:heart:Dan ljubavi :heart:

gost 345037

Veoma poznat
Poruka
12.543
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Napokon je dosao trenutak da ga vidim. Dogovrili smo se da sutra sleti u Hamburgu. U trci sam sa vremenom. Ne znam sta da obucem, presvalacim se svakih 5 minuta i nista mi nije dovoljno lepo. Stalo mi je da zablistam pred njim, mada znam da me voli, bas ovakva kakva sam.
Citave noci ne mogu da zaspem. Brojim od sto pa unazad vec cetvrti put ali sa prekidima. Ubacim uvek neku novu zamisljenu scenu sutrasnjeg susreta. Sta ce mi reci, da li cu mu se svideti, da ga poljubim, zagrlim, da mu kazem koliko mi je nedostajao, koliko sam ga zelela ….? Pitanja se gomilaju, nove scene se otvaraju, oci se ne zatvaju.
Ustajem, tusiram se, navlacim farmerice, majcu, starke, uzimam torbicu i ulecem u auto. Do aerodroma imam blizu 200 km, moram poci na vreme zbog saobracaja na auto-putu.Bice guzvi, vreme je letnjih odmora. Vozim prebrzo, zaboravljam na ogricenja brzine , muzika na radiju bas ona koju volim da slusam, odgovara mom raspolozenju. Samo da ne bude guzve pri ulasku u grad.
Parkiram na parkingu aerodroma. Jos dva sata do sletanja. Zvoni moj telefon. On je.Kaze da upravo ulazi u avion. Srce hoce da mi iskoci. :heart:Ulazim u zgradu aerdroma. Sedam u cafeu, narucujem kafu, listam neke reklame, pogledom pratim sat u holu, kontrlisem mobilni, ustajem, setam okolo, ponovo sedam i narucujem kafu u jednom drugom cafeu, gledam na sat, gledam na ekran…i konacno vidim na ekranu da je avion sleteo. Ustajem i cekam da on izadje. Putnici izlaze, gledam u svakog muskarca kako bih ga prepoznala, kolona je duga. Na kraju kolone poljavljuje se on:heart:. Visok, vitak, sa maslinasto zeleno majcom, farmericama, osmehom koji zraci, ocima tako toplim i nasmejanim…prilazi mi, dize me k sebi u crst zagrljaj….i tog trenutka svet staje. Nema vise ljudi, ni guzve na aerodrumu, glasova oko nas, samo on i ja, otkucaj njegovog i mog srca …tisina, tako divna …napokon zajedno.
:heart:

Poslednja izmena:
Znala sam.. da neko mora da otvori temu o .... "Danu ljubavi" ~~~~~

Pa,ovoliko od mene :mrgreen:

630x354_

:lol:

Vidim da je tema otvorenog tipa, ja bih samo da okačim jednu pesmu, koju sam mnogo volelaaaaa, a napisao je Prever pre mene (sticajem okolnosti) i naravno nije spam, baš je ljubavna :heart:
Adrijen

Adrijene nemoj da se duriš!
Vrati se!
Vrati se!
Grudva snega
koju si bacio na mene
u Šamoniju
prošle zime
sačuvala sam je
Eno je na kaminu
pokraj svadbenog venca
moje pokojne majke
koju je ubio
moj pokojni otac
što je giljotiniran
jednog tužnog zimskog jutra
ili proletnjeg ...
Grešila sam priznajem
znala sam ostati
duge godine
ne vraćajući se
kući
Ali nikada ti nisam rekla
da je to zato što sam bila u zatvoru
grešila sam priznajem
često sam tukla psa
ali sam te volela

Vrati se!
I Vrbova grana
tvoj mali foksterijer
koji je crk'o prošle nedelje
sačuvala sam ga!
Eno ga u frižideru
i ponekad kad otvorim vrata
da uzmem pivo
ugledam jadnu životinju
i to me strašno rastuži!
A ipak to sam ja uradila
jedne večeri da skratim vreme
dok sam te čekala ...
Vrati se!
Sa vrha kule Sen-Žak
bacila sam se
prekjuče
zbog tebe sam se
ubila
Juče su me zakopali
u jedno divno groblje
i mislila sam na tebe
i večeras sam se vratila
u sobu
po kojoj si se šetao go
u vreme dok sam još bila živa
i čekala te

Vrati se!
U redu grešila sam
duge godine nisam se vraćala kući
ali sam ti uvek krila
da je to zato što sam bila u zatvoru!
Grešila sam priznajem
često sam tukla psa
ali sam te volela!

Vrati se!

talasi-1.gif

Zbog tebe ja u prazan bazen bi skocila
zbog tebe ja i fudbal bih gledala
zbog tebe ja i kisu bih pozvala
zbog tebe ja i sama bih ostala

Zbog tebe ja i cetri kile bih smrsala
zbog tebe ja i tapire bih slusala
zbog tebe ja i bundu bih prodala
zbog tebe ja i tajne bih odala...

Zbog tebe ja na jeza bosa bih zgazila
zbog tebe ja i misa bih mazila
zbog tebe ja i stene bih topila
zbog tebe ja i otrov bih popila

Zbog tebe ja i u falsu bih pevala
zbog tebe ja i kad grmi bih sevala
zbog tebe ja i bundu bih prodala
zbog tebe ja i tajne bih odala.....

- - - - - - - - - -

Како ми мисао ка теби лети,
високо по небу твоје име пише,
шта вреде даљине небеског свода,
кад те волим и јаче и више.

Тренутак само да те видим,
да чујем, љубави, са усана твојих,
да нам се погледи крадом сретну,
да будеш опет глина руку мојих.

Да те још једном пољубим страсно,
додирнем твој образ уснама својим,
да те волим нежно, к'о заљубљени дечак,
што жуди за срцем и телом твојим

- - - - - - - - - -

u tvojim ocima

Ima nečeg u tvojim očima
Što me podseća na greh
Što krade san mojim noćima
Na lice mi spontano navlači osmeh

Ima nečeg u tvom glasu
Što ima prizvuk na daljinu
Što budi muziku u mom stasu
A usne tera da se približe vinu

Osećam moć u tvojim rukama
Nežno me miluju s najvećom žestinom
Celo telo mi je na mukama
Sve misli su mi oblivene toplinom

A, onda …

Telo postade gipko i zategnuto
U svaki mišić krv je nabujala
Oči postaju proždrljive i vrele
Zubi se spremaju za ugriz
Jezik već oseća ukus tvog tela
A nokti zarivene u leđa, ne daju ti da pobegneš
Dok duša želi da te usisa u sebe
Sve se pretvara u ritam i pokret
Podjednaka doza bola i sreće
Pokret je dublji, a ritam brži
Ko više može da izdrži?
Oluja, grom, eksplozija, erupcija!
Nisu ništa spram prodora tvog
I vriska mog!

I … nestade svet, a stvori se život
Iz kretanja stajanje nasta
Iz krika – tišina

:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Napokon je dosao trenutak da ga vidim. Dogovrili smo se da sutra sleti u Hamburgu. U trci sam sa vremenom. Ne znam sta da obucem, presvalacim se svakih 5 minuta i nista mi nije dovoljno lepo. Stalo mi je da zablistam pred njim, mada znam da me voli, bas ovakva kakva sam.
Citave noci ne mogu da zaspem. Brojim od sto pa unazad vec cetvrti put ali sa prekidima. Ubacim uvek neku novu zamisljenu scenu sutrasnjeg susreta. Sta ce mi reci, da li cu mu se svideti, da ga poljubim, zagrlim, da mu kazem koliko mi je nedostajao, koliko sam ga zelela ….? Pitanja se gomilaju, nove scene se otvaraju, oci se ne zatvaju.
Ustajem, tusiram se, navlacim farmerice, majcu, starke, uzimam torbicu i ulecem u auto. Do aerodroma imam blizu 200 km, moram poci na vreme zbog saobracaja na auto-putu.Bice guzvi, vreme je letnjih odmora. Vozim prebrzo, zaboravljam na ogricenja brzine , muzika na radiju bas ona koju volim da slusam, odgovara mom raspolozenju. Samo da ne bude guzve pri ulasku u grad.
Parkiram na parkingu aerodroma. Jos dva sata do sletanja. Zvoni moj telefon. On je.Kaze da upravo ulazi u avion. Srce hoce da mi iskoci. :heart:Ulazim u zgradu aerdroma. Sedam u cafeu, narucujem kafu, listam neke reklame, pogledom pratim sat u holu, kontrlisem mobilni, ustajem, setam okolo, ponovo sedam i narucujem kafu u jednom drugom cafeu, gledam na sat, gledam na ekran…i konacno vidim na ekranu da je avion sleteo. Ustajem i cekam da on izadje. Putnici izlaze, gledam u svakog muskarca kako bih ga prepoznala, kolona je duga. Na kraju kolone poljavljuje se on:heart:. Visok, vitak, sa maslinasto zeleno majcom, farmericama, osmehom koji zraci, ocima tako toplim i nasmejanim…prilazi mi, dize me k sebi u crst zagrljaj….i tog trenutka svet staje. Nema vise ljudi, ni guzve na aerodrumu, glasova oko nas, samo on i ja, otkucaj njegovog i mog srca …tisina, tako divna …napokon zajedno.

Napokon je dosao trenutak da ga vidim. Dogovrili smo se da sutra prosi u Kraljevu. U frci sam sa vremenom. Ne znam sta da obucem, presvalacim se svakih 5 minuta i nikako da ukapiram gde ide leva noga a gde desna, jos kada bi znala sta je levo a sta desno.. Stalo mi je da zablistam pred njim, mada znam da me voli, bas ovakva kakva sam tako da kosu necu prati.
Citave noci ne mogu da zaspem, ja se napnem al ne mogu da zaspem :rotf: Brojim od sto pa unazad vec cetvrti put ali nikako da se setim sta ide pre trideset. Ubacim uvek neku novu zamisljenu scenu sutrasnjeg susreta. Sta ce mi reci, hoce li mi opet majku psovati,da li cu mu se svideti, da ga poljubim, bojim se lupice mi samar, zagrlim, da mu kazem koliko mi je nedostajao, koliko sam ga zelela, pozelela, ozezela ….? Pitanja se gomilaju, nove scene se otvaraju, oci se ne zatvaju a droge ni za leka.
Ustajem, tusiram se, navlacim farmerice, opet se tusiram, peglam, povracam, majcu, starke, uzimam torbicu, stavljam sluske na usi, pusta se Kemis do daske i ulecem u auto. Do aerodroma imam blizu 2 km ali ja cu ici najduzim putem da zaokruzim na 200 km, moram poci na vreme zbog saobracaja na auto-putu.Bice guzvi, spuzvi, vreme je letnjih odmora... omora. Vozim prebrzo, 200 na sat u krivinu... zaboravljam na ogricenja brzine , muzika na radiju je bila lljubavna pesma "Tvoja ruka na mom ramenu" ona koju volim da slusam, odgovara mom raspolozenju. Osecam miris krvi i benzina. Samo da ne bude guzve pri ulasku u grad, ne rade mi kocnice.
Parkiram na parkingu aerodroma pored parkinga parkinga za sanitetna vozila. Jos dva sata do sletanja, sleteo ga majci. Zvoni moj telefon, ja ga licno kupila i uredno platila. On je.Kaze da upravo ulazi u avion. Joj, oci, oci, oci,srce hoce da mi iskoci. Ulazim u zgradu aerdroma. Sedam u cafeu na sta god stignem, narucujem kafu, listam neke reklame prstima jer, pogledom pratim sat u holu, kontrlisem mobilni jer ume biti pravo dete ponekad, ustajem, setam okolo, preskacem vijacu, ponovo sedam i iz iste stolice narucujem kafu u jednom drugom cafeu, gledam na sat, gledam na ekran, gledam u pod…i konacno vidim na ekranu da je avion sleteo jer bio je leteo. Ustajem i cekam sunce da on izadje. Putnici izlaze, gledam u svakog muskarca i namigujem im kako bih ga prepoznala, kolona je duga suknja iznad kolena. Na kraju kolone poljavljuje se on. Visok, vitak, plitak sa maslinasto zeleno majcom na kojoj pise NEW YORK 654 89, farmericama, otkopcan slic, osmehom koji zraci, ocima tako toplim i nasmejanim od kvalitetne indijske konoplje…prilazi mi, dize me k sebi u crst zagrljaj, pucaju kosti i prsljenovi….i tog trenutka svet staje. Nema vise ljudi na planeti majmuna, ni guzve na aerodrumu, glasova oko nas, samo on i ja, svekrva i cica Mile, otkucaj njegovog i mog srca …tisina, tako divna …napokon zajedno.

Back