Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bio je pocetak skolske godine pivs je nekako bezvoljno tumarao hodnicima i pokusavao da kao i svake godine djacima priredi sto neprijatniji dolazak ali nije znao sta bi sledece uradio kofa je vec bila na svom mestu i cekala da okupa prvog koji bi prosao kroz vrata sve slike velikih carobnjaka vec isfrljane...ali nesto je tu nedostajalo da li mozda to sto on nije bio uobicajeno radostan pivs nije znao nastavio je da seta hodnicima ali zacu korake novog direktora koga je i tekako mrzeo i brzo se sakri u jednu prohladnu sobu. :arrow:

Dimitrij je u Veliku salu usao mokar do gole koze. Pokisao je prilikom voznje u camcu sa nekim velikim covekom po imenu Hagrid. To je sigurno bio neki poludzin, jer je o njima mnogo citao.
U Velikoj sali, vestica strogog izgleda pokaza njemu i ostalim prvacima da sednu za bilo koji od cetiri stolova dok ih ne prozove. Ona im rece da joj je ime Minerva Mek Gonagal i da ce sad prozvati sve prvake da ustanu i stave sesir za razvrstavanje na glavu. Mnogi su prosli pre nego sto nisu dosli i oni na 'P'. A onda profesorka rece: Poljakov Dimitrij.Dimitrij ustade i predje preko sale. Noge su mu drhtale od uzbudjenja. U koju li ce ga kucu staviti?
On sede na stolicicu i stavi iskrzani sesir na glavu. Sesir se zamisli a potom rece:- Vidi, vidi...Sta mi to ovde imamo? Ooo, decace, imas veliki talenat, dar...da, da. Bice veliki carobnjak od tebe ali bojim se da...SLITERIN!!!

e,evo mene,jedva sam ugrabila vremena,ja cu se zvati sara meklaud(nisam znala sta drugo) ako me nema dugo vi nastavite bez mene,ok?napisacu nesto malo...
"Sara Meklaud",povika MekGonagal.Sara se jedva primakla stolici i sesiru."Paaaa...mmmm,um nije los...Ali...Grifindor"Sara sa olaksanjem pridje stolu za kojim su joj svi pozeleli dobrodoslicu.
Sela je pored jedne devojcice koja se zove Dzini.
Razvrstavanje se nastavilo...

e,narode mozda je glupo sto je u grifindoru,al nema veze
ajde cujemo se
caos

ovako sledi tabela:
1.feanor-izmisljeni lik-svetlo plava
2.tixi-meclaud-crvena
3.bliznakinja-ema-roze
4.hit-izmisljeni lik-tamno plava
5.damblador-hans mukon-narandzasta
6.neven-pivs-zelena
7.jovana_p-dzini-maslinasto zelena
8.vlada_zemun-skoro-obezglavljeni nik-indigo plava
9.rajko-nepoznato-nepoznato
jel moze?

sakriven tik uz gornju ivicu vrata pivs je posmatrao raspodelu djaka trudivsi se da ostane van domasaja hladnog pogleda hansa mukona.o taj novi direktor skole stvarno mu je isao na zivce jos od prvog dana kada je izdao nalog da pivsa proteraju iz skole i kada je on jedva umakao njegovim kletvama.no pivs je jos uvek ostao neuhvatljiv pa mu pravljenje nereda nije mogao zabraniti ni ta kako se njemu cinilo spodoba od coveka... :arrow:

Ema devojcica krupnih,plavih ociju bila je vec druga godina na Hogvortsu,u Grifindoru gde je bio i njen brat,cuveni kapiten Grifindorskog kvidickog tima.Bila je veoma ponosna na njega i nameravala je da i sama postane kapiten.Cinjenica da je bila vrlo taleneovana i za druge stvari,ali kvidic ju je najvise zanimao.
Sedela je,tako,za Grifindorskim stolom i cekala da se razvrstavanje zavrsi,da bi gozba najzad pocela.....

neven:
ovako sledi tabela:
1.feanor-izmisljeni lik-svetlo plava
2.tixi-meclaud-crvena
3.bliznakinja-ema-roze
4.hit-izmisljeni lik-tamno plava
5.damblador-hans mukon-narandzasta
6.neven-pivs-zelena
7.jovana_p-dzini-maslinasto zelena
8.vlada_zemun-skoro-obezglavljeni nik-indigo plava
9.rajko-nepoznato-nepoznato
jel moze?
Rajko-krvavi baron-tamno crvena

Krvavi baron je setao hodnicima do Sliterinskog dnevnog boravka.Zeleo je da vidi da li je u njima sve u redu.Ali na njegovo zaprepascenje ugledao je malog Sliterinskog decaka koji je pisao nesto na mali pergament.Krvavi baron je uspeo da vidi da pise lozinku od dnevnog boravka,a ispod nje je pisalo za Pivsa.Pozvao je direktora jer je znao da hoce da pomogne Pivsu da napravi haos u dnevnom boravku.

e nevene stvarno izvini sto nisam dosao juce, posle nisam mogao nikako da se konektujem. znas vec, nedelja vece, ceo svet je tad na netu.

Dimitrij je seo za Sliterinski sto. Ostala deca ga docekase aplauzom. Decak pored koga je seo ga prijateljski zagrli i rece: -Bravo, Poljakove, nas si. Videces, Sliterin ce ti se svideti vise nego ista.-
Dimitrij se samo nasmeja. Kad se razvrstavanje zavrsilo, direktor objavi pocetak gozbe. Svi se bacise na jelo, Dimitrij je bio tako gladan.
- Pa?- zapoce crnokosi decak punim ustima- Nisi odavde...
- Dimitrij, Dimitrij Poljakov.- potvrdi on- A dolazim iz Rusije.
- I kako je tamo?-zapita ga decak.
- Vrlo lepo- odgovori Dimitrij smeseci se- Trebalo bi da jednom vidis. A moj rodni kraj, selo Berezovo...to ti je pravi raj na zemlji.
- Hmmm...dobro, dobro, kako god- rece decak nehajno odmahujuci rukom. Ovo pomalo uvredi Dimitrija.
- A tvoje ime je?
- Agan Zero- uzvrati decak i okrenu se da prica sa devojcicom desno od njega.

skoro obezglavljeni nik je lebdeo po hodnicima i pozdravljao nove grifindorce.dok je prolaazio pored revenklovskog stola i razgovarao sa djacima jedan prvak se razdra iz sveg glasa.*ti si skoro obezglavljeni nik*.Brat mi je pricao o vama,neko je pokusao da vam odrubi glavu ali nije mu skroz poslo za rukom.Nik je delovao krajnje zbunjen.samo se nasmejao uhvatio za uvo i povukao ga,decak vrisnu od uzasa,nije imao reci.nik vrati glavu na mesto i nastavi dalje.

Dzini Vesli je poslednji razred na Hogvortsu.
Dobar je djak i veoma popularna u drustvu.Cesto je pitaju kako ide Dzordzu i Fredu.
Oni su se veoma obogatili tako da Dzini vise nije morala da nosi polovne knjige i odecu u skolu.
Preuzela je mesto Tragaca od Harija koji je prosle godine zavrsio skolovanje na hogvortsu.Zelela je da postane Jurisnik,ali joj je ipak bolje isla potraga za zlatnom skrivalicom.I dalje se zabavlja sa Rodzerom Dejviso.Ove godine mnogo vise uci zato sto se sprema za OICT,jer zeli da postane Auror.

Posle gozbe Dimitrij krenu za ostalim djacima. Izgleda da je njihov dnevni boravak negde u podzemlju, mislio je on. Isli su sve nize i nize kroz sve mracnije hodnike za asistentima i prefektima. Na kraju dodjose do teskih kamenih vrata sa figurom zmije i prefekt decaka rece lozinku:- Zmijski jezik!
Vrata se uz skripu otvorise i oni se obrese u velikoj prostoriji osvetljenom zelenim svecama koje su bile na zidovima. Namestaj je bio od crnog somota, crne svile, crnog drveta. Sve je ulivalo neki cudnovato mracni osecaj ali je Dimitriju to na neki nacin odgovaralo, ni sam nije znao. Verovatno ima neku crtu koja odgovara opisu jednog Sliterinskog decaka (cuo je razne glasine da je Sliterin izrodio najvise mracnih carobnjaka u istoriji). Raspricana deca se rastrkase po sobi i utom udje jedan mracni covek u crnoj odori, njihov staresina, Severus Snejp.
-Svi na spavanje- rece on hladnim glasom.

Ema je odavno zavrsila sa gozbom i uvalila se u najudobniju fotelju u dnevnom borvku.kako je ko ulazio,svi su se upucivali u spavaonice.Medjutim jedan decko,po imenu John joj je prisao,i veoma se zainteresovao za Olivera koga je,kako kaze vec dugo gotivio.Ema mu je rekla da je upisao skolu za magijske sportove.
-zeli i dalje da se bavi kvidicem-rekla mu je-a i ja nameravam da krenem njegovim stopama-ponosno je izjavila.
Umorna,zaputila se ka spavaonici,medjutim neko ju je sprecio u tome.Bila je to Marry koju bas i nije volela,zato sto je ova bila ljubomorna na nju zbog popularnosti.
-Dakle i dalje delis bratovljeve autograme?hahaha,stvrno mi te je zao-drsko joj je rekla.
-Misli sta hoces-odgovorila joj je i mirno se uputila u spavaonicu.Jedva je cekala sledece jutro.......

Back