Znam većini imena, ali nazivaću ih po likovima iz filma.
Pa ima ih puno. Zapravo svi ovi stariji glumci su sjajni. Mlađi se naravno razvijaju kroz filmove. Generalno su dobri u svim, ali ima u onim prvim filmovima(pa čak do četvrtog) po neka scena ili deo scene ili samo rečenica koji su glupavo odrađeni. Od glavne trojke najslabija mi je Ema. Nije ona loša, daleko od toga, ali najslabiji utisak mi ostavlja. Danijel i Rupert..Približni su, ne znam koga bih izdvojio da mi je bolji...
Od ostalih mlađih glumaca definitivno najbolji je Drako. Pogotovo u poslednjim filmovima kad se baš glumački raširio. Najslabiji generalno utisak na mene ostavlja ona devojka koja glumi Džini. Jednostavno deluje suviše bzlično i dosadno i ne postoji nijedna scena sa njom koja mi je dobra. Bude neka prosečna, podnošljiva, ali nijedna dobra. Devojka je jednostavno suviše bleda. Nije ružna, ali nema ništa zanimljivo na sebi. Čini ti se da takvih blednih devojaka ima na milion u gradu. Suviše je obična.
Od starijih glumaca su mi svi sjajni. Obožavam lika koji glumi Voldemora. Mislim da je stvarno sjajan. Jeziv, mističan, elegantan, poremećen, nekako uzvišen.. Zaista je sjajan.
Volim i Majka G. i njegovog Dambdora. Čovek ima super boju glasa, kad slušaš kako priča i najobičnie rečenice, to zvuči nekako mistično, zagonetno. Ne znam kako da objasnim. Obožavam način na koji priča. A opet ima neke otačenosti u njemu, one neke "skromne arogancije".
Megi Smit je isto super. U svim delovima. Majčinski je nastrojena, tačno je da po knjizi to baš i ne treba tako, ali opet koga briga. Odlično je kreirala lik.
Naravno Snejp.

Sjajno glumi. Sviđa mi se što i on ima puno tih sitnica koje je ubacio, a koje ne postoje u knjizi. Nekako je nadgradio lik. Više bolim filmskog Snejpa neko onog u knjizi.
Ona glumica što je igrala Ambrižovu je isto odlična. Totalno ljigava, odvratna, strašna u neku ruku. I ona što je igrala Ritu Skiter. Fadž je takođe bio ok. Belatriks Lestrejndž fanastična! Daleko bolje u filmu negoo u knjizi!
Šta znam.. Ima još dosta.. hehehe...