Evo šta mi se danas desilo...
Gledam ja jedan film preko MV2 plejera (od aplikacija je bio još uključen i μTorrent) i odjednom, iz čista mira, slika se zaledi. Ja se mašim za miša, kad ono - uopšte ne mogu da pomerim strelicu. Ceo komp se "zaledio", nije reagovao ni na jednu komandu, i šta sam drugo mogao nego da stisnem dugme na kućištu kojim se restartuje mašina. Kada se sistem opet podigao, dobio sam poruku o grešci u kojoj je pisalo da je probao da snimi neki fajl na G (neki kratak ali čudan naziv, sa simbolima $, % itd) ali da
path nije nađen, te da "snimim svoj fajl negde drugde". Ja da kliknem na OK - ne radi. Na Close (od prozorčića s porukom) - opet ne radi. Šta ću, opet pritisnem restart. Kad se ponovo upalio, vidim - opet nema G particije!!!
Ja se onda setim onog snejksovog saveta i opet deinstaliram IDE channel-e, sekundarni i primarni, zatim restartujem komp jednom, pa još jednom (kad ih je komp opet instalirao), i G je opet bio tu. To je, dakle, rešenje ako mi se još neki put "izgubi" G particija, ali ima li neko ideju zašto bi moglo da mi se dešava ovo sa zaleđivanjem slike i ove error poruke? BTW na moja dva HDD-a ima tek po nekoliko gigabajta slobodnog prostora (treba da režem neke podatke na DVD al' nikako da se smislim) pa da li možda može da bude zato što je memorija preopterećena? (Ovo je, naravno, samo nagađanje.)