Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni najiskrenije Hari nikada nije bio omiljeni lik u delu. Mada je onaj u knjizi bio nekako životniji jer su mu "čitao misli", a na filmu ne možeš, i zato je velika razlika uvek između to dvoje.

Ali nikada ja njega nisam nešto obožavao. Ni Hermionu. Ron mi je bio zanimljiv često. Kad kažem nisam obožavao, ne znači da sam ga mrzeo, da je bio dosadan, nego nemam pojma. Svo troje su mi nekako bili ok, kao mnogi ljudi koje znam, dok je bilo dota ovih specifičnih likova koja sam stvarno voleo i volim

Ne, ok je to.. Ali ja sam osoba koja ne voli tako nešto... Oduvek sam Harija smatrao jakim i čak ta "ljubav" koju toliko pominju ga čini još jačim jer ipak je mogao da napravi opipljivog potronusa pre nego što je iko od njegovih vršnjaka znao i šta je to... Malo mi se tu javlja neusaglašenost, kao jak, veoma jak (i mnogi govore Mislim da možemo od vas očekivati velike stvari gospodine Poter) i da se sve svede na sreću i verovanje u ko zna šta... Meni (opet napominjem, samo meni) bi bilo zanimljivije da je Hari ostao veoma moćan čarobnjak... Jedini ravan Voldemortu da ga porazi a ovako mi se čini da ga je sa The boy who lived spustila na The boy who...šta god...

Šta ćeš, Roulingova je mozda htela da sipuni Hriju zelju i da ga ucunu ,,obicnim decakom". Vidis da posle nije nikada postao neki budza, radio je samo kao auror, nije bio ni ministar magije ili neki kralj, cak ni direktor skole.

Ako prvo pročitaš knjigu pa odgledaš film uvek se razočaraš, jer su neki likovi mnogo drugačiji , i retko ispadnu onakvi kakvim ih zamisljas. Moja drugarica je prvo čitala ,,Kamen mudrosti" pa gledala film, i kaže da joj je Hari najveće razočarenje jer ga nije uopšte tako zamisljala. Znala sam o čemu govori jer sam ja ,,Zatvorenika iz Askabana" prvo pročitala pa odgledala, i razočarala se u Sirijusa i Lupina.

Da ali da li si se razočarao likovima koje si sam zamislio, pa ih tek onda video na filmu?

Kako da ti objasnim?

Ovako, film je vecinom ostvario moja ocekivanja sto se tice prezentacije likova.

Naravno postoji par likova koji mi se u filmu ne doapdaju uopste.

Prva je Dzini. Nekako nema onu lepotu koja je u knjizi opisana. Iako voli muske stvari, energicna je, u filmu se ne vidi mnogo toga.

Sledeci je Lupin. Toliko sam ga drugacije zamisljao da je to neverovatno koliko mi se nije dopao u filmu. Nekako me podsetio na Hitlera :D Ne pitajte zasto, me umem da dam odgovor.

Sirijus takodje. Opisan je kao kul lik, uvek lep, cak i u najgorem izdanju. Film mi ni to nije docarao.

Ima jos par likova, ali ovo je ono najupecatljivije.

Hermiona mi deluje kao najbolji lik u filmu.

Da ali da li si se razočarao likovima koje si sam zamislio, pa ih tek onda video na filmu?

Ja npr. nisam, bez obzira što su Pužorog i Ambridžova u mojoj glavi izgledali potpuno drugačije. Ja sam čak Voldemora zamišljao sa kosom, jer ne znam da li igde kaže da je ćelav. LOL

Manje više svi likovi izgledaju drugačije u knjizi, ali meni je bilo zanimljivo da vidim kako će taj čitav tim njih videti, kako zamišljaju njih, njihovu odeću itd. I kasnije kada sam čitao knjige uvek sam zamišljao one likove iz filmova iako su neki bili drugačiji u knjizi.

Ja npr. nisam, bez obzira što su Pužorog i Ambridžova u mojoj glavi izgledali potpuno drugačije. Ja sam čak Voldemora zamišljao sa kosom, jer ne znam da li igde kaže da je ćelav. LOL

Manje više svi likovi izgledaju drugačije u knjizi, ali meni je bilo zanimljivo da vidim kako će taj čitav tim njih videti, kako zamišljaju njih, njihovu odeću itd. I kasnije kada sam čitao knjige uvek sam zamišljao one likove iz filmova iako su neki bili drugačiji u knjizi.

Ja sam bio ubeđen da je Ambridžova devojka (max 30 godina) i jako jako jako mršava, a ova... Nikako veze sa knjigom osim sa Ehem, ehem i roze bojom... Hari u knjizi ima veoma kriv nos a Hermiona ima velike zube koje je smanjila valjda na drugoj godini... Tako nešto...

Mene je Ambridzova razocarala...Ja sam nju potpuno drugacije zamisljao...ali zato su uboli Crvorepa!

mene glumica nije razočarala jer ju je stvarno sjajno odigrala, ali teško je bilo naći onakvu rukobu kao iz knjige. LOL

Inače u knjizi Snejp ima masnu kosu, čak i bradicu na ilustracijama, a u filmu toga nema, što je i bolje.

Crvorepa su uboli 100%, on je kao preslikan iz knjige, dok ostali likovi nisu.

Screen_shot_2011-05-30_at_8.30.56_AM.png

Back