kome moze i sme da se mesa u intimu (jer molitva kao i vera na kraju krajeva, je izmedju ostalog, intima)?

Poenta je u nevažnosti helsinškog odbora ili kako li se već zove ta nvo.Oni mogu biti predlagači kao što i ja ili vi korisniče ili korisnice foruma ,možemo nešto da "predložimo ".Drugim rečima nije ta nvo značajna da bi se otvarale teme i diskutovalo o njihovim "predlozima".Da je rec o predlogu neke parlamentarne stranke ili ministarstva ili neke ugledne institucije ili ličnosti onda bi to bilo nešto drugo.

Back