Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
JekaiGeorge:
Slazem se da je nako znacajan morao da umre, ali malo preteruje sa ubijanjem dobrih likova (Sedrik, Sirijus, Dambi (ako je mrtav) ). Citala sam na nekom sajtu da joj je muz u trenutku kada je ubila Dambija uzviknuo:"Ne! Zasto njega? " . Bolje da je dala muzu da joj dovrsi knjigu :D .
Ne, ali ozbiljno, zasto recimo nije ubila Snejpa? I on je jedan od kljucnih i glavnijih likova.
Bilo bi idealno da je ubila tog smrdljivka.[/QUOT

Meni je Snejp tako sexy :))))))))))))))) Ne, ne bi bilo ok , on je suvise mracan i potreban , bilo bi previse pozitivnih likova i to ne vodi nicemu . Meni je sasvim ok prica do sada . Sve ce na svoje doci .Dambi je u nasim srcima :)

I Dambldor i Sirijus su nazalost mrtvi i nece se vracati to je potvrdila sama JKR.Ali ono ogledalo koje je Sirijus dao Hariju u petoj knjizi bice znacajno.Sedma knjiga izlazi 21.7.direktno ce se nadovezati na sestu i predstavljace njen nastavak.Na moju zalost uopste nece biti kvidica.Zanimanja Lili i Dzejmsa ce konacno biti otkrivena i predstavljace bitan deo zapleta,uz to saznacemo nece bitne stvarcice o Lili.Saznacemo zasto je toliko bitno i naglasavano da Hari ima majcine oci i zasto je njen stapic bio dobar za caranje.Ponovo ce se pojaviti Dolores Ambridz :evil: i Rita Skiter,kao i Dambldorov brat Aberfut(barmen iz Veprove glave).Bice otkriveno zasto je Sirijus morao da pogine,kao i meni vrlo interesantno ZASTO JE DAMBLDOR IMAO TRIJUMFALAN IZRAZ NA LICU KADA JE OTKRIO DA U VOLDEMOROVIM VENAMA TECE HARIJEVA KRV I ZASTO SE DAMBLDOR DOPISVAO SA PENTUNIOM PRE LILINE SMRTI.Zatim ko su preostali Horkruksi,ko je R.A.B, i da li je Snejp dobar ili los.
P.S. Odavno me nije bilo pa sam se malo raspisala.Inace mogu da se kladim da je R.A.B. zapravo
Regulus Alphard Black,ondosno Sirijusov mladji brat,kao i da ce Ron umreti.

Neko od glavnih likova ce umreti,ne verujem da ce to biti Hari.A zasto mislim da ce bas Ron...Nedavno sam procitala interesantnu teoriju...Naime,u prvoj knjizi sahovska partija je zapravo metafora za drugi rat protiv Voldemora.Naime Ron,Hari i Hermiona zauzimaju mesto triju crnih figura.Stresu se od straha kad vide da njihovi neprijatelji,bele figure nemaju lica.Smrtozderi na licima nose bele maske.Hari koji je zauzeo mesto lovca pomera se za ukupno SEDAM polja.Prva cetiri polja na desno,tri na levo.To simbolizuje njegovih sedam godina na Hogvortsu.Nakon cetvrte godine doslo je do promene smera-tada se Voldemor vratio u telesni oblik.Ron igra na mestu jednog od crnih konja.Prvi sok koji su doziveli u toj partiji boi je trenutak kada je bela kraljica ubila drugog crnog konja.Mislim da je ocigledno ko je crni konj a ko bela kraljica(drugim recima Sirijus i Bela).
Ako je ova teorija tacna i ako ce i u buducnosti radnja slediti ovu partiju saha dogodice se sledece:Hermiona,top ce ubiti ili pobediti jednog vaznog Smrtozdera-jednog od belih lovaca
Bice puno mrtvih na obe strane.Hari ce na kraju matirati belog kralja/pobediti Voldemora,ali to ce mu omoguciti Ron koji ce se zrtvovati beloj kraljici/Belatriks.
Ja se nadam da ovo nece biti tacno,ali nekako mi se sve cini da ce kraj biti ovako nekako...

pa nije ti losa teorija...........al ne verujem da ce Ron umreti.
Pre sam mislila da ce Harry,a izgleda da nece.....od poznatih likova nisam sigurna ko umire....
Verovatno osim neke dobre osobe ce umreti i losa.....
a sta je sa nevilom,on je povezan nesto sa onim prorocanstvom i voldermorom.....
videla sam negde na netu da je moguce da ce i on umreti....

Sve u svemu sedmi deo ce biti najobilniji i bas iz razloga sto ce se milijardu stvari dogadjati. Dambldor je zaista mrtav i to je uradjeno pre svega da bi se u pricu ubacila nova licnost - njegov rodjeni brat koji drzi veprovu glavu i zapravo je on taj koji ce rasvetliti jedan deo price. moja teorija je da on poseduje medaljon oko kojeg se vrti 6. deo knjige. (u petom delu saznajemo za medaljon u kuci blekovih koji se ne moze otpecatiti a zatim mandanagus te stvari iz kuce "prodaje" samom Aberfutu. ovo je sve receno u par recenica ali ipak vredi razmisliti o toj cinjenici. Takodje ne znam zasto svi toliko mrze Snejpa kada je on i trebao da ubije Dambldora jer je isuvise ocigledno da su on i Snejp imali takav dogovor. Oko Nevila se ne vrti neki poseban deo price ( jer se prorocanstvo ne odnosi na njega - Voldemor je harija "obelezio kao sebi ravnog") ali se iskreno nadam da ce makar jenom izreci Krucio nad Belatriks. :evil: Hari nece umreti u to sam siguran... A sad veza izmedju Harija i njegove majke, i njene sestre i jos neke sitnice (kako ce Hari ubiti Voldemora? - sigurno ne tako sto ce baciti Avadu Kadevru i slicno cemo uskoro saznati....

Sto se tice ko ce umreti u 7 delu nadam se da ce to da bude hagrid... Citao sam skoro ponovo sve knjige i preskakao sam delove gde se spominje Hagrid i ona dosadna lutanja "crnog tria" do njegove kolibe... Ne znam zasto ali me mnogo smara!

Sta vi mislite o ostalim horkruksima (sta su i gde su?)? Ja imam neke teorije pa rekoh da ih podelim sa vama...

Ja se nadam da Hagrid nece da bude taj ko gine. Meni je Hagrid bas super. Nadam se da Hari bar jednom da izveze Krucio nad Snejpom. Uh kako bi to volela.
Isla sam danas do IPS-a i prevod knjige dobijaju tek na jesen, a na engleskom krajem jula. Nacekacu se.

Fanatic_Kv:
E tu si u pravu... Zeni nedostaje koncentracije i svezih ideja i bas mi se svidja sto je uzela malo duze da pise tu knjigu... A jel' se meni cini ili Harry potter sve vise prerasta u neku spansku seriju???
zemljace moj nema sta da ti se cini
kvidic u knjigima zamenila je ljubav, ali ljubav nikako nije toliko zanimljiva kao neki sport
e sad, ne treba zaboraviti da deca u tim godinama samo o ljubavi i misle, isto tako ne treba zaboraviti da je ljubav spasila harija, po recima dambija, kao i da ce ljubav biti presudna u 7. knjizi...

Back