Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledao i ja. Šta reći? da krenemo:

Minusi: Ono na svjetskom prvenstvu je loše,utakmice uopće nema,ali su čak nekako realizirali da je bila. Kad su smrtožderi napali bilo je skroz drukčije nego što sam očekivao, Barti junior je sa došao, ispalio znak i hari ga je vidio. Oni su trebali trčati u šumu,a ne da se hari onesvjesti,barti je trebao bit pod imperiusom i pod plaštom. E da,ili ne,čekajte,jeli i u knjizi bio još neki čovjek u snu? to se ne sjećam.Dambldor je samo u početku agresivan,ali je što je veliki minus. :-? Ništa nij mračno,osim kad su u labirintu,no polako. Hari zmaja nije trebao da ubije nego samo da prizove metlu i da ju pokuša izmamit sa gnjezda. Zmaj je odmah naletio na harija i puno ga ozljedio,a hari ga je na kraju ubio. U jezeru su dobro napravili zadatak. U labirintu uopće nema stvorenja nego se granje i šipražje pomiče i stvara nove prolaze. Na krumu se vidi da je začaran,što je minus,jer imperius ne možeš prepoznat osim ako se osoba ne ponaša čudno,a njemu su oči svjetlile. To će bit loše i ne uklapa se u šesti dio jer ni damldor nije prepoznao da je Rosmerta začarana. Hari i sedrik se nisu pohlepno gurali i trkali do pehara,već su jedan drugoga branili od zvijeri i stalno su govorili da pehar uzme ovaj drugi. Voldemor uopće nije strašan,a pogotovo njegov glas. Borba je dobro napravljena. I ljudi ne znam o čemu pričate,hari na balu uopće ne pleše sa cho.

To su minusi,pluseve ću kasnije.

Pocetak nije skracen nego osakacen!!!
Voldemor mi se ni malo ne svidja nisam ga zamisljao onako,a kao i Dambldor on je trebao da bude dostojanstveniji...
Treci podvig je takodje katastrofa,a prvi i drugi su manje-vise dobri...
Specijalni efekekti i sve sto su radili preko kompjutera je dobro ispalo...
Cudljivkova nije terminator,pa nema svrhe sto su mu stavili onakvu nogu!
I opet ponavljam najveci minus je NEPOVEZANOST radnje...

Mene najvise nervira sto nisu prikazali Kvidic tekmu.Sta,kao kazu da je mec poceo i kraj :P Bezveze.
A Dambldor se ponasa kao da ima 16 godina,samo nesto trckara i sav je ubrzan.Ili onda kad se izdrao na Harija kada ga je pitao da li je on stavio svoje ime u pehar.To je uzas.Dambldor iz knjige je uvek miran i stalozen covek.

Pa da. Film uopće nije strašan. :-? Da nepovezanost je grozna,jedna scena,ili jedan zadatak ajmo reć,i onda sljedeća scena skroz odjednom dva mjeseca kasnije. Ko da preskočiš sto strana u knjizi i onda ti nije jasno. Glupo. Sve u svemu,dao bi ocjenu 4 za film.

Meni je od glumaca standardno najjaci Snejp. On je bio i ostao faca... Nisu ga nesto specijalno prikazivali u filmu (koliko sam ja zeleo)... Heh. Ipak, svidja mi se poverenje koje Dambldor polaze u tog coveka, i zbunjuje me ono sto je uradio u 6-oj knjizi. Sve se nadam da je to isplanirano nekako sa Dambldorom i da je on zrtvovao svoj zivot ostavljajuci Snejpa da... Pa, da nastavi sa svojom spijunazom...
A film... Pa sve u svemu, mislim da je razocarenje za fanove, ali na neki nacin mi se i dopada. Zanimljiv je i ima jako dobrih scena (ako knjigu stavimo na stranu).
Jao, ipak jedva cekam 5-ti deo. Moraju da urade onu scenu sa Fredom i Dzordzom. To je najjaca scena u svih sest knjiga. I Pivs kako je reagovao... :D Ma fenomenalno!
Huh, sto se tice Emme, pa bila je prilicno lepa, ali malo su me nervirali oni njeni tikovi sa obrvama i tome sl. kada je govorila... hehe, sitnica, ali... ;)
Danielova gluma, pa ocajna ko i uvek (mada za truncicu bolja nego u ostalim delovima, osim u prvom koji je po meni najbolje odradjen ako ga uporedimo sa knjigom).
Aj' nastavicu kasnije. Imam posla sada.... ;) Cujemo se ljudi! :D

Back