HarmonyOS (OpenHarmony, Huawei)

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nearly 100 Huawei and Honor devices received HarmonyOS update, moving to complete roadmap plan​

1629821008314.png

Извор: https://www.huaweicentral.com/nearl...onyos-update-moving-to-complete-roadmap-plan/

Још мало па готово. Надам се после следи и за глобалне моделе. :zurka:

6GB је инсталација на кога ће је ослобођено 7GB меморије поред тога што има Android 10 у себи.Имаш на претходним страницама све што заниам о томе колико заузима. OpenHarmony још мање заузима...
To je ok ,tako i meni na ios 6.38 GB.
Zanima me posto vidim da neke verzije androida cepaju i preko 20GB sto je bas mnogo.

To je ok ,tako i meni na ios 6.38 GB.
Zanima me posto vidim da neke verzije androida cepaju i preko 20GB sto je bas mnogo.
Imam Alkatel i imam 32 GB memorije.Dosta prostora.Jedna trecina popunile aplikacije,dve trecine prazno.Imam na njemu i SD karticu od 32 GB,pa kad predje polovinu opterecenja na telefonu,prebacicu na SD,da oslobodim internu memoriju.

Ја користим телефон 8/256 и немам проблема. Да је систем такав какав је, тачно је али ОС је прављен је у време када је то био више телефон а не мултимедија.
Данас је ситуација измењена а систем је остао стари. Мењају они верзије, зидају спратове на старим темељима.
Треба све срушити и направити нови систем, адекватан данашњим захтевима.

Meni je krš android poždrao skoro svu memoriju mobilnog telefona a imam možda 10 aplikacija! Fotke idu na mem karticu!

Pogledajte prilog 998664

Ovo "other" kada vidim bacio bih atomsku bombu na ksiaomi i onog ko izmisli android! Posle pola godine glupi android nagura 9 gb gowana!

И сад реци ти мени какве има везе Аndroid са HarmonyOS?

Имаш горе залепљену тему за Андроид па рокај по њему. :D

Nekad su bili ekspertsi sistemi, pa se odustalo od toga. pa prolog, pa sad neuronske mreze.
Pa ML, doci ce zahladjenje i za to i prestace o tome da se prica na neko vreme.
Dakle ta vera da mogu robotima da zamene ljude je slepa.

Па роботи би Србији добродошли, нарочито Европи која више неће да ради неке послове али нећемо сад о томе. Кини роботи нису добродошли зато што већ имају људство.

Да бисте користили подразуману апликацију за видео није довољно само да уђете у подешавања већ морате и у датотекама, значи идеш на видео па још (три тачкице у доњем бару) и онда отворите у апликацији и поставиш увек. вакво компликовање подешавање најобичнијих ствари сам видео прво код iOS туторијала где је годинама iOS бранио корисница а да ставе друге апликацију за отварање због чега никад не би купио то ђубре. Ако ће HarmonyOS да буде као iOS ђубре онда не знам како да се изразим а да није оспујем. Погледајте било који iOS туторијал и свако њихово генијално решење ми је довело да пуцања нерава! Буквално компликованији систем од iOS-a у животу нисам видео нити ће видети!!!! То су такве склепотине да један MIUI делује као свемирски брод.

Да буде најлуђе кад сам купио телефон није ни музички и видео њихов плејер нињов није овакав био!!! Ето ти update који се од од скоро извршио! Да је апликација open source могао би лагано да се уради форк (копија са избаченим стварима) као што урадили са Firefox-ом на рачунару и милина једна. Неко је питао која је предност open source-a? Ево једне. Да мораш да урадиш копију апликације по својој жељи. :rtfm:

Да не будем да само хвалим, ево и критике али кад би iOS почео да кудим за сваку ситницу па мислим да на на основу интернет туроријала како нешто треба да се уради у том оперативном систмеу у једну тему не би стала. Боље имати MIUI него iOS. Мени је пре свега телефон преносни рачунар па све остало, што јесте PDA како се овај уређај заправо зове а не smartphone = на пола пута да постане паметан а и даље глуп, читај Symbian и iOS

1629893403312.png

Poslednja izmena:
MyHUAWEI је апликација помоћу које када буде стигао и за телефоне за глобално тржиште (нема 00 на крају назива) можете ваш стари телефон да надоградите на HarmonyOS. У сваком случају пратите дешавања тамо јер ће бити на првој страници. Тако је за телефоне за кинеско тржиште било колико сам видео на YouTube-y a списак земаља које су је добили и тиме постали HarmonyOS Ready постаје из дана у дан све већи. Ово је тренутни списак. Имаче Србија је била међу првим земљама када је овај списак могао да стане у само један скриншот.

Немате појма колико сам хајпован био када сам видео Србију у доба када је на списку било свега нас неколико а погледајте сад!:zurka:

1630071660291.png

Poslednja izmena:
Youku кинески Netflix као HarmonyOS нативна апликација где један уређај служи као мастер. Без икакве апликација ваш телефон може да постане даљински управљач за ваш телефон, телевизор, микроталасну, фрижидер, аутомобил...

Иначе Хармони користи hap пакет менаџер. Погледајте како комуницирају међусобно две Youku апликације. Може и обрнуто.

Harmony.gif

И шта кажете? Android? HarmonyOS 2.0.0.166 & higher - Split APK installation fix (Make Vanced Installation possible again)

Решење:
  1. Обрисати кеш у AppGallery
  2. Принудно зауставите AppGallery
  3. Инсталирајте апликацију из Petal Search.

Важи за XAPK, APKS, AAB и за било које друге подељене пакете.

Google удара по Huawei-y што је извршио масовни маркетинг на YouTube Vanced али срећо моја већина апликација користе APK.

Инсталација иде овако...

https://youtu.be/U0v7HHKbt4U

Poslednja izmena:
По свему судећи Huawei ће представити HarmonyOS 3.0 22-24 октобра. Ова надоградња омогући ће ширење HarmonyOS и на рачунаре, паметне наочаре и паметне слушалице! Иначе у Кини Huawei већ уграђује HarmonyOS y аутомопбиле познате марке BYD које имате у Београду као Higer.

Извор: HC Newsroom
За више информација имате QR Code

1630695701856.png

1630696000969.png

HarmonyOS апликације се прилагођавају свим сценаријама. Имају екстензију .ааp a пакет менаџер се зове hap.
1630696186395.png

Back