Elishabeth
Primećen član
- Poruka
- 761
Feanor the elf king:He he, naravno da znamo! (barem mi koji imamo messengere. Nego, evo i ja da napisem nesto za rp, cisto da ne sedim zaludan. I kao sto vec znate (valjda), veceras necu mocid a dodjem, tako da vas pozdravljam sve (posebno tiriona, ocean, bleach, hita, infidela, swan, flame, ireth, tixi, elishabeth i dambldora...)
Nakon testa, Lajonel je odmah otrcao u biblioteku. Nije mu to bio prvi put. Te veceri nisu imali okupljanje, tako da je imao visak slobodnog vremena, a na veceru je potpuno zaboravio. Mucile su ga razne misli, ali je razmisljao najvise o tome kako bi izgledalo kada bi oziveo jednog od vilin-lordova iz knjige. Znao je da je to rizicno. Ipak, nije zeleo ovo nikome da poveri. Uostalom, smatrao je da se njih ta knjiga uopste ne tice i da ih ne zanima. Nikako mu nije dolazilo u glavu kako da dozove nekoga od vilenjaka, a to uradi uspesno, tako da ga samo on vidi. I sada je razmisljao koga da dozove. I to je bio veliki problem. Imao ih tako mnogo i svi su podjednako dobri. Da pozove Feanora, e pa to bi bilo previse opasno. "Mozda Finroda Felagunda?" mrmljao je sebi u bradu.
"Ko je Finrod Felagund?" zacu on glas iza sebe
Knjigu je ispustio od iznenadjenja. Lisa ga je lagano pogledala:
"Dakle, ko je on?"
"Ah, niko" odgovori Lajonel nervozno. Ali u ocima mu se videlo da pokusava da sakrije nesto
"Daj Lajonele Longberou, reci molim te sta je u pitanju. To ime mi deluje poznato. Zar nemas poverenja u mene?" upita ga Lisa
Sada je bio priteran u cosak. Nije imao kuda. "Uostalom, sto da ne" pomisli u sebi "sto joj ne bih rekao. Provaljen sam, nema sta..." i on uzdahnu.
"U redu je ako ne zelis" rece Lisa poluuvredjeno, "necu da te teram. A zbog cega nisi bio na veceri?" pokusa ona da promeni temu, videci da se Lajonel oseca nelagodno
"Finrod Felagund je jedan od vilin lordova od starine. Ako si citala Triologiju Gospodar prstenova, onda bi trebala da znas ko je on... Planiram da ozivim jednog od likova iz te knjige." rece Lajonel sa izrazom krivice na licu
"Molim???" uzviknu Lisa, onda naglo stisa glas videci da se djaci po biblioteci okrecu "Sta nameravas da uradis???" rece ona usiljenim sapatom "Zar ne znas da je to opasno? Sta ako uradis nesto pogresno?"
"U redu je. Rekao sam ti da samo razmisljam o tome. Ne zelim jos to da radim. Barem ne dok ne naucim vilin jezik i ne budem siguran u to sto zelim da uradim. Nadam se da ces ti, kao dobra drugarica, drzati jezik za zubima, i da neces nista spominjati o ovome"
"Ali Lajonele, ima drugih nacina. Jesi li mozda razmisljao o tome da je taj svet zaista i postojao. Ne mislis li da trebas da upotrebis neku cin za vracanje u proslost? I pomisli kako bi se osecao neki vilenjak ili covek iz tog vremena kada bi ga doveo ovde. Bio bi zbunjen i izgubljen."
"Pa mozda bih onda ja trebao da odem kod njih" promrmlja Lajonel tiho i poluljutito
"Da se nisi usudio da pokusas tako nesto. Zbog cega to radis? Jesmo li ti dosadili?" upita ga Lisa
"Naravno da niste. Samo, ja mislim da sam postao zaludjen sa tom knjigom, i ne znam sta da uradim povodom toga. Najveci problem je sto se meni svidja to. I sada kada sam dosao na tu ideju, mislim da ne bi bilo lose da ja odem tamo. Ti ne znas. To je raj. Da posetim Tirion velicanstveni, da vidim Menegrot sa njegovih hiljadu pecina, da cujem pesmu potoka Gondolina. To je moja najveca zelja. Mada je malo verovatno da ce se to ikada ostvariti" zakljuci on tuzno. "Ali nemojmo vise o tome. Idem na spavanje. Vec je kasno."
"Kako kasno? Tek je pola osam. Obecaj mi da neces nista preduzeti povodom ovoga."
"Obecavam ti da necu preduzeti nista povodom toga, ali samo neko vreme. Ne mogu nista drugo da ti obecam"
"Ali Lajonele"
"Nemojmo vise o tome. Nemoj ovo nikome da si spominjala. Idem sada" i on napusti biblioteku krupnim koracima
Stvarno zadivljujuce!Meni to nikad ne bih palo na pamet!
)
ops:
Ne moras da se odmah ljutis na nas.Ako hoces prepricacu ti samo reci sta si zadnje procitao!